Λαϊκή Αγορά Νέου Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Πρωτοβουλία κατοίκων οδού Ξάνθου, Νέο Ψυχικό

Εν συνεχεία του σχετικού άρθρου στο προηγούμενο φύλλο για την επέκταση του χρόνου λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς, στην Πεδιάδα, στο Νέο Ψυχικό δημοσιεύουμε ακολούθως σχετική ομαδική επιστολή των κατοίκων. Να σημειώσουμε ότι η επιστολή έχει ήδη αποσταλεί στο Κοινοτικό Συμβούλιο του Νέου Ψυχικού και συζητήθηκε στην συνεδρίαση της 5ης Ιουλίου.

Πρωτοβουλία κατοίκων οδού Ξάνθου, Νέο Ψυχικό

Προς: Δημοτική Κοινότητα Νέου Ψυχικού, Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού

Αρ. Πρωτ.: 9538/27-06-2022

Θέμα: Λειτουργία Δ΄ Λαϊκής Αγοράς (Νέο Ψυχικό) – Αίτημα διακοπής λειτουργίας της λαϊκής αγορά από την οδό Ξάνθου Νέου Ψυχικού

Ανοιχτή επιστολή

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Με αφορμή το πρόσφατο γεγονός που αφορά την αυθαίρετη χρονική μεταφορά της λαϊκής, θα θέλαμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για τα όσα συμβαίνουν, με την Δ΄ λαϊκή αγορά. Ως εκ τούτου απευθύνουμε ανοιχτή επιστολή προς όλους τους αρμόδιους φορείς, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο κάτοικο.

Έχουν καταγραφεί πολλές φορές οι παρανομίες που συμβαίνουν με την ανοχή του επόπτη και των αρμόδιων της λαϊκής. Οι αποφάσεις του οικείου Δήμου κάνοντας ότι θέλουν και όποτε το θέλουν. Δεν υπάρχουν γι΄ αυτούς κανονισμοί. Ακόμα και Εισαγγελέα είχε περάσει ο Πρόεδρος της Δ’ Λαϊκής, με πρωτοβουλία των κατοίκων της οδού Σοφούλη, αλλά δεν έγινε κάτι.

Μήπως το προάστιό μας αποτελεί φέουδο ή χωράφι τους? αποφασίζουν μόνοι τους που θα πάνε, πόσο θα μείνουν, αδιαφορώντας για την ώρα κοινής ησυχίας με τεράστια όχληση και καυγάδες αλλοδαπών και των ίδιων, κάνοντας φασαρία από το ξημέρωμα!

Αφήνουν όλη τη βρώμα, δεν μαζεύουν τίποτα, όπως υποχρεούνται! Μέρες ακόμα βρωμάνε οι δρόμοι από τα ψάρια, κλπ. Ιδιαίτερα η οδός Ξάνθου έχει «παντρευτεί» τη λαϊκή, 60 χρόνια τουλάχιστον!. Επίσης, είναι κοροϊδία να φεύγει από την οδό Ξάνθου και να πηγαίνει στον κάθετο δρόμο, την Υψηλάντου!

Υπάρχει ο πλήρης φάκελος με το ιστορικό της λαϊκής στους δρόμους (μόνιμους), τις παρατάσεις τους, τους κανονισμούς και την Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η εφημερίδα «τοπικά νέα» έχει αναφερθεί κατ΄ επανάληψη στο πρόβλημα της λαϊκής αγοράς με εκτενή ρεπορτάζ και μαρτυρίες κατοίκων. Όλα τα στοιχείς είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

α) γνωμοδότηση 116/2008 ΝΣΚ (σχετικά με κανονισμούς και διατάξεις ασφαλείας κατοίκων και διελεύσεις οχημάτων εκτάκτου ανάγκης στις οδούς διεξαγωγής λαϊκών αγορών,

β) ΦΕΚ 15/3, 12-1-1996 (θέματα παραβίασης ωραρίου κοινής ησυχίας),

γ) Νόμος 2696/1999 και 3542/2007 (κατάληψη πεζοδρομίων),

δ) Κανονισμός λειτουργίας 14160/16-6-2006 (απορρίμματα περισυλλογής για ψαρόνερα, απολύμανση, ωράριο, κλπ).

Επίσης, οι φωνές τους, τα συνθήματά τους και τα ραδιόφωνά τους, παίζουν στο φουλ, σε σημείο να ακούγονται όλη ημέρα μέσα στα σπίτια, εμποδίζοντας συνομιλία στο τηλέφωνο, όπως την τηλεργασία και την ανάπαυση παιδιών και υπερηλίκων που έχουν ανάγκη ηρεμίας.

Να αναφέρω επεισόδιο, μετά από παρατήρηση που έπεσαν μήλα στα τζάμια σπιτιού και έπαιζαν παιδιά πίσω από αυτά. Κάποιοι που θέλουν τη λαϊκή, την θέλουν στις πόρτες άλλων γειτόνων με αποτέλεσμα να κλείνουν την είσοδο του κάθε σπιτιού και τις γκαραζόπορτες και να αναγκαζόμαστε να πηδάμε πάνω από τα τελάρα τους για να βγούμε. Και να εκτίθεται το αυτοκίνητο, ενώ έχουμε πολλοί γκαράζ, έξω στο δρόμο με κίνδυνο φθοράς και κλοπής, για χάρη τους.

Εκφράζουμε την πεποίθηση ότι η Δημοτική Αρχή, η Περιφέρεια και η Κοινότητα Νέου Ψυχικού, θα δουν το πρόβλημα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, προβαίνοντας σε μόνιμες λύσεις, σοβαρές και πολιτισμένες, με σεβασμό στους δύστυχους κατοίκους που ανέχονται τόσα χρόνια αυτά τα χάλια.

Είμαστε στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου κατοίκου και Αρχής.

Με εκτίμηση,

Πρωτοβουλία κατοίκων οδού Ξάνθου, Νέο Ψυχικό, Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού

Τηλέφωνα Επιτροπής Κατοίκων: 6936713713 και 6983485301

Ακολουθούν υπογραφές 14 κατοίκων τα στοιχεία των οποίων βρίσκονται στην εφημερίδα.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις