Τρία γατάκια, δύο επιχειρηματίες και ένας Αντιδήμαρχος

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μικρές πράξεις, μεγάλης αξίας!

Την Τετάρτη 25 Μαΐου το κλάμα ενός γατιού ξεσήκωσε την επιχείρηση ποδηλάτων Τσιρίκος στον Φάρο Ψυχικού. Το μικρό γατάκι είχε καταφέρει να χωθεί κάτω από το ξύλινο πάτωμα της επιχείρησης. Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου και της ΖΩΦΙΨΥ αλλά και η κινητοποίηση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, που έφερε τεχνίτη και ανέλαβε τα έξοδα για να αποξηλωθεί και να ξανατοποθετηθεί ένα μεγάλο κομμάτι του πατώματος. Στο σημείο κατέφθασε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μπάμπης Μπονάτσος, ο οποίος σήκωσε τα μανίκια και βοήθησε τον τεχνίτη. Η περιπέτεια του μικρού γατιού είχε αίσιο τέλος, καθώς όχι μόνον διασώθηκε, αλλά έχει ήδη υιοθετηθεί.

Το Σάββατο 28 Μαΐου δυο μικρά γατάκια εγκλωβίστηκαν σε σωλήνα υδρορροής, στο ζαχαροπλαστείο Καμέλια, στο Ψυχικό. Ο ιδιοκτήτης Νίκος Αποστόλογλου, ενημέρωσε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και κάλεσε την πυροσβεστική, που όμως δεν διέθετε τον κατάλληλο εξοπλισμό, καθώς η υδρορροή ήταν εν μέρει ενσωματωμένη στον τοίχο του κτηρίου. Εν τέλει επιστρατεύτηκε συνεργείο που  προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες… οικοδομικές εργασίες, καθώς χρειάστηκε ειδικό χειροκίνητο κομπρεσέρ για να σπάει ο τοίχος και να κοπεί ο σωλήνας. Μετά από πολλές ώρες, αργά το απόγευμα πια, η περιπέτεια και αυτών των άτακτων μικρών είχε αίσιο τέλος και τα γατάκια ανασύρθηκαν σώα και αβλαβή. Φιλοξενούνται πλέον σε κτηνίατρο και όποιος ενδιαφέρεται να τα υιοθετήσει, μπορεί να επικοινωνήσει με την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας στο 2132014625.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και στα δύο περιστατικά, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μπάμπης Μπονάτσος, που είναι γνωστός για τα φιλοζωικά του αισθήματα και την ευαισθησία του γενικότερα, προσφέρθηκε να καλύψει ο ίδιος την δαπάνη που απαιτήθηκε για τον απεγκλωβισμό των μικρών γατιών, αλλά οι επιχειρηματίες προτίμησαν να τις επιβαρυνθούν  ίδιοι.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις