Η Παιδική Χαρά της πλατείας Ελευθερίας

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μέσα από τη ματιά του Δημάρχου

Συνέντευξη στην Λυδία Λέκκα

Η Παιδική Χαρά στην πλατεία Ελευθερίας του Νέου Ψυχικού, που εγκαινιάστηκε πριν από λίγες μέρες, αποτελεί πόλο έλξης αλλά και θέμα συζήτησης μικρών και μεγάλων. Στο προηγούμενό μας Φύλλο δώσαμε απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που έχουν γεννηθεί στους συντοπίτες μας, τόσο για την παιδική χαρά όσο και για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας γενικότερα.

Τα Τοπικά Νέα συνάντησαν τον Δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη, που μας έδωσε  την δική του οπτική για το έργο.

Κύριε Δήμαρχε, άλλη μία σύγχρονη παιδική χαρά παραδίδεται στους κατοίκους του Δήμου μας. Τα παιδιά την υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και είναι γεγονός ότι πλέον στην πλατεία Ελευθερίας συχνάζουν όχι μόνον οι κάτοικοι του Νέου Ψυχικού, αλλά και συνδημότες μας από την Φιλοθέη και το Ψυχικό. Θα θέλαμε λοιπόν να μας εκθέσετε και το δικό σας σκεπτικό για το νέο αυτό έργο που υλοποιήθηκε στον Δήμο μας.

Η απόφαση για την ανάπλαση της παιδικής χαράς και οι επιμέρους επιλογές που έγιναν, εντάσσονται στο γενικότερο όραμα της Δημοτικής Αρχής για την διαμόρφωση μιας ενιαίας αισθητικής ταυτότητας και στις τρεις Κοινότητες του Δήμου μας. Σε ό,τι αφορά τις παιδικές χαρές ειδικότερα, ο πήχης είχε ήδη τοποθετηθεί πολύ ψηλά με την παιδική χαρά της οδού Μακεδονίας στην Φιλοθέη. Η πλατεία Ελευθερίας λοιπόν δεν θα μπορούσε να υστερεί σε τίποτα ούτε στο επίπεδο των επιλεγμένων οργάνων παιχνιδιού, ούτε βέβαια και στην ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για τη διαμόρφωση του χώρου, σύμφωνα πάντοτε με τις εκάστοτε ιδιαιτερότητες και συνθήκες. Θα σας δώσω δύο παραδείγματα: καθώς στην πλατεία Ελευθερίας υπήρχαν δέντρα που σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να κοπούν, επιλέξαμε όργανα που η εγκατάστασή τους απαιτούσε μικρότερη επιφάνεια εδάφους και αναπτύσσονται σε ύψος. Το κεντρικό πολυόργανο ας πούμε, είναι πραγματικά πρωτοποριακής κατασκευής και βρίσκεται τοποθετημένο μόνο σε πέντε χώρες. Επίσης η περίφραξη, για την οποία έγινε πολύς λόγος, κατασκευάστηκε με τα ίδια ακριβώς κορυφαίας ποιότητας υλικά που είχαν επιλεγεί και σε ανάλογους χώρους των άλλων Κοινοτήτων. Οι κάτοικοι του Νέου Ψυχικού μπορούν και πρέπει να απολαμβάνουν αναβαθμισμένες παροχές και εγκαταστάσεις.

Μια και αναφερθήκατε στην περίφραξη, ήδη μας έχει γνωστοποιηθεί περιστατικό παραβίασης της κλειστής πόρτας, κατά τις βραδινές ώρες που η παιδική χαρά ήταν κλειστή, από άτομα που εν συνεχεία παρέμειναν εκεί. Σκοπεύετε να λάβετε κάποια μέτρα για την φύλαξη του χώρου;

Κατ’ αρχάς η παιδική χαρά φυλάσσεται από δύο υπαλλήλους, υπάρχει πρωινή και απογευματινή βάρδια φύλακα. Πέραν του ωραρίου λειτουργίας, η εταιρεία φύλαξης που έχει αναλάβει την ασφάλεια του Δήμου μας, περνάει με το περιπολικό ανά 30 λεπτά και ελέγχει τον χώρο. Πράγματι, υπήρξε περιστατικό που κάποιοι είχαν εισέλθει στην παιδική χαρά και απλά κάθονταν εκεί. Δεν επρόκειτο για παιδιά και ως εκ τούτου δεν υπήρχε κίνδυνος για την δική τους ασφάλεια. Τους έγιναν συστάσεις από τους υπαλλήλους της εταιρείας προστασίας και εν τέλει αποχώρησαν. Να σας πω βεβαίως ότι τα άτομα αυτά δεν προκάλεσαν φθορές, κάτι που θα ήταν πράγματι σοβαρό και που φυσικά δεν θα γινόταν σε καμία περίπτωση ανεκτό. Σε πρώτη φάση συνεχίζουμε λοιπόν έτσι και αν, ο μη γένοιτο, υπάρξει κάποιος βανδαλισμός, θα προχωρήσουμε σε εγκατάσταση μόνιμων συστημάτων ασφαλείας.

Υπήρξαν κάποιες διαμαρτυρίες, ότι η παιδική χαρά το βράδυ κλείνει σχετικά νωρίς, στις 9μμ. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν έχει καν σκοτεινιάσει. Υπάρχει κάποια σκέψη για διεύρυνση του ωραρίου;

Πρακτικά, η παιδική χαρά κλείνει στις 9:30μμ, στις 9 ο φύλακας ειδοποιεί τους παρευρισκομένους και αρχίζουν να ετοιμάζονται. Το ωράριο θα παραμείνει ως έχει, γιατί και οι περίοικοι πρέπει να μπορούν να ησυχάζουν στα σπίτια τους. Είναι μια ισορροπία αυτή και πρέπει να διατηρηθεί.

Να περάσουμε γενικότερα στο θέμα της πλατείας Ελευθερίας όμως. Τι θα γίνει με το σιντριβάνι που ξηλώθηκε;

Πέραν της ανάπλασης της παιδικής χαράς, θα θυμίσω ότι τρέχει ακόμα ο διαγωνισμός για την ενιαία αισθητική ταυτότητα του προαστίου μας. Η διαμόρφωση λοιπόν του χώρου της πλατείας και οι λεπτομέρειες της επανεγκατάστασης του σιντριβανιού, μένει να αποφασισθούν.

Με την επέκταση και της παιδικής χαράς, ο ελεύθερος χώρος στην πλατεία έχει περιορισθεί σημαντικά. Σε αυτό έρχονται να προστεθούν και τα τραπεζοκαθίσματα προκαλώντας δυσαρέσκεια και διαμαρτυρίες.

Το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Ελευθερίας θα επιλυθεί οριστικά και θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα από τον Νόμο. Ο Δήμος θα δίνει άδειες για συγκεκριμένο αριθμό και ο χώρος που θα τοποθετούνται θα οριοθετηθεί ανά κατάστημα και θα σημανθεί με κίτρινες γραμμές. Σε περίπτωση δε μη συμμόρφωσης, θα επιβάλλονται κατ’ αρχάς πρόστιμα και σε περίπτωση υποτροπής, θα αφαιρούνται οι άδειες.

Θα μειωθεί ή θα αυξηθεί ο αριθμός των τραπεζοκαθισμάτων;

Θα μειωθεί.

Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε να έχουμε καλό και ήρεμο καλοκαίρι!

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις