Μικρά και Ενημερωτικά

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Εθελοντική Αιμοδοσία στην Φιλοθέη

Την Δευτέρα 20 Ιουνίου, η Διεύθυνση Υγείας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού σε συνεργασία με την Μονάδα Αιμοδοσίας του Λαϊκού Νοσοκομείου οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο Γυμνάσιο Φιλοθέης, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού  διαθέτει τράπεζα αίματος και το αίμα που συγκεντρώνεται προορίζεται για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων. Τα δύο τελευταία χρόνια όμως, λόγω της πανδημίας (και όχι μόνο), οι ανάγκες σε αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Αλίκη Γκιζελή τονίζει την σημασία της συμμετοχής στην εθελοντική αιμοδοσία και κάνει έκκληση σε όλους όσους μπορούν, να προσφέρουν 10 μόνο λεπτά από τον χρόνο τους: «Η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη της προσφοράς. Σαφώς υπάρχει μια αύξηση στους εθελοντές αιμοδότες της τάξης του 40% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν φτάνει. Στην τελευταία αιμοδοσία, στις 17 Μαρτίου του τρέχοντος έτους στο Ψυχικό, μαζέψαμε μόλις 36 φιάλες. Σε αυτό το διάστημα οι συμπολίτες μας χρειάστηκαν πάνω από 50 μονάδες αίματος. Καλούμε όλους  σας να συμμετέχετε  στην Αιμοδοσία της Φιλοθέης».

Τρία γατάκια, δύο επιχειρηματίες και ένας Αντιδήμαρχος

Μικρές πράξεις μεγάλης αξίας!

Την Τετάρτη 25 Μαΐου το κλάμα ενός γατιού ξεσήκωσε την επιχείρηση ποδηλάτων Τσιρίκος στον Φάρο Ψυχικού. Το μικρό γατάκι είχε καταφέρει να χωθεί κάτω από το ξύλινο πάτωμα της επιχείρησης. Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου και της ΖΩΦΙΨΥ αλλά και η κινητοποίηση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, που έφερε τεχνίτη και ανέλαβε τα έξοδα για να αποξηλωθεί και να ξανατοποθετηθεί ένα μεγάλο κομμάτι του πατώματος. Στο σημείο κατέφθασε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μπάμπης Μπονάτσος, ο οποίος σήκωσε τα μανίκια και βοήθησε τον τεχνίτη. Η περιπέτεια του μικρού γατιού είχε αίσιο τέλος, καθώς όχι μόνον διασώθηκε, αλλά έχει ήδη υιοθετηθεί.

Το Σάββατο 28 Μαΐου δυο μικρά γατάκια εγκλωβίστηκαν σε σωλήνα υδρορροής, στο ζαχαροπλαστείο Καμέλια, στο Ψυχικό. Ο ιδιοκτήτης Νίκος Αποστόλογλου, ενημέρωσε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και κάλεσε την πυροσβεστική, που όμως δεν διέθετε τον κατάλληλο εξοπλισμό, καθώς η υδρορροή ήταν εν μέρει ενσωματωμένη στον τοίχο του κτηρίου. Εν τέλει επιστρατεύτηκε συνεργείο που  προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες… οικοδομικές εργασίες, καθώς χρειάστηκε ειδικό χειροκίνητο κομπρεσέρ για να σπάει ο τοίχος και να κοπεί ο σωλήνας. Μετά από πολλές ώρες, αργά το απόγευμα πια, η περιπέτεια και αυτών των άτακτων μικρών είχε αίσιο τέλος και τα γατάκια ανασύρθηκαν σώα και αβλαβή. Φιλοξενούνται πλέον σε κτηνίατρο και όποιος ενδιαφέρεται να τα υιοθετήσει, μπορεί να επικοινωνήσει με την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας στο 2132014625.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και στα δύο περιστατικά, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μπάμπης Μπονάτσος, που είναι γνωστός για τα φιλοζωικά του αισθήματα και την ευαισθησία του γενικότερα, προσφέρθηκε να καλύψει ο ίδιος την δαπάνη που απαιτήθηκε για τον απεγκλωβισμό των μικρών γατιών, αλλά οι επιχειρηματίες προτίμησαν να τις επιβαρυνθούν  ίδιοι.

Ακριβώς και στην ώρα της!

Από τις 15 Ιουνίου έως τις 16 Σεπτεμβρίου το τμήμα της οδού Παλαμά στο ύψος της Πλατείας Ελευθερίας θα παραμένει κλειστό για οχήματα και δίκυκλα, καθημερινά από τις 18:30 έως τις 23:30. Πρόκειται για μια απόφαση που τέτοια εποχή κάθε χρόνο λαμβάνεται από την εκάστοτε Διοίκηση, από την εποχή του αείμνηστου Θάνου Βεζυργιάννη, προκειμένου τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια.

Έτσι και φέτος, η σχετική πρόταση εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής την Τρίτη 7 Ιουνίου. Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη χρονιά κατά σειρά που η Πλατεία κλείνει και πάλι στην ώρα της, ακριβώς την ημέρα που κλείνουν τα σχολεία, όπως συνηθιζόταν άλλωστε στον π. Δήμο Νέου Ψυχικού.

“Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου” στην Πεδιάδα

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η τοποθέτηση δύο καθρεπτών οδικής ασφάλειας στην Κοινότητα του Νέου Ψυχικού. Το θέμα ήρθε στην Επιτροπή μετά από ομόφωνη εισήγηση του Κοινοτικού Συμβουλίου, καθώς στα συγκεκριμένα σημεία πολύ συχνά συμβαίνουν ατυχήματα. Οι καθρέπτες θα τοποθετηθούν στη διασταύρωση των οδών Καραϊσκάκη και Ρ. Φεραίου και στην συμβολή των οδών Παπαφλέσσα και Ξάνθου.

Της Όλγας Μενεμενόγλου

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις