Έκθεση «Το εργαστήριο του γλύπτη»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ομαδική Έκθεση Γλυπτικής

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, του Μουσείου Μπενάκη-Εργαστηρίου Γιάννη Παππά και του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου, διοργανώνουν από τις 7 Απριλίου μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου 2022, στο χώρο του MOMus – Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, στην πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, στο Θησείο, την ομαδική έκθεση γλυπτικής με τίτλο: «Το εργαστήριο του γλύπτη».

Πρόκειται για μία έκθεση στην οποία παρουσιάζονται έργα, προπλάσματα, εργαλεία και αρχειακό υλικό από τον χώρο δημιουργίας και καλλιτεχνικής έκφρασης Ελλήνων γλυπτών, ανδρών και γυναικών, προκειμένου να αποτυπωθούν, στον βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, η καθημερινότητά τους, οι σχέσεις μαθητείας, φιλίας και συμπόρευσης, καθώς και οι πορείες τους, που άλλοτε συγκλίνουν και άλλοτε διαφοροποιούνται.

Παράλληλα με την έκθεση, υπάρχει και ένας συνοδευτικός κατάλογος, όπου και τα δύο μαζί λειτουργούν συμπληρωματικά, δίνοντας ένα πανόραμα του εσώτερου καθημερινού κόσμου της καλλιτεχνικής έκφρασης Ελλήνων γλυπτών, υπό την εποπτεία και επιμέλεια επιμελητών και ιστορικών της τέχνης.

Ο Γ. Ζογγολόπουλος στην κατοικία εργαστήριό του στο Ψυχικό με το γλυπτό Κενό και σφαίρα τη δεκαετία του 70

Γλύπτες και γλύπτριες που παρουσιάζονται στην έκθεση και στην έκδοση: Αχιλλέας Απέργης, Φρόσω Ευθυμιάδη-Μενεγάκη, Γιώργος Ζογγολόπουλος, Χρήστος Καπράλος, Λάζαρος Λαμέρας, Κλέαρχος Λουκόπουλος, Μέμος Μακρής, Άλεξ Μυλωνά, Γιάννης Παππάς, Μπέλλα Ραφτοπούλου, Σωσώ Χουτοπούλου-Κονταράτου.

Ο Γ.Ζογγολόπουλος στο εργαστήριό του δουλεύοντας την μαρμάρινη προτομή της Ρέας Καράβα 1954

Οι ξεναγήσεις στην έκθεση πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή και ώρα 13:00. Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3215717 ή/και το reception.mam@momus.gr. Η έκθεση θα πλαισιωθεί από εκπαιδευτικά προγράμματα, παρουσιάσεις και κύκλους μαθημάτων-διαλέξεων.

H είσοδος γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (εντός των τριών τελευταίων μηνών) και η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις