«1900» και μία ιστορίες!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ένας έρωτας κεραυνοβόλος!

Η Ρεβέκκα όταν ήρθε από την Νέα Υόρκη  με αναζήτησε. «Τι όμορφα περνούσαμε στο «1900». Τι γλέντια ήταν εκείνα που στήναμε από το πουθενά!» λέει και το πρόσωπό της φωτίζεται. «Και τώρα, πού είναι το μαγαζί σου;» ρωτάει.

Ο Κωνσταντίνος ζει πλέον μόνιμα στην Φλωρεντία με την Πάολα. Με ξαναβρήκε μέσω του facebook και μου θυμίζει  ότι χάρη σε μένα γνώρισε  την όμορφη γυναίκα του στο Πασχαλιάτικο γλέντι του Μυκονιάτικου «1900».

Ανηφορίζοντας την οδό Σκουφά, συναντώ την Αγγελική. Η κουβέντα έρχεται στο «Smile», το εστιατόριο – μπαρ που είχαμε στήσει στην περιοχή του Ψυρρή, τότε που η γειτονιά έστελνε ελπιδοφόρα μηνύματα ανάπτυξης. Οι αναμνήσεις της επικεντρώθηκαν στη γευστική εμπειρία που απολάμβανε…  «Ήταν η πρώτη φορά που η απλή κουζίνα ξέφυγε από τα πλαίσια της ταβέρνας και βρήκε περίοπτη θέση σε έναν χώρο πρωτοποριακά μοντέρνο, ένα εστιατόριο με μπαρ και ωραία μουσική», επισημαίνει.

Τον Φρειδερίκο τον συναντώ συχνά στο Ψυχικό. «Ένα φρέντο εσπρέσσο σκέτο», παραγγέλνει. Πίνοντας, με ρωτά με στόμφο: «Ευάγγελε, γιατί ουδείς γνωρίζει ότι εσύ είσαι ο δημιουργός της κρύας εκδοχής του εσπρέσσο και του καπουτσίνο;» Και συνέχισε: «Θυμάμαι στο ξεκίνημα του «1900» της Αθήνας, αρνήθηκες να συμπεριλάβεις στον κατάλογο τον πολυβασανισμένο «φραπέ» κι έδωσες τη δική σου δημιουργική απάντηση στη ζήτηση για κρύο ρόφημα καφέ. Δεν χρειάστηκαν πάνω από δυο τρεις δοκιμές! Και κάπως έτσι προέκυψε ο «κρύος εσπρέσσο», έτσι τον έλεγες τότε, με τον «κρύο καπουτσίνο» ν´ ακολουθεί». Όπως ήταν αναμενόμενο η ιδέα αντιγράφηκε και διαδόθηκε σαν αυγουστιάτικη φωτιά.

-Και πότε θα δούμε την νέα σου πρόταση;

Σε αυτούς και σε πολλούς άλλους φίλους και γνωστούς μέχρι τώρα δεν απαντούσα. Προβληματιζόμουν αναζητώντας την έμπνευση. Μόλις αντίκρισα την μονοκατοικία στο 74 της λεωφόρου Καποδιστρίου στην Φιλοθέη, ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. “ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ” έγραφε η πινακίδα και πράγματι διετέθη με συνοπτικές διαδικασίες! Ένα ακίνητο  όπου παλιότερα μεγαλούργησε ο Λορέντζο,  εξαίρετος σεφ και επιχειρηματίας, δημιουργώντας το περίφημο «Priamos».

Εκεί λοιπόν, στο ίδιο κτήριο, δημιουργήθηκε κάτι χαριτωμένο και χαλαρό, που δίνει μια αίσθηση οικειότητας στον επισκέπτη. Σε συνεργασία με έναν κορυφαίο σεφ δημιουργήσαμε και συνεχώς προσθέτουμε ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες, ελληνικής έμπνευσης, γεύσεις. Την απόλαυση του ουρανίσκου ενισχύει μια ενδιαφέρουσα λίστα ελληνικών κρασιών, ούζων, τσίπουρων και ένας κατάλογος με μπύρες ελληνικής μικροπαραγωγής. Γλυκά, κάποια γνωστά από το παρελθόν του «1900», αλλά και κάποια νέα ολοκληρώνουν την γαστριμαργική εμπειρία. Ένας χώρος που γίνεται αφορμή να ξαναβρεθούμε με παλαιούς φίλους, να γνωριστούμε με νέους κι όλοι μαζί να αντισταθούμε στον ζόφο των ημερών.

Ένας χώρος που ονομάστηκε κι αυτός «1900», για να τριτώσει το … καλό!

Μπήκαμε πλέον στον τελευταίο μήνα της χρονιάς, μήνα Εορτών. Το ΜΕΣΗΜΕΡΙ του Σαββάτου 4/12 είδαμε τα πράγματα αλλιώς. Ένας μαέστρος των μουσικών πλατώ μας χάρισε ώρες κεφιού και ανεμελιάς. Γλεντίσαμε! Χορέψαμε! Τις επόμενες ΚΥΡΙΑΚΕΣ το ΜΕΣΗΜΕΡΙ λέμε να το επαναλάβουμε.

Ευοί ευάν!

Καλή αντάμωση!

Κρατήσεις στο 2106821973

Ευάγγελος Παπαδόπουλος

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις