Εθελοντική δράση αγάπης και φροντίδας για το περιβάλλον

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Από την Κοινότητα Φιλοθέης και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

Της Όλγας Μενεμενόγλου

Με μια συμβολική δράση δεντροφύτευσης, το Τοπικό Τμήμα Φιλοθέης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού επέλεξε να γιορτάσει την Ημέρα Οδηγισμού, η οποία τιμάται πανελλαδικά από τα μέλη του Σώματος, με μια δραστηριότητα κοινωνικής και περιβαλλοντολογικής ευαισθητοποίησης.

Φέτος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, το Σώμα επέλεξε να ονόμασε την δράση του «Ήρωας με τον Οδηγισμό». Έτσι, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και της Κοινότητας Φιλοθέης, διοργανώθηκε δεντροφύτευση, κατά την οποία φυτεύτηκαν 50 νέα δέντρα και θάμνοι στο Άλσος Πουλάκη. Η επιλογή για μια δράση δενδροφύτευσης έγινε για λόγους τόσο συμβολικούς, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, όσο και πρακτικούς, για την ενίσχυση του αστικού πρασίνου της πόλης μας, σε αντικατάσταση των δέντρων που είχαν καταστραφεί από την επέλαση της «Μήδειας» τον Φεβρουάριο. Σκοπός των Οδηγών ήταν να δείξουν ότι με μικρές και απλές πράξεις, όπως το φύτεμα ενός θάμνου, μπορούν όλοι να γίνουμε οι «ήρωες» της καθημερινότητάς μας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα η κυρία Πέννυ Ζαφειροπούλου, Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Φιλοθέης, αγκάλιασε την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, ανταποκρίθηκε άμεσα και φρόντισε ώστε να οργανωθεί και να υλοποιηθεί η δεντροφύτευση, επιλέγοντας τον χώρο και προσφέροντας τα φυτά και τα απαραίτητα μέσα για την φύτευσή τους.

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, στο Άλσος Πουλάκη βρέθηκαν όλοι μαζί σε μια χαρούμενη γιορτή τα παιδιά του Σώματος, φίλοι, συγγενείς, εθελοντές, εργαζόμενοι στον Δήμο αλλά και οι τοπικοί άρχοντες, που με πρώτο και καλύτερο τον Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη, σήκωσαν τα μανίκια και ρίχτηκαν στην δουλειά, σκάβοντας και φυτεύοντας συνολικά 22 δέντρα και 29 θάμνους.

«Η συμμετοχή ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Για μία ακόμη φορά φάνηκε ότι οι πολίτες και κάτοικοι της Φιλοθέης είναι πάντα πρόθυμοι και έτοιμοι να ανταποκριθούν σε δράσεις ευαισθησίας, εθελοντισμού και φροντίδας του προαστίου στο οποίο κατοικούν, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την αύξηση του αστικού πρασίνου της πόλης τους. Η πανδημία άλλαξε όλο το πρόγραμμα δράσεων που είχαμε ως Κοινότητα. Σήμερα, είμαστε έτοιμοι, όσο μας το επιτρέπουν τα υγειονομική πρωτόκολλα, να οργανώσουμε ένα πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους. Το γραφείο μου στην Κοινότητα Φιλοθέης είναι ανοικτό σε προτάσεις και ιδέες. Έχουμε την αρωγή του Δημάρχου μας αλλά και την στήριξη όλης της Διοίκησης ώστε να υλοποιήσουμε δράσεις» δηλώνει στα τοπικά νέα η Πέννυ Ζαφειροπούλου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, ο Δήμαρχος Φιλοθέης–Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, η οποία βρίσκεται πάντα δίπλα στις δράσεις του Δήμου μας, η Αντιδήμαρχος Θεμάτων Φυσικού Περιβάλλοντος Ελένη Ζέππου – Χαρλαύτη, το Κοινοτικό Συμβούλιο Φιλοθέης και πλήθος κόσμου.

Η χαρά και η ικανοποίηση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων των συμμετεχόντων, μικρών και μεγάλων, ενώ οι κυρίες Ζαφειροπούλου και Ζέππου παρέμειναν στον χώρο και μετά το πέρας της δενδροφύτευσης, για να ποτίσουν όλα τα φρεσκοφυτεμένα δένδρα.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις