Δημοτικά σχόλια

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Γράφουν η Όλγα Μενεμενόγλου και η Λυδία Λέκκα

Περί των νέων αντιδημαρχιών!

Ανακάτεψε την τράπουλα για τα καλά ο Δημήτρης Γαλάνης την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, καλώντας τους Αντιδημάρχους το βράδυ, σε μια έκτακτη συνεδρίαση και αφήνοντάς τους άναυδους, με τις θέσεις για τις οποίες προόριζε τον καθέναν τους. Τους άλλαξε όλους! Ή μάλλον σχεδόν όλους, γιατί άφησε την Μίνα Μελισσουργού ως Αντιδήμαρχο Οικονομικών. Ζύγιασε έργο, δυναμική αλλά και χαρακτήρες και έκανε την έκπληξη!

Μέχρι εκείνη την ώρα κανείς δεν γνώριζε τι είχε στο μυαλό του ο Δήμαρχος. Ακουγόταν ότι τρεις τουλάχιστον θα μείνουν στα πόστα τους, ότι οι αλλαγές θα είναι μικρές. Δέκα και μισή το βράδυ της Κυριακής μένουν όλοι με το στόμα ανοικτό. Ο Γαλάνης δεν άκουσε κανέναν, δεν υποχώρησε σε πιέσεις και γκρίνιες, δεν λογάριασε προσωπικές επιθυμίες και δρομολόγησε τα πάντα με την λογική και με μόνο σκοπό την υλοποίηση του Προγράμματός του! Και μπροστά στο συμφέρον του Δήμου δεν κάνει εκπτώσεις. Στα δύο χρόνια που είναι δήμαρχος αυτό το έχει αποδείξει.

Τοποθετεί τους δύο Μηχανικούς σε Καθαριότητα και Πράσινο! Γιατί; Προφανώς γιατί έχουν καλή συνεργασία μεταξύ τους! Ζερβός και Φωτιάδης καλούνται να κερδίσουν το στοίχημα της καθημερινότητας. Ο Νίκος Ζερβός που είχε ο ίδιος ζητήσει να μην συμπεριληφθεί στους Αντιδημάρχους για έναν χρόνο λόγω προσωπικών και επαγγελματικών υποχρεώσεων, που δεν θα του επέτρεπαν να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της θέσης, επανέρχεται δυναμικά. Χαιρόμαστε πολύ, καθώς πρόκειται για άνθρωπο με υψηλό αίσθημα ευθύνης, γνωστό για την εργατικότητα και την ακεραιότητά του. Παρά δε το γεγονός ότι δεν κατείχε μέχρι σήμερα κάποιο αξίωμα, προσέφερε τις υπηρεσίες του αθέατος όχι μόνον στην Τεχνική Υπηρεσία, αλλά και σε όποιον Σύμβουλο ή Αντιδήμαρχο ζήτησε την βοήθειά του. Ο έτερος Μηχανικός, Δημήτρης Φωτιάδης έχει να φέρει εις πέρας και το έργο του πρασίνου στο Νέο Ψυχικό (αρδευτικό, συντήρηση και αναγέννηση), που σήμερα είναι μεν σε καλύτερη κατάσταση, αλλά πολύ πιο πίσω από τις άλλες δύο Κοινότητες. Ο Δήμαρχος τον βάζει σε δύσκολα μονοπάτια, γιατί μέχρι στιγμής η Αντιπολίτευση στηρίζεται μόνο στο Πράσινο και εκεί πέφτουν και τα διαδικτυακά βέλη. Ο κύριος Φωτιάδης ξεχωρίζει για την ψυχραιμία του και την ορθολογιστική σκέψη του, αλλά και για την «κακή» σχέση του με κοινωνικά δίκτυα, μιας και είναι από τους τελευταίους αιρετούς που έφτιαξε προφίλ στο facebook. Επικεντρώνει την προσοχή του στο έργο του και ούτε πτοείται ούτε και ασχολείται με τις αναρτήσεις του κάθε πικραμένου!

Και φέρνει τον Γιώργο Παπαχρόνη στα Τεχνικά Έργα! Ο κύριος Παπαχρόνης δεν είναι Μηχανικός. Είναι όμως έμπειρος Αυτοδιοικητικός και βρίσκεται δίπλα στον Δημήτρη Γαλάνη από την πρώτη ώρα που αποφασίζει να διεκδικήσει τον Δημαρχιακό θώκο. Μοιράζονται το ίδιο όραμα. Έχει ξανακαθήσει στην καρέκλα του Αντιδημάρχου Τεχνικών και τα έχει καταφέρει! Μέσα σε ενάμιση μόλις  χρόνο στο έργο του μετράει την πιστοποίηση τεσσάρων παιδικών χαρών και την ανακατασκευή την Πλατείας Αγίου Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό και αυτά, πλέον των καθημερινών συντηρήσεων που χρειάζεται ένας Δήμος.

Για την Ελένη Ζέππου τι να πούμε; Δούλεψε όσο κανείς Αντιδήμαρχος Πρασίνου (από Καλλικρατικού Δήμου) στο Πράσινο! Για τον λόγο αυτό την λάτρεψε η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτών και την μίσησαν οι υπόλοιποι. Τοποθετώντας την δίπλα του στην Διοίκηση, το τοπικό διαδικτυακό γίγνεσθαι, που ασχολείται με τα δημοτικά δρώμενα (blogs κοκ) θα γίνει φτωχότερο, αφού πλέον, δεν θα έχουν την κυρία Ζέππου να απαντάει σε όλα τα σχόλια, κακόβουλα και μη. Το ελπίζουμε δηλαδή, γιατί κυριολεκτικά έχει χάσει τον ύπνο της!

Και για το τέλος, αφήσαμε την Αντιδημαρχία της Πρόνοιας που περιελάμβανε Παιδεία, Πολιτισμό, Υγεία, Αθλητικά Σωματεία, Φροντίδα Ζώων και ό,τι άλλο μπορεί κάποιος να φανταστεί ότι έχει ένας άνθρωπος ανάγκη. Την κόβει λοιπόν στη μέση, αφήνοντας την Αλίκη Γκιζελή στην Παιδεία, όπου έχει βάλει τα δυο αυτά χρόνια την δική της σφραγίδα και στην Υγεία, όπου μετά την πανδημία σε αυτό το πεδίο ο χάρτης και οι ανάγκες έχουν αλλάξει εντελώς και εξελίσσεται σε έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς.

Πρόνοια, αθλητισμός, πολιτισμός  και η φροντίδα των τετράποδων ανατίθενται στον Μπάμπη Μπονάτσο. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση! Είναι από τους λίγους που πήγαν στο Μάτι και μάζευαν τα πυρόπληκτα ζώα, πολλές φορές δε, μαζεύει αδέσποτα γατάκια και τα φιλοξενεί μέχρι ο ίδιος να βρει κατάλληλες οικογένειες για να τα υιοθετήσουν. Και όσον αφορά την Πρόνοια: ο Μπάμπης Μπονάτσος είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με ενσυναίσθηση και ευαισθησίες και αυτό το ξέρει όχι μόνο το Νέο Ψυχικό, αλλά ολόκληρος ο Δήμος.  Η σκέψη του, η καρδιά του και οι πράξεις του έχουν ως επίκεντρο τον συμπολίτη, που έχει ανάγκη. Κάπου εδώ να αναφέρω ότι είναι για ακόμα μια φορά άμισθος. Γιατί βρε παιδιά; Επειδή ανήκει στην κατηγορία των κιμπάρηδων;

Αυτά λοιπόν προέκυψαν! Και όσο και να παραξενευτήκαμε κι εμείς στην αρχή, γράφοντας και αναλύοντας φαίνεται ότι η τράπουλα μοιράστηκε σωστά.

Δημαιρεσίες

Οι Δημαιρεσίες που αφορούν την εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου, Επιτροπών και Νομικών Προσώπων πήραν αναβολή, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για την πρώτη Κυριακή του έτους, τουτ’ έστιν για την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022.

Και εδώ τα χαρτιά του Δημάρχου παραμένουν κλειστά. Δεδομένου δε ότι πάγκος δεν υπάρχει, όπως έχουμε ξαναγράψει, οι αλλαγές δεν αναμένονται να είναι σαρωτικές. Ίδωμεν!

Η Πρόεδρος και η συνέντευξη

Και μιας και πιάσαμε τα Νομικά Πρόσωπα, θυμήθηκα την συνέντευξη που έδωσε η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΙΨ την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, στην πρωινή εκπομπή «Συνδέσεις», στην ΕΡΤ! Με άφησε άναυδη! Και μένα και όσους την παρακολουθήσαμε. Λίγο η ζέστη, λίγο τα λόγια του δημοσιογράφου έκαναν την αγαπητή Πρόεδρο να ξεχάσει όσα ήξερε.  Ανέφερε ότι το Οικολογικό Πάρκο και το Σκάκι είναι έργα του Δημήτρη Γαλάνη, προφανώς ξεχνώντας όλα όσα έχουν γράψει κατά καιρούς τα Τοπικά Νέα και ό,τι ακριβώς αναφέρει ο Δήμαρχος στις συνεντεύξεις του. Το Οικολογικό Πάρκο είναι έργο του αείμνηστου οραματιστή Δημάρχου Θάνου Βεζυργιάννη. Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές και έχουμε γράψει και την ιστορία του Πάρκου.

Δεύτερο ατόπημα, οι ώρες λειτουργίας του Οικολογικού Πάρκου, το οποίο ως γνωστό μένει κλειστό και τα απογεύματα και τις Κυριακές. Και ενώ η κυρία Πανταζή έλεγε ότι το τρενάκι και γενικότερα το Πάρκο λειτουργεί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ο δημοσιογράφος της εκπομπής, κύριος Κώστας Παπαχλιμίντζος ανέφερε ότι μετά την μία το μεσημέρι δεν λειτουργεί και ότι όσες φορές το έχει επισκεφτεί είναι κλειστό!

Ακούστηκε επίσης κάτι και για ΜΚΟ. Αυτό πάλι τι ήταν; Υπάρχουν δηλώσεις του Δημήτρη Γαλάνη στα Τοπικά Νέα ότι το Οικολογικό θα λειτουργήσει με βάση το όραμα του Βεζυργιάννη. Τώρα ακούω ότι το λειτουργούμε με βάση το όραμα του Ξυριδάκη. Ας μας ενημερώσει λοιπόν κάποιος για το τι ισχύει, προκειμένου να ενημερώσουμε και εμείς τους αναγνώστες μας.

Επίσης, η επιδαπέδια σκακιέρα δεν δημιουργήθηκε τώρα. Ήταν εκεί εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες και οι παλιότεροι θα θυμάστε και τους αγώνες σιμουλτανέ που γίνονταν εκεί. Τώρα απλά βάφτηκε! Ένα ακόμα κομμάτι του Οικολογικού Πάρκου αναβίωσε επί δημαρχίας Γαλάνη και προεδρίας Παυλίνας Πανταζή. Έτσι, επειδή κάποιος χωρίς να ρωτήσει και χωρίς να μάθει το έγραψε, διάφορα διαδικτυακά Μέσα από τον Δήμο μας μέχρι την Κηφισιά, αναπαρήγαγαν αβασάνιστα αυτήν την ανακρίβεια.

Η Παυλίνα Πανταζή έχει κάνει μεγάλο έργο στο Οικολογικό Πάρκο. Δεν στάθηκε σε βαψίματα και έργα βιτρίνας. Το ξαναέστησε από την αρχή. Και επειδή σε πηγαδάκια πολλά λέγονται για την εν λόγω συνέντευξη, να σημειώσω ότι δεν ευθύνεται μόνον η ίδια!

Το απολιθωμένο δάσος των πινακίδων στο Νέο Ψυχικό

Την ατζέντα των προ ημερησίας διατάξεως θεμάτων στο συμβούλιο της 15ης Οκτωβρίου ανοίγει ο Νίκος Κανελλάκης, αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης με το θέμα των διαφημιστικών πινακίδων, που ευδοκιμούν στα παρτέρια της 25ης Μαρτίου, στο Νέο Ψυχικό.

Φαινόμενο με βαθιές …ρίζες! Οι πρώτες πινακίδες στα παρτέρια χρονολογούνται από τον προηγούμενο αιώνα. Αν δεν κάνω λάθος θυμάμαι και μια προσπάθεια αποξήλωσης τους από τον τ. δήμαρχο Νέου Ψυχικού, τον αείμνηστο Πάρι Πασσά, που έληξε άδοξα μιας και οι επιχειρηματίες συσπειρώθηκαν με δικηγόρο τον νυν Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη και πέτυχαν παράταση. Το θέμα παραπέμπεται στις καλένδες στην μετέπειτα δημαρχία Χαροκόπου. Και ανακινείται επί Καλλικρατικού Δήμου και ιδιαίτερα από τον κύριο Μαναό, που ως φαίνεται επισκεπτόμενος το Νέο Ψυχικό εντυπωσιάζεται από τις μεταλλικές… δεντροστοιχίες. Σήμερα, εκτός από τον συνδυασμό του κ. Μαναού, ο κ. Κανελλάκης φαίνεται ότι έχει κληρονομήσει και το ζήτημα των πινακίδων, το οποίο θέτει, ορθά, προς συζήτηση σε τακτική βάση στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, για να πάρει στο τελευταίο την απάντηση διά στόματος Δημάρχου ότι οι καταστηματάρχες εκτός από -μία ακόμα παράταση- ζητούν πλέον και την επιείκειά μας επικαλούμενοι τις έκτακτες συνθήκες λόγω covid. Ισχυρίστηκε δε, ότι έχουν ξηλωθεί όλες, εκτός αυτών που βρίσκονται στην 25ης Μαρτίου, δρόμο που στεγάζει την τοπική αγορά του Νέου Ψυχικού. Καθώς δεν υπήρξε αντίλογος αναρωτιέμαι, ουδείς εκ των δημοτικών συμβούλων περπατά στους δρόμους του Νέου Ψυχικού; Γιατί πώς αλλιώς εξηγείται το ότι δεν βλέπουν τις πινακίδες που βρίσκονται για παράδειγμα στην Δημοκρατίας και μάλιστα ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις τον αριθμό!

Σε ό,τι δε αφορά τους καταστηματάρχες, εκτός από την φροντίδα των πινακίδων τους, που ούτως ή άλλως συνηθίσαμε πια να τις βλέπουμε, καλό θα ήταν να φροντίζουν λίγο και το πράσινο που βρίσκεται στα παρτέρια μπροστά στα καταστήματά τους, όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει, μιας και το σύστημα άρδευσης και ποτίσματος έχει χαλάσει εντελώς και αναμένεται η δημοπράτηση του έργου επισκευής και αντικατάστασής του.

Φυτεύτηκε όλη η 25ης Μαρτίου τον Ιούνιο από φορείς και εθελοντές και μόνο τα δύο σουβλατζίδικα, «Λίλα» και «Παντελής», νοιάζονται για να ρίξουν λίγο νεράκι για τα έρμα τα φυτά που βρίσκονται μπροστά στα μαγαζιά τους.

Απαράδεκτο επεισόδιο εναντίον του Δημάρχου

Ένα αδιανόητο περιστατικό έλαβε χώρα κατά την δεντροφύτευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6/11/21 στο Άλσος Πουλάκη. Όπως μας διηγήθηκαν και μας επιβεβαίωσαν αρκετοί από τους παρευρισκόμενους, μία Κοινοτική Σύμβουλος επετέθη στον Δημήτρη Γαλάνη επειδή δεν ενέκρινε τον τρόπο που είχαν κλαδευτεί οι πικροδάφνες στην πλατεία Δροσοπούλου στην Φιλοθέη. Όπως μας είπαν οι μάρτυρες του επεισοδίου, πέραν της πρωτοφανούς έντασης φραστικής επίθεσης εναντίον του Δημάρχου, η συγκεκριμένη κυρία τον πλησίασε και τον έσπρωξε επανειλημμένα, φωνάζοντάς του. Έχουμε τρελαθεί εντελώς;;; Αλίμονό μας εάν με αφορμή την όποια διαφωνία καταφεύγουμε στην χειροδικία! Όσον δε αφορά τη συγκεκριμένη κυρία, εάν η ίδια δεν έχει επίγνωση της κατάστασής της, οι άνθρωποι που τη νοιάζονται ας παρέμβουν.

Πολλή πίκρα με τις πικροδάφνες

Και μια που αναφερθήκαμε στο συγκεκριμένο θέμα που στάθηκε αφορμή για το επεισόδιο, έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας διάφορες αναρτήσεις για τον τρόπο που κλαδεύτηκαν οι πικροδάφνες στην πλατεία Δροσοπούλου. Γεωπόνοι δεν είμαστε, μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο όμως μας έκανε να απορήσουμε. Και δεν αναφερόμαστε στην άποψη του κάθε… πικραμένου, αλλά στην ιστοσελίδα της Διαδικτυακής Κοινότητας Δασολόγων  www.dasologoi.gr , ως ενδεικνυόμενος τρόπος κλαδέματος περιγράφεται αυτός ακριβώς που βλέπουμε στην πλατεία Δροσοπούλου και που οι ειδήμονες του πληκτρολογίου καταγγέλλουν. Είπαμε, δεν είμαστε ειδικοί επί του θέματος, αλλά τόση πίκρα για τις πικροδάφνες καταντάει γραφική πλέον!

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις