Στην Κομοτηνή οι βραβευμένοι πίνακες της Μαριλένας Φωκά

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

«Ταξίδι σε 3 Δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης-Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα»

Εκπρόσωποι των αρχών κοντά στα έργα της Μαριλένας Φωκά

Μεγάλη επιτυχία παρουσίασε η έκθεση «Ταξίδι σε 3 Δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης-Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα» που διοργανώθηκε από τη συγκεκριμένη Περιφέρεια, με την υποστήριξη του Συλλόγου Καλλιτεχνών “Αθηνίων” και την επιμέλεια του εικαστικού θεσμού “Τέχνης Φλόγα”.

Στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, 80 και πλέον καλλιτέχνες και δημιουργοί που διαπρέπουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εξέθεσαν τα έργα τους, σε ένα εικαστικό ταξίδι που διήρκεσε από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2021.

Στην εν λόγω έκθεση παρουσιάστηκαν και βραβευμένες εικαστικές καταθέσεις της Μαριλένας Φωκά. Η καλλιτέχνιδα είναι συνδημότισσά μας και κόρη της γνωστής εικαστικού Θάλειας Μαγδαληνού. Είναι αγιογράφος εικαστικός, ζωγράφος, σύμβουλος μουσικοθεραπείας, καθηγήτρια Αγγλικής, αρθρογράφος και κριτικός βιβλίων. Έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων από την Ελληνική Ακαδημία Τέχνης και Πολιτισμού, την UNESCΟ Πειραιώς και Νήσων, πολλούς καλλιτεχνικούς συλλόγους.

Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης Θέμις Ευτυχίδου, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΝ.Μ.Θ Ζωή Κοσμίδου, ο π. Υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, οι θρησκευτικές, πολιτειακές, και στρατιωτικές αρχές της Ροδόπης.

Για τα επιτεύγματα  της Μαριλένας Φωκά ο επιμελητής Σταύρος Δεληγιάννης και ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς επεσήμαναν μεταξύ άλλων «…στις  ενδοσκοπήσεις της δημιουργού  δένει η ιστορικότητα της έφεσης με την περιήγηση σε παραμέτρους και ενδόμυχες επιρροές. Με πνεύμα αναφορών και διάθεση διευρυμένων αποκαλύψεων κινείται  γόνιμα προς  μετρήσεις στάσεων που εμφορούνται από οπτικές ρευστών ορίων. Με ηθογραφική χροιά οι καθοριστικοί προσανατολισμοί της  μεταλλάσσονται σε συμβολικές καταθέσεις με  ευρηματική πειστικότητα, συνδυαστική επιλογή και  συνειδησιακή εκλογή …….».

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις