Ό,τι κληρονομήσαμε, οφείλουμε να το κληροδοτήσουμε!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ό,τι κληρονομήσαμε, οφείλουμε να το κληροδοτήσουμε!

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθήσαμε μια καινούργια κίνηση που τάραξε τα νερά του πνευματικού κόσμου.

Πρόκειται για την αναγέννηση της Δελφικής Ιδέας και την κληροδότηση αξιών και αρχών που έχουν τις ρίζες τους στον μεγάλο ελληνικό πολιτισμό.

Οι «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς», ξεκίνησαν φέτος, πολύ δυναμικά και ανάμεσα στους οργανωτές και τους συντελεστές αυτής της φιλόδοξης πρωτοβουλίας, ανακαλύψαμε δικούς μας ανθρώπους από τη Φιλοθέη, το Ψυχικό και το Νέο Ψυχικό: Λάβδα, Θεοδοσίου, Γιάκας, Ξηράκης κ.ά

Απευθυνθήκαμε στο μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, τ. Αντιδήμαρχο, Πρόεδρο του ΟΚΑΠΑ και σήμερα Τοπική Σύμβουλο Ψυχικού Νέλλη Λάβδα για να μάθουμε περισσότερα.

Κυρία Λάβδα, μπορείτε να μας πείτε ποιος είναι ο σκοπός και που στοχεύει η νέα αυτή πρωτοβουλία πνευματικών ανθρώπων του τόπου μας;

Οι «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» φιλοδοξούν να αποτελέσουν ένα Διεθνές Πνευματικό Φόρουμ όπου θα συγκεντρώνονται κάθε χρόνο άνθρωποι του Πνεύματος και των Τεχνών.

Εφέτος, πρώτη χρονιά του θεσμού, αποτίνουμε ιδιαίτερο φόρο τιμής στον άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στην Αναβίωση της Δελφικής Ιδέας, τον Άγγελο Σικελιανό, οργανώνοντας ένα Διεθνές Φεστιβάλ που ενώνει τις 6 πόλεις που έζησε και δημιούργησε!

Δελφοί, Ξυλόκαστρο-Συκιά, Λευκάδα, Αίγινα και Αθήνα από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου, φιλοξενούν ποιοτικές εκδηλώσεις τιμώντας, 70 χρόνια μετά τον θάνατό του, τη μνήμη του μεγάλου μας ποιητή Άγγελου Σικελιανού.

Σας γνωρίζουμε από το έργο σας στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, πως βρεθήκατε «εκτός συνόρων»;

Πάντως όχι τυχαία! Ο πατέρας μου Νικόλαος Λινάρδος υπήρξε βαφτιστήρι του Σικελιανού ο οποίος μαζί με τον καλό του φίλο Νίκο Καζαντζάκη που το 1915 ήταν φιλοξενούμενος στο σπίτι της Συκιάς, βάφτισαν τον πατέρα μου και τον αδελφό του και τους έδωσαν τα ονόματά τους. Έτσι ο Άγγελος και ιδιαίτερα ο μικρότερος Νίκος Λινάρδος επισκεπτόταν πολύ συχνά το σπίτι του νονού του και της Εύας Πάλμερ.

Όταν η καλή μου φίλη Νταίζη Παπαθανασοπούλου μου μίλησε για την ιδέα του Βασίλη Μπούτου, δεν δίστασα να ανταποκριθώ. Με το γραφείο της, όταν ήμουν στη Δημοτική Διοίκηση, συνεργαζόμουν τακτικά όπως και με το γραφείο της Λίνας Νικολοπούλου. Είχαμε οργανώσει συνέδρια, ημερίδες, συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό με κορυφαία εκδήλωση το Διεθνές Συνέδριο του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), στην Αθήνα. Μαζί μας, στην Οργανωτική Επιτροπή συμμετέχει ο δρ. Φώτης Παπαθανασίου με την τεράστια εμπειρία σε ποιοτικές εκδηλώσεις.

Εφέτος, μετά τις εκδηλώσεις στους Δελφούς, που είχαμε την τιμή να εγκαινιάσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πήρε τη σκυτάλη το Ξυλόκαστρο και η Συκιά όπου ο μεγάλος ποιητής έζησε με τη γυναίκα του, την μούσα του, την Εύα Πάλμερ – Σικελιανού.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα, η ανταπόκριση του κόσμου και της κοινής γνώμης είναι τεράστια και μας δίνει δύναμη για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας,

Και…ποιοι είναι αυτοί;

Να διαδώσουμε την Δελφική Ιδέα, να κληροδοτήσουμε την Πολιτιστική Κληρονομιά που κληρονομήσαμε!

Στις εκδηλώσεις στο Ξυλόκαστρο και τη Συκιά είχα την ευθύνη της οργάνωσης και όλα πήγαν θαυμάσια!

Από την εκλεκτή κοινωνία του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού  παραβρέθηκαν η κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, το ζεύγος Σίκη και Λάμπρος Παπαϊωάννου, το ζεύγος Λάμπρος και Βικτωρία Λαμπροπούλου, ο κ. Γιάννης Μαυραγάνης και άλλοι εκλεκτοί συμπολίτες μας.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις