Λέσχη Φιλίας εν δράσει!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Λέσχη Φιλίας εν δράσει!

 

Η Τρίτη Ηλικία ήταν η πρώτη που απομονώθηκε όταν εμφανίστηκε ο covid-19. Όλοι οι τόποι συνάντησής του έκλεισαν από τον περσινό Μάρτιο και μέχρι και σήμερα παραμένουν κλειστά παρά τον εμβολιασμό αυτής της ηλικίας.

Στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού υπάρχει μόνο μια Λέσχη Φιλίας στο Νέο Ψυχικό. Τα προηγούμενα χρόνια είχε έντονη δραστηριότητα με εκδρομές, απογευματινούς περιπάτους και διαφόρων ειδών πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οργανωτικά η Λέσχη Φιλίας ανήκει στον ΟΚΑΠΑ ενώ υπεύθυνη έχει οριστεί η πρώην δημοτική σύμβουλος Νατάσα Αγγελάκη.

Το τελευταίο δίμηνο παρακολουθήσαμε διαδικτυακές συναντήσεις με τα μέλη της και την κυρία Νόρμα Σαϊας, σύμβουλο ψυχικής υγείας, πιστοποιημένη στην Λογικοθυμική και Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία.

Επικοινωνήσαμε με την κυρία Αγγελάκη για να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαδικτυακό αυτό εγχείρημα.

«Με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Γαλάνη, σκεφθήκαμε τρόπους να έχουμε κάποια επικοινωνία των ανθρώπων μας της τρίτης ηλικίας. Ο δήμαρχος μας έδωσε το πράσινο φώς. Η πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ κ.Βυθούλκα ανέλαβε δράση και εδώ ήλθε η σημαντική συμβολή της κ. Νόρμα Σάιας. Μια πλούσια θεματολογία «κομμένη και ραμμένη» στις ανάγκες και τους προβληματισμούς της Τρίτης Ηλικίας που θα πραγματοποιούσαμε, αναγκαστικά, διαδικτυακά. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις συναντήσεις με τελευταία της Μεγάλης Δευτέρας με θέμα «Έθιμα και παραδόσεις εν μέσω covid».

Μέχρι τώρα τα θέματα ήταν σχετικά με την απομόνωση λόγω του ιού covid  και πως μπορεί κάποιος να το διαχειριστεί, αλλά και την απαγόρευση επικοινωνίας με τα εγγόνια που και αυτό θέλει ιδιαίτερο τρόπο διαχείρισης.

Η κυρία Σαϊά με την ευγένεια και τον καλοσυνάτο τρόπο της μας άγγιξε βαθειά. Η δυσκολία του διαδικτυακού τρόπου επικοινωνίας πιστεύουμε  θα ξεπεραστεί. Έτσι θα μπορούν και άλλοι φίλοι που δεν είναι μέλη της Λέσχης μας να παρακολουθήσουν της  διαδικτυακές συναντήσεις μας.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο μα λίγα μέλη έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν λόγω έλλειψης γνώσεως ή και εξοπλισμού.

Η εξαιρετική συνεργασία με την Πρόεδρο του ΟΚΑΠΑ και οι γνώσεις την κυρίας  Νόρμα Σαϊας ελπίζουμε να συνεχιστούν και από κοντά όταν με το καλό συναντηθούμε!

 

Σε όσους θέλετε να τις παρακολουθήσετε διαδικτυακά μπορείτε να ενημερωθείτε από τον ΟΚΑΠΑ.

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις