Έκθεση ζωγραφικής – «Όμορφα & Εφήμερα»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Έκθεση ζωγραφικής – «Όμορφα & Εφήμερα»      

Η Πρόεδρος Σοφία Βυθούλκα και τα μέλη του ΔΣ του Ο Ο.Κ.Α.Π.Α. του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, διοργανώνουν την έκθεση ζωγραφικής της Λίζας Μέρλιν – Βασιλάτου με τίτλο «Όμορφα & Εφήμερα».

 

Το έργο της δημιουργού θα φιλοξενηθεί στην Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό, Κοκκώνη 15, μέχρι τέλος Μαΐου. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι: Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή και ώρες από 12:00 έως 15:30 και η χρήση μάσκας εντός της Πινακοθήκης Λέφα είναι υποχρεωτική. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο 6977-781656 ή να στείλουν mail στο dimotikipinakothikilefa@gmail.com.

 

 

Την επιμέλεια τη Έκθεσης έχει η Ελίζα Γερολυμάτου, Ιστορικός Τέχνης – Μουσειολόγος.

Λίγα λόγια για την ζωγράφο και το έργο της

Η Λίζα Μέρλιν – Βασιλάτου γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Θηλέων Pierce. Σπούδασε Διακόσμηση Εσωτερικού Χώρου στο Κέντρο Τεχνολογικών Εφαρμογών  και άρχισε ζωγραφική με δάσκαλο, τον Θεόδωρο Δρόσο, ενώ συνέχισε κοντά στον ζωγράφο Θανάση Στεφόπουλο. Eίναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών και έργα της βρίσκονται σε πινακοθήκες, μουσεία και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η ζωγράφος με το  ευφάνταστο έργο της «φέρνει την άνοιξη», εκθέτοντας μία σειρά από όμορφα λαδοπαστέλ που απεικονίζουν λουλούδια.  Πρόκειται για μια προσπάθεια καλλιέργειας της λεγόμενης καθαρής ζωγραφικής που επιδιώκει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του χρώματος, και αυτό επιτυγχάνεται με αφαιρετικό τρόπο: η χρωματική κηλίδα που στη υφή της είναι εξπρεσιονιστικού τύπου, αφού κυριαρχεί η αδρή πινελιά, πλάθεται, χωρίς να εξομοιώνεται, οπότε η γκάμα παραμένει αδρή και ενεργητική.

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις