Ποια είναι τα οφέλη που μπορεί να έχει η βιολογική διατροφή στον οργανισμό μας!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Οι διατροφικές συνήθειες τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει κατά πολύ την διάθεση αλλά και την ψυχική μας υγεία. Μια βιολογική δίαιτα, ιδιαίτερα μια διατροφή που περιλαμβάνει αγνά προϊόντα όπως το κατσικίσιο γάλα και το γιαούρτι πρόβειο, μπορεί να προσφέρει διάφορα οφέλη που συμβάλλουν στη βελτίωση της διάθεσής  μας και της συνολικής ευεξίας. Παρακάτω, θα δούμε τις πιθανές επιδράσεις που μπορεί να έχει μία βιολογική διατροφή στην καθημερινότητά μας.

Τα βιολογικά προϊόντα είναι τρόφιμα που παράγονται χωρίς συνθετικά φυτοφάρμακα, λιπάσματα, γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς ή τεχνητά πρόσθετα. Όσοι υποστηρίζουν τα βιολογικά τρόφιμα δεν το κάνουν μόνο για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και για την υψηλή περιεκτικότητά που έχουν σε θρεπτικά συστατικά και επιβλαβείς χημικές ουσίες. Η συσχέτιση μεταξύ ποιοτικής διατροφής και ψυχικής υγείας είναι καλά τεκμηριωμένη, με αρκετές μελέτες να δείχνουν ότι μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους.

Τα βιολογικά τρόφιμα περιέχουν υψηλά επίπεδα θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του εγκεφάλου. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής διάθεσης και της γνωστικής λειτουργίας του εγκεφάλου.

Τα συμβατικά τρόφιμα μπορεί να περιέχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων και άλλων χημικών ουσιών, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου και τη διάθεσή μας. Με την κατανάλωση βιολογικών τροφίμων, τα άτομα ελαχιστοποιούν την έκθεσή τους σε αυτές τις τοξίνες, μειώνοντας ενδεχομένως τον κίνδυνο άλλων διαταραχών.

Οι βιολογικές δίαιτες συνήθως περιλαμβάνουν υψηλότερη πρόσληψη φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής αλέσεως, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Μια δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες διατηρεί  το έντερο  υγιές, πλούσιο σε  βιοποικιλότητα. Το αμφίδρομο σύστημα επικοινωνίας μεταξύ του εντέρου και του εγκεφάλου μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση και τη συναισθηματική ευεξία.

Το γάλα ρυζιού όπως και άλλα υποκατάστατά του ζωικού γάλακτος, είναι μια εναλλακτική λύση φυτικής προέλευσης. Είναι κατάλληλα για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή αλλεργία στα γαλακτοκομικά. Το γάλα ρυζιού είναι απαλλαγμένο από αλλεργιογόνα, όπως η λακτόζη, οι ξηροί καρποί και η σόγια, καθιστώντας το κατάλληλη επιλογή για άτομα με διάφορους διατροφικούς περιορισμούς. Ένα από τα πιο υγιεινά γαλακτοκομικά προϊόντα που μπορείτε να επιλέξετε είναι το κεφίρ. Με μία αναζήτηση κεφίρ οφέλη μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους λόγους που αξίζει να το βάλετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Δεν είναι τυχαίο ότι, το ρυζόγαλο το έδιναν ακόμα και στα παιδιά σε μικρή ηλικία, γιατί ήταν πολύ ωφέλιμο για την ανάπτυξή τους. Το ρυζόγαλο είναι εύπεπτο, κάτι που είναι ευεργετικό για την υγεία του εντέρου. Επίσης, όταν συνδυαστεί και με το κατσικίσιο γάλα ή άλλο λιπαρό, βιολογικό γάλα, μπορούμε να έχουμε ένα πλήρες διατροφικό σνακ, πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη D, ασβέστιο και βιταμίνες Β. Η βιταμίνη D είναι γνωστή για το ρόλο της στη ρύθμιση της διάθεσης, ενώ οι βιταμίνες Β είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας και τη γνωστική λειτουργία.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like: