Αυτόπτης μάρτυρας …που είδε το φως το αληθινό

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Μάρκου Μπότσαρη είναι η οδός που  συνορεύει με τον λόφο της Φιλοθέης. Ξεκινάει εκεί ακριβώς που βρίσκεται η είσοδος (μπάρες) του λόφου.  Ο μισός δρόμος χρόνια τώρα βρισκόταν στο σκοτάδι. Ούτε φως από την ΔΕΗ, ούτε δημοτικός φωτισμός κοινώς μαύρο σκοτάδι με ό,τι συνεπάγεται. Γιατί; Διότι, κάποτε, επί Δήμου Φιλοθέης, πριν καν γίνει Καλλικρατικός, τα φώτα που υπήρχαν εκεί, τα έκλεψαν! Έτσι δεκαπέντε και ίσως και περισσότερα χρόνια οι κάτοικοι αιτούνται την αντικατάστασή τους αλλά φωνές βοώντων εν τη ερήμω.

 

Το θέμα έφτασε, ή μάλλον καλύτερα οι απελπισμένοι κάτοικοι έφτασαν στο γραφείο του Δημάρχου Χαράλαμπου Μπονάτσου, ο οποίος τους άκουσε προσεκτικά και μαζί με τον Αντιδήμαρχο Άρη Νάκα ενέσκηψαν στο πρόβλημα και βρήκαν την λύση!

Τέσσερις στήλες φωτοβολταϊκών φώτισαν όλον τον κατασκότεινο δρόμο. Παράλληλα ο κύριος Νάκας έφτιαξε και το πεζοδρόμιο που δεν υπήρχε καθόλου.

Το θέμα υπέπεσε τυχαία στην αντίληψή μας όταν η γράφουσα έκοψε δρόμο από την Φιλοθέη για να γλιτώσει την αυξημένη κίνηση της Καποδιστρίου λόγω τρακαρίσματος. Ένα λάθος στενό και βρίσκομαι στην Μάρκου Μπότσαρη. Σταμάτησα να φωτογραφίσω το πεζοδρόμιο μιας και οι κορδέλες που έδειχναν έργο του Δήμου ήταν ακόμα εκεί. Η ένδειξη του παλιού κινητού μου έγραψε δρόμος καλά φωτισμένος. Σπάνια ένδειξη στον Δήμο μας και εγώ προσωπικά ήταν η πρώτη φορά που την έβλεπα. Πήρα τον κύριο Νάκα τηλέφωνο και έμαθα όλα τα παραπάνω. Τελικά αυτό που χρειάζεται η αυτοδιοίκηση, γιατί η Κεντρική Σκηνή σίγουρα δεν έχει, είναι απλά η ενσυναίσθηση. Αυτιά ανοιχτά τόσα χρόνια σίγουρα υπήρχαν. Το απλό αυτό θέμα που ταλάνιζε τις οικογένειες που ζουν εκεί χρειαζόταν απλά ενσυναίσθηση για να λυθεί.

Μενεμενόγλου Όλγα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις