Περιήγηση στα καταφύγια της Αθήνας

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας. Μπροστά στην είσοδό της ένα μεταλλικό καπάκι κάτω από το οποίο κρύβεται ένα καταφύγιο. Φωτό: Athens Voice

Το Σάββατο 27 Απριλίου ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Όμιλος Νέου Ψυχικού (ΜΕΟ) διοργανώνει μια εξαιρετική ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας με θέμα τα αντιαεροπορικά καταφύγια που άρχισαν να χτίζονται το 1936 και χρησιμοποιήθηκαν από τους Αθηναίους κατά την περίοδο της Κατοχής. Ένα κομμάτι, άγνωστο για πολλούς, της νεώτερης ιστορίας του τόπου μας. Καθημερινά περπατάμε πάνω ή δίπλα απ’ αυτά, σε κεντρικά σημεία και ούτε μπορούμε να φανταστούμε τι υπάρχει από κάτω.

Οι πόρτες των καταφυγίων ανοίγουν και μαθαίνουμε τα μυστικά τους.

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί ανά γκρουπ με μέγιστο αριθμό τα 25 άτομα. Η διάρκεια για κάθε γκρουπ είναι τρίωρη. Το πρώτο γκρουπ θα ξεκινήσει με πούλμαν από τα γραφεία του ΜΕΟ στις 8:20 το πρωί. Η πρώτη ξενάγηση θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και το δεύτερο γκρουπ θα ξεκινήσει με πούλμαν στις 12:15 και η ξενάγηση για αυτό θα γίνει από τις 1 το μεσημέρι μέχρι τις 4.

Η τιμή ξενάγησης και μεταφοράς με πούλμαν είναι στα 22€.

Για κρατήσεις θέσεων  στο email του Ομίλου μας, στο 210 6714603 5.00μ.μ – 9.00μ.μ Δευτέρα – Παρασκευή και στο 694 6671030 κ. Ντενίζ Βέρδη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις