Ο Μάρτης ανήκει στην Γυναίκα

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, που τιμάται στις 8 Μαρτίου, ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Όμιλος Νέου Ψυχικού (ΜΕΟ) διοργάνωσε μια μουσικοαφηγηματική εκδήλωση με τίτλο «Από το σκοτάδι στο φως».

Η εκδήλωση «άνοιξε» με την προβολή ενός βίντεο δίλεπτου πραγματικά συγκινητικού με μια αθλήτρια νεαρή που αγωνιζόταν να πετύχει την ίδια ώρα που η φωνή της κοινωνίας της έλεγε «Δεν μπορείς, είσαι γυναίκα», «δεν χρειάζεται έχεις να μεγαλώσεις παιδιά» κά.

Στην συνέχεια  η Πρόεδρος του Ομίλου κυρία Σοφία Ματρογιωργάκη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους λέγοντας ότι δεν είναι η μέρα γιορτής αλλά ημέρα τιμής στους αγώνες διαχρονικά των γυναικών.

Τον λόγο έπειτα πήρε ο Δήμαρχος Μπάμπης Μπονάτσος λέγοντας ότι «Η πίστη και ο αγώνας δεν γνωρίζει φύλο. Από μία γυναίκα ξεκινάμε την ζωή μας και με μία γυναίκα δίνουμε και εμείς ζωή. Την γυναίκα πρέπει να την τιμούμε, να την σεβόμαστε ως ισότιμη μέσα από την καθημερινότητά μας και όχι μια μέρα τον χρόνο. Η κοινωνία μας έχει κάνει βήματα αλλά έχει πολύ δρόμο να κάνει ακόμα προς αυτήν την κατεύθυνση».

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κυρία Νταίζη Κωνστάν Λιαργκόβα, Πολιτικός Επιστήμων και μέλος Επιτροπών Ισότητας που μέσα σε δέκα λεπτά, σε μια στοχευμένη ομιλία κατάφερε να κάνει μια συνοπτική ιστορική αναδρομή, μίλησε για την χειραφέτηση της Γυναίκας αλλά και για τους  αγώνες για ισοτιμία που οφείλουμε να συνεχίσουμε.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική και αφηγήσεις από τις κυρίες Βασιλική Τσιμπούκη, Σόνια Ζορμπά και Δώρα Σοπασουδάκη.

Συγχαρητήρια σε όλους!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις