Προσλήψεις στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

45 θέσεις για ανέργους άνω των 55 ετών

Γράφει η Όλγα Μενεμενόγλου

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού πρόκειται να προσλάβει 45 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων για την στελέχωση των υπηρεσιών του. Οι θέσεις θα καλυφθούν μέσω του επιχορηγούμενου Προγράμματος Εργασίας της ΔΥΠΑ (dypa.gov.gr), για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω.

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα που υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ-πρώην ΟΑΕΔ), από το οποίο ωφελούνται οι άνεργοι άνω των 55 ετών που πλήττονται από τον σκληρό ανταγωνισμό εργασίας ή από την έλλειψη ενσήμων για την συνταξιοδότησή τους.

Αξιοποιώντας αυτό το Πρόγραμμα, η Διοίκηση του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού θα στελεχώσει τις Υπηρεσίες Πρόνοιας και Διοίκησης για δώδεκα μήνες, με δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων για δώδεκα επιπλέον.

Ποιοι είναι κατάλληλοι υποψήφιοι

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βορειοηπειρώτες και ομογενείς από την Κωνσταντινούπολη, την  Ίμβρο και την Τένεδο -στις τελευταίες αυτές κατηγορίες δεν απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας.

Κατάλληλοι υποψήφιοι είναι οι άνεργοι άνω των 55 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α., διαθέτουν συμπληρωμένο Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ) και δεν έχουν υποβάλει αίτηση για λήψη σύνταξης λόγω γήρατος.

Η εγγραφή στο Ψηφιακό Μητρώο Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α. γίνεται ηλεκτρονικά με τους κωδικούς πρόσβασης Τaxisnet (μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ (dypa.gov.gr και πατώντας στο e-services), ενώ δεν απαιτείται κανένα δικαιολογητικό καθώς τα απαραίτητα στοιχεία διασταυρώνονται αυτόματα.

Η χρονική διάρκεια του Προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα (12) μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους δώδεκα (12) μήνες.

Οι προσλήψεις γίνονται μέσω της ΔΥΠΑ (όχι δηλαδή άμεσα από τον Δήμο), που υποδεικνύει τους προς πρόσληψη ανέργους με συστατικό σημείωμα στον Δήμο, ανάλογα με τις ειδικότητες που χρειάζεται να καλύψει.

Οι θέσεις στον Δήμο μας

Οι ανάγκες του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού σε προσωπικό έχουν ως εξής:

Για την Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
5 ΥΕ Φυλάκων
2 ΥΕ Καθαριστριών Εσωτερικών Χώρων
4 ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού
2 ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού
2 ΠΕ Οικονομικού
6 ΥΕ Γενικών Καθηκόντων

Για την Διεύθυνση Πρόνοιας

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
1 ΥΕ Φυλάκων
10 ΥΕ Καθαριστριών Εσωτερικών Χώρων
5 ΥΕ Βοηθοί Μαγείρων
5 ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού
3 ΔΕ Βοηθοί Νοσηλευτές

«Κι αυτό είναι μόνο η αρχή»

Για τις επικείμενες προσλήψεις ο Δήμαρχος Μπάμπης Μπονάτσος μας είπε: «Το έχουμε εντάξει στο προεκλογικό μας πρόγραμμα, το έχω πει και σε προεκλογικές ομιλίες: θα αξιοποιήσουμε κάθε ενεργό πρόγραμμα προκειμένου να λειτουργήσει εύρυθμα ο Δήμος και να στελεχωθούν οι υπηρεσίες. Αμ έπος, αμ έργον, λοιπόν! Ο πολίτης ζητά εξυπηρέτηση και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να την παρέχουμε. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή, γιατί σε επόμενο στάδιο θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις και στις υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου, που λειτουργούν αυτήν την στιγμή αποδεκατισμένες. Σήμερα σε αυτές τις Υπηρεσίες βασιζόμαστε στο φιλότιμο των λιγοστών υπαλλήλων που κυριολεκτικά υπερβαίνουν εαυτόν».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις