Μικρά και Ενημερωτικά

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ο Συνοικισμός

Να ξεκινήσουμε τη στήλη με ένα καλωσόρισμα σε μια έκδοση θεματικής εφημερίδας που γίνεται  στο γειτονικό Χαλάνδρι. Ο Σύλλογος Μικρασιατών «Ρίζες» κυκλοφορεί για πρώτη φορά την εφημερίδα του «Ο Συνοικισμός». Στο πρώτο φύλλο εκτός από τα θέματα που αφορούν τον Σύλλογο υπάρχουν ιστορικά κείμενα για την εγκατάσταση των προσφύγων στο Χαλάνδρι, καθώς και κείμενα λαογραφικά που περιγράφουν στην ζωή στη Σμύρνη πριν την καταστροφή. Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Νίκο Καραμπουρνιώτη, αλλά και σε όλα τα μέλη του Συλλόγου, που επιχειρούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν ζωντανό και να μεταφέρουν και στις επόμενες γενιές, αυτό που οι ίδιοι έζησαν και τους μεταλαμπάδευσαν οι προηγούμενες γενιές, τον Μικρασιατικό Πολιτισμό. Καλή επιτυχία και από εμάς.

Συγχαρητήρια, Πέννυ Ζαφειροπούλου!

 

Από το 2019, ως Πρόεδρος της Κοινότητας Φιλοθέης, η Πέννυ Ζαφειροπούλου φρόντιζε κάθε χρόνο μέσω των προσωπικών της γνωριμιών να διεκδικεί προϊόντα διατροφής και άλλα είδη και να τα προσφέρει σε φορείς όπως οι εκκλησίες του Δήμου μας. Φέτος επισκέφτηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο και προσέφερε 510 τυποποιημένα προϊόντα. Και βέβαια είναι σίγουρο ότι η προσφορά της κυρίας Ζαφειροπούλου δεν περιορίστηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, ήταν όμως αυτή που έγινε γνωστή, λόγω της υποχρέωσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου να γνωστοποιεί τους ιδιώτες και τους φορείς που συμβάλλουν στο έργο του, σύμφωνα με της απαιτήσεις του Προγράμματος ΕΣΠΑ από το οποίο επιδοτείται.

Ανάγκη για λάδι

Και μιας και γράψαμε για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, να πούμε ότι φέτος η ανάγκη για λάδι, κυρίως για ελαιόλαδο, είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Μία και μόνο φιάλη λαδιού είναι ανεκτίμητη προσφορά, καθώς υπάρχουν είκοσι πέντε (25) οικογένειες στον Δήμο μας, που τρέφονται αποκλειστικά και μόνο από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Όσοι λοιπόν μπορούν, ας μην διστάσουν και ας αφήσουν μία φιάλη σε όποιο Δημοτικό κτήριο τους εξυπηρετεί. Μόνη προϋπόθεση είναι η φιάλη να είναι κλειστή και το λάδι να είναι τυποποιημένο (όχι χύμα δηλαδή).

Την τινάξαμε την νεραντζιά

Οι όμορφες νεραντζιές που ευωδιάζουν την άνοιξη, τον χειμώνα, εκτός από νεράντζια εγκυμονούν και κινδύνους. Ειδικά στο Νέο Ψυχικό, που τα δέντρα είναι πολλά, τα πεσμένα νεράντζια που ούτε για γλυκό δεν μαζεύονται σαπίζουν στα πεζοδρόμια και όλο και όλο και κάποιος μπορεί να γλιστρήσει αν τα πετύχει στο διάβα του. Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου μας λοιπόν, αποφάσισε να τινάξει τα δέντρα και να μαζέψει τα νεράντζια. Απ’ ό,τι μάθαμε οι εργασίες θα διαρκέσουν λίγες μόνο ημέρες και μέχρι να ξεκινήσει η εποχή των κλαδεμάτων. Όπως πληροφορηθήκαμε, πρόκειται για ενέργεια που θα γίνει δοκιμαστικά, για να μετρηθεί ο χρόνος που απαιτείται, ούτως ώστε η συλλογή των νεραντζιών να συμπεριληφθεί στην σύμβαση με την εταιρεία που θα αναλάβει το πράσινο στον Δήμο.

Αιμοδοσία

Η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία για το 2024 στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 4 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, στο Δημοτικό κτήριο (πρώην Βlue Βell) στην Α΄ πλατεία Ψυχικού. Η κινητοποίηση που γίνεται αυτή την στιγμή είναι μεγάλη και αισιοδοξούμε όλοι να αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην αρμόδια Αντιδήμαρχο Μάρω Τρέζου, στο τηλέφωνο 2132014600.

Δήμος Παπάγου-Χολαργού: παραμένει Δήμαρχος ο Ηλίας Αποστολόπουλος!

Ενστάσεις αλλά και μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε ανάμεσα στον 2ο και στον 3ο συνδυασμό του Δήμου Παπάγου-Χολαργού σχετικά με τα αποτελέσματα του α’ γύρου των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. Καθώς η διαφορά μεταξύ των δύο Συνδυασμών ήταν μόλις 20 ψηφοδέλτια (2836/2816), η επικεφαλής του 3ου Συνδυασμού «8 Προτάσεις για Μια Βιώσιμη Πόλη» Μαρία Σιώτου, ζήτησε επανακαταμέτρηση και προχώρησε και σε ένσταση κατά του 2ου Συνδυασμού «Σύγχρονη Πολιτεία Παπάγου-Χολαργού», με επικεφαλής τον Δημήτρη Οικονόμου. Έτσι, στο τέλος του Ιανουαρίου ανακοινώθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου σύμφωνα με την οποία δεν αλλάζει την κατάταξη του 2ου και 3ου συνδυασμού, οπότε και το «θρίλερ» τελείωσε. Και αν αναρωτιέστε γιατί η μάχη στα μετόπισθεν επηρεάζει τον Δήμαρχο και επικεφαλής της πλειοψηφίας, να σας πούμε ότι στην περίπτωση που η κυρία Σιώτου δικαιωνόταν, ο β’ γύρος των εκλογών στον συγκεκριμένο Δήμο θα έπρεπε να επαναληφθεί. Αναστεναγμός ανακούφισης λοιπόν!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις