«Άθληση για Όλους»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ήρθε η ώρα να επανέλθει στον Δήμο μας

Στο Φύλλο μας της 6ης Δεκεμβρίου, είχαμε ασχοληθεί με το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους», θυμίζοντας ότι στην προ Καλλικρατικού Δήμου εποχή, από το 1987 έως το 2011, επί 24 συναπτά έτη, είχε γνωρίσει μέρες δόξας στον π. Δήμο Νέου Ψυχικού, συμπεριλαμβάνοντας κοντά 50 αθλήματα και καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των ηλικιών, ενώ παράλληλα προσέφερε και οικογενειακά προγράμματα Σαββατοκύριακου, εκδρομές και αθλήματα και εκδρομές για τους πιο απαιτητικούς αθλητές. Στον Καλλικρατικό Δήμο όμως, το Πρόγραμμα ατόνησε και τελικά καταργήθηκε, καθώς ο Δήμος δεν υπέβαλε τις σχετικές αιτήσεις στην Γ.Γ. Αθλητισμού.

Όπως είχαμε γράψει και τον Δεκέμβριο, με πρωτοβουλία του αν. Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, το Πρόγραμμα πλέον ανασχεδιάστηκε και οι διαδικασίες για την ένταξη των Δήμων σε αυτό απλοποιήθηκαν. Οι αιτήσεις είχαν καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιανουαρίου, προθεσμία που προφανώς δεν θα προλάβαινε η νέα Δημοτική Αρχή, καθώς μέσα σε 18 εργάσιμες ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να έχει προετοιμασθεί σχέδιο με προγράμματα και εκδηλώσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα όμως, η Γ.Γ. Αθλητισμού έδωσε παράταση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους Δήμους, μέχρι την 29η Μαρτίου. Αντιλήφθηκαν τις επιπλέον δυσκολίες που επέφερε η κατάργηση των Νομικών Προσώπων των Δήμων, που ασχολούνταν με τον αθλητισμό; Ίσως. Σε κάθε περίπτωση όμως, η νέα προθεσμία έδωσε μία ανάσα στους Δήμους, που καλούνται τώρα να δηλώσουν μέχρι το τέλος Μαρτίου την πρόθεση συμμετοχής τους.

Για την κατάθεση του σχεδιασμού και των Προγραμμάτων δίνεται περιθώριο μέχρι τα τέλη Μαΐου. Τα προγράμματα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες -από την βρεφική μέχρι την Τρίτη, ενώ οι χώροι όπου μπορούν να υλοποιηθούν είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι παιδικοί σταθμοί, οι Λέσχες Φιλίας, αλλά και δημόσιοι χώροι όπως πεζόδρομοι, πλατείες.

Το Πρόγραμμα επιδοτείται από την Γ.Γ. Αθλητισμού και δημιουργεί και επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για νέους γυμναστές με εξειδίκευση. Στο πλαίσιο του προγράμματος μπορούν να επιδοτηθούν και αθλητικές διοργανώσεις με σωματεία, όμορους δήμους, το καλοκαιρινό πρόγραμμα  απασχόλησης παιδιών «Αθλοπαιχνιδιές», διοργανώσεις όπως τα Αθλητικά Δρώμενα, που μέχρι σήμερα χρηματοδοτούνταν κάθε χρόνο από τον δημοτικό κορβανά. Οι δυνατότητες του Προγράμματος είναι πολλές, ανάλογες με την θέληση των ανθρώπων που θα το σχεδιάσουν.

Και αξίζει βέβαια να θυμηθούμε ότι στα αντίστοιχα Προγράμματα που πραγματοποιούνταν προ 15ετίας, ο Πρωτοπόρος τότε Δήμος Νέου Ψυχικού διοργάνωνε χιονοδρομίες, ράφτινγκ, πεζοπορίες, ιστιοπλοΐα, αλλά αθλητικές εκδηλώσεις όπως το δίαθλον και οι ποδηλατικοί αγώνες.

Από ό,τι έχουμε πληροφορηθεί, ο φάκελος ένταξης είναι έτοιμος από την προηγούμενη χρονιά, η πολιτική βούληση όμως παρέπεμψε το θέμα στις καλένδες.

Σήμερα, που έχουμε νέα Δημοτική Αρχή, θα ενταχθούμε;

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις