Ποιος είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Στον Μιχάλη Χρηστάκη, έναν άνθρωπο με μακρόχρονη εμπειρία στο δημόσιο τομέα και με εξαιρετικό βιογραφικό, ανέθεσε ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Μπάμπης Μπονάτσος τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα του Δήμου. Ο κ. Χρηστάκης ανέλαβε καθήκοντα στις 2 Ιανουαρίου.  Πρόκειται για τον Πρόεδρο της  Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», της οποίας είναι και ιδρυτικό στέλεχος από το 2011, ενώ εκτελεί καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Δήμου από το 2007, αρχικά κατά την χρυσή οκταετία του Γιώργου Πατούλη στον Δήμο Αμαρουσίου, εν συνεχεία στον Δήμο Διονύσου και από το 2017 στον Δήμο Νέας Σμύρνης.

Ο Μιχάλης Χρηστάκης θεωρείται βιρτουόζος στον χειρισμό θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γνωρίζει ακόμα και τις λεπτομέρειες των διαδικασιών και φημίζεται για την ικανότητά του να δίνει λύσεις στα δύσκολα. Είναι Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος, έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο (Master’s Degree) με εξειδίκευση στα Ευρωπαϊκά Θέματα και τις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία, ενώ έχει αναγορευτεί σε Διδάκτορα Διεθνών Σχέσεων από το Πανεπιστήμιο του Kent στην Αγγλία. Είναι Ειδικός Επιστήμονας του Υπουργείου Εσωτερικών, στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α) και διαθέτει πολυετή εμπειρία στην διαχείριση και αξιοποίηση επιχειρησιακών προγραμμάτων και των τομεακών Κοινοτικών και Εθνικών Χρηματοδοτήσεων.

Με μια λιτή του δήλωση προς την Εφημερίδα μας, ο νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου μας, μάς έδωσε το στίγμα του λέγοντας: «Στόχος μου είναι να ανανεώσω δομές και νοοτροπίες, προκειμένου ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού να αναδειχθεί ανάμεσα στους πρώτους στην Ελλάδα στις χρηματοδοτήσεις, στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την εξυπηρέτηση του πολίτη».

Οι αρμοδιότητες του Γενικού Γραμματέα

Ο Γενικός Γραμματέας παρέχει οδηγίες, δίνει κατευθύνσεις και γενικότερα συντονίζει τις Υπηρεσίες του Δήμου κατά την άσκηση του έργου τους.

Μεριμνά για την επεξεργασία από τις αρμόδιες Υπηρεσίες των θεμάτων που είναι προς συζήτηση ή έχουν συζητηθεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ή της Δημοτικής Επιτροπής σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, τα οποία και υποστηρίζει ενώπιον των ανωτέρω οργάνων, εφ’ όσον κάτι τέτοιο κρίνεται απαραίτητο από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ή της Επιτροπής, ενώ παρακολουθεί την διαδικασία εφαρμογής των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Γενικός Γραμματέας προβαίνει στη μελέτη και εισήγηση μέτρων για τη βελτίωση και προαγωγή των λειτουργιών του Δήμου και μεριμνά για τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικής δράσης των Υπηρεσιών, την προσαρμογή της λειτουργίας τους ούτως ώστε να εξυπηρετούνται αποτελεσματικά οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και φροντίζει για την βελτίωση της απόδοσης του στελεχιακού δυναμικού και των τεχνικών μέσων του Δήμου, ενώ οργανώνει κάθε νέα Υπηρεσία που δημιουργείται.

Επιπλέον, κατανέμει την αλληλογραφία στις υπηρεσιακές μονάδες μέσω της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και τηρεί το εμπιστευτικό πρωτόκολλο του Δήμου.

Τέλος, ο  Γενικός Γραμματέας προΐσταται, αμέσως μετά τον Δήμαρχο, όλων των Υπηρεσιών του Δήμου και προσυπογράφει τα από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους υπογραφόμενα έγγραφα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις