«Άθληση για Όλους»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Νέα δεδομένα, νέοι ορίζοντες

 

της Όλγας Μενεμενόγλου

Νέοι ορίζοντες ανοίγονται για το δημοφιλές πρόγραμμα «Άθληση για Όλους», που συμπεριλαμβάνει διάφορα αθλήματα και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες -από την βρεφική μέχρι την τρίτη- και που πλέον θα αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με το Υπουργείο Αθλητισμού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του αν. Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, που στόχο έχει την δημιουργία αθλητικής κουλτούρας, που μέσω των Δήμων απευθύνεται πλέον στις τοπικές κοινωνίες και κατ’ επέκταση στο σύνολο του πληθυσμού.

Πρώτο βήμα της συνεργασίας αυτής είναι η καταγραφή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας μέσω του υφιστάμενου προγράμματος «Πέλοπας». Στόχος είναι η δημιουργία μιας πλήρους βάσης δεδομένων που θα αποτελέσει οδηγό για έναν χωροταξικό σχεδιασμό στον αθλητισμό, ούτως ώστε κάθε νέα αθλητική εγκατάσταση να απαντά με ακρίβεια σε πραγματικές ανάγκες των επιμέρους περιοχών, με βάσει των τοπικών δεδομένων (αριθμός κατοίκων, αριθμός αθλουμένων, καταγραφή σωματείων). Επιπλέον, οι μέχρι πρότινος  πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες που μέχρι σήμερα απαιτούνταν από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την ένταξη των Δήμων και άλλων φορέων στο Πρόγραμμα «Άθληση για Όλους», θα απλοποιηθούν.

Για τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Το Πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» υλοποιείτο με μεγάλη επιτυχία από τον π. Δήμο Νέου Ψυχικού από το 1987 έως το 2011. Τα αθλήματα που πραγματοποιούνταν στο πλαίσιο του Προγράμματος ήταν πολλά και καινοτόμα για την εποχή τους και προσέλκυαν μεγάλο αριθμό αθλουμένων -ενδεικτικά θυμίζουμε τις χιονοδρομίες, το ράφτινγκ, τις πεζοπορίες, την ιστιοπλοΐα, αλλά και την οργάνωση αθλητικές εκδηλώσεις όπως το δίαθλον και οι ποδηλατικοί αγώνες.

Στον Καλλικρατικό Δήμο όμως, το Πρόγραμμα τελικά καταργήθηκε, καθώς ο Δήμος δεν υπέβαλε τις σχετικές αιτήσεις στην Γ.Γ. Αθλητισμού, με αποτέλεσμα να παύσει και η πρόσληψη των καθηγητών – γυμναστών.

Η αναβάθμιση του Προγράμματος «Άθληση για όλους» και η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την ένταξη των Δήμων σε αυτό είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, ούτως ώστε κάτοικοι και δημότες να το ξαναχαρούμε σε πλήρη άνθηση, με ακόμη περισσότερα αθλήματα.  Ο λόγος, στην νέα Δημοτική Αρχή λοιπόν!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top–nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις