Μικρά και Ενημερωτικά

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Η «Ράμπα» σβήνει τα φώτα της

H «Ράμπα», ένα από τα πρώτα καφέ-εστιατόρια της οδού Δημ. Βασιλείου, στον Φάρο Ψυχικού, δίπλα στους ιστορικούς «Διόσκουρους», έκλεισε τις πόρτες της μετά από 40 συναπτά έτη λειτουργίας.

Στεγασμένη σε μια όμορφη νεοκλασική μονοκατοικία, η «Ράμπα» κράτησε αναλλοίωτη την ταυτότητα και τον χαρακτήρα της μέχρι την τελευταία ημέρα λειτουργίας της. Η χαρακτηριστική εσωτερική διακόσμηση θύμιζε παλιό γαλλικό μπαρ, ενώ ο καλαίσθητα διαμορφωμένος κήπος της αποτελούσε όαση δροσιάς και ηρεμίας.

Κι αν τα Φώτα της Ράμπας έσβησαν, θα μείνουν αναμμένα στις αναμνήσεις μας.

Ο νέος ιδιοκτήτης

Στον χώρο που μέχρι πρότινος στέγαζε την  «Ράμπα» μάθαμε ότι θα λειτουργήσει γαλλικό εστιατόριο. Νέος ιδιοκτήτης είναι ο Δήμος Στασινόπουλος, γνωστός επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης, που διαθέτει πολλά και γνωστά καταστήματα.

Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση που ανοίγει ο κύριος Στασινόπουλος στην περιοχή μας, μετά το ιταλικό «Νolita», που απέχει μόλις 50 μέτρα από την Ράμπα και άνοιξε το 2018, αλλά και την πιο πρόσφατη άφιξη, το «Lolita» και πάλι ιταλικό εστιατόριο, που πλέον λειτουργεί στην θέση του κρεοπωλείου Δρακούλη, στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας.

Νέες ειδικότητες στα Δημοτικά Ιατρεία του Νέου Ψυχικού

Δύο επιπλέον ιατροί με νέες ειδικότητες προστέθηκαν στο δυναμικό των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου μας  στο Νέο Ψυχικό. Πρόκειται για την Παιδοψυχίατρο Ιωάννα Καζάνη, που θα δέχεται Δευτέρα και Τετάρτη και την Δερματολόγο Κατερίνα Στρούμπου, που θα δέχεται Πέμπτη.

Να θυμίσουμε ότι τα Δημοτικά Ιατρεία στεγάζονται στην οδό Τερτσέτη 51 (τηλ. 210 6744122) και ότι οι επισκέψεις στους εθελοντές ιατρούς πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού κατά τις ώρες λειτουργίας των Δημοτικών Ιατρείων (08:00 έως 16:00)

Δημοτικός εξοπλισμός για να την περισυλλογή τετράποδων

Στην προμήθεια εξοπλισμού για την περισυλλογή γατιών -πέντε κλουβιά, πέντε ντρόπερ και ισάριθμες απόχες- προχώρησε η Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας, με στόχο την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν στο Δήμο μας. Οι διαδικασίες για την αγορά θα ολοκληρωθούν στα μέσα Δεκεμβρίου και το κόστος θα ανέλθει περίπου στα 2.500€. Ο εξοπλισμός θα τοποθετηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Νέου Ψυχικού και θα βρίσκεται στην διάθεση της ΖΩΦΙΨΥ, αλλά και οποιουδήποτε φιλόζωου πολίτη, που θα μπορούν να τα δανείζονται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στο  2132014681.

Καθαρισμός πεύκων από την κάμπια

Το πλύσιμο των πεύκων, που πραγματοποιήθηκε κατά τις νυχτερινές ώρες την προηγούμενη εβδομάδα, κίνησε την περιέργεια των κατοίκων του Δήμου μας, που με αρκετές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφραζαν την απορία τους.

Πρόκειται για μια εργασία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με στόχο την καταπολέμηση της κάμπιας του πεύκου, που συχνά προκαλεί αλλεργίες και δερματίτιδες στους ανθρώπους, αλλά και μερική ή και ολοκληρωτική ξήρανση των πεύκων. Οι ψεκασμοί των πεύκων θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και γίνονται με βιολογικά προϊόντα. Προτεραιότητα έχει δοθεί στα δέντρα που βρίσκονται μέσα σε σχολεία, γύρω από εκκλησίες και σε πολυσύχναστα σημεία των δρόμων.

Ζωντανή μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων

Ο Δήμος μας προμηθεύτηκε και εγκατέστησε επιτέλους τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό και έτσι, οι Συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα μεταδίδονται πλέον ζωντανά, απ’ ευθείας από την Αίθουσα του Δημαρχείου. Όποιος επιθυμεί, θα μπορεί να τα παρακολουθεί είτε μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, είτε μέσω του καναλιού του Δήμου στο Youtube.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, η Αντιδήμαρχος Διοίκησης Ελένη Ζέππου, αρμόδια για την υλοποίηση του έργου, ενημέρωσε το Σώμα ότι η ζωντανή μετάδοση των Συνεδριάσεων, θα ξεκινήσει κατά πάσα βεβαιότητα από το προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο. Όσοι πιστοί, προσέλθετε ή καλύτερα καθίστε αναπαυτικά στους καναπέδες σας με ποπ κορν και κόκα κόλα!

 

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις