Ο εθελοντισμός είναι η βάση για την βελτίωση της κοινωνίας

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΜΩΡΑΪΤΑΚΗ – ΠΙΚΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΡΙΤΑ)

Όλοι εμείς που διεκδικούμε αυτή την εποχή την ψήφο των πολιτών στις αυτοδιοικητικές – περιφερειακές εκλογές έχουμε κάποιες κοινές προθέσεις κατά τα λεγόμενά μας. Να υπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον, να βοηθήσουμε τον συμπολίτη μας, το συνάνθρωπο, να συνδράμουμε στην προσπάθεια βελτίωσης της ελληνικής κοινωνίας. Βεβαίως άλλο είναι οι προθέσεις και άλλο είναι το αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και κρινόμαστε από τους πολίτες.

Σε τούτη την προεκλογική διαδικασία και με την ευκαιρία που με δίνεται σε αυτό το βήμα, θέλω να μιλήσω για ένα θέμα που από όσο βλέπω, απουσιάζει από την πολιτική ατζέντα. Στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες χειροκροτήσαμε τους εθελοντές, τους ανθρώπους που έσωσαν τους τουρίστες στη Ρόδο, τους δασοπυροσβέτες που ρίχνονται εθελοντικά στη μάχη με τις φλόγες, σε όλους αυτούς που έτρεξαν να βοηθήσουν τους πλημμυροπαθείς.

Και μετά τους ξεχνάμε. Δυστυχώς η Ελλάδα ενώ έχει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν, δυστυχώς δεν έχει ένα οργανωμένο δίκτυο εθελοντισμού. Προσοχή, δεν ομιλώ για τις προσπάθειες των αμέτρητων εθελοντικών ομάδων στην χώρα μας. Ομιλώ για ένα δίκτυο εθελοντισμού υπό την Πολιτεία και εδώ θεωρώ ότι μπορεί να προσφέρει η Περιφέρεια κάτι που δεν έχει ξαναγίνει σε αυτόν τον τόπο.

Όλοι μας θέλουμε να αναδείξουμε και να αναγνωρίσουμε τη σημασία και την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς και υποστήριξης και να τιμήσουμε όσους βοηθούν εθελοντικά τους συνανθρώπους τους.  Όλοι μας τρέφουμε τεράστιο σεβασμό στους εθελοντές, τους ευχαριστούμε για τα όσα προσφέρουν για μια ανθρώπινη κοινωνία και όπως έχω ξαναπεί η φιλανθρωπία και ο εθελοντισμός ωφελεί την κοινωνία, εμάς του ίδιους, τα παιδιά μας και μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, διότι μας μαθαίνει να σκεφτόμαστε με το εμείς και όχι με το εγώ.

Η μεγαλύτερη μαζική συμμετοχή εθελοντών ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες όταν χιλιάδες εθελοντές έδωσαν και την ψυχή τους για να ανταπεξέλθει η χώρα μας σε αυτό το τεράστιο εγχείρημα. Όμως, αυτή η δεξαμενή έπειτα έκλεισε γιατί δεν υπήρχε ένα οργανωμένο από την πολιτεία δίκτυο.

Φιλοδοξία μου είναι μέσα από την Περιφέρεια σε συνεργασία με οργανισμούς, με την Ακαδημία Εθελοντισμού Help Hellas, τους «Εθελοντές του Κόσμου», «Το χαμόγελο του Παιδιού», «Τα παιδικά χωριά SOS», το Life Line Hellas, τους Εθελοντές Δασοπυροσβέτες και πολλές άλλες οργανώσεις να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο, με το οποίο για όποια ανάγκη υπάρχει, θα γνωρίζουμε ποιος εθελοντής μπορεί να προσφέρει. Το ethelodis.gr που δημιούργησε η Περιφέρεια Αττικής ήταν η αρχή. Ήρθε η ώρα να οργανωθούμε για να αποτελέσει ο εθελοντισμός τη βάση για τη βελτίωση της κοινωνίας μας.

Η Μωραϊτάκη Πικρού Ελευθερία (Ρίτα) είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής με το συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά «Αττική Μπροστά». Είναι τώρα Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος στο Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και της Τεχνολογίας στην Υγεία (ΕΚΑΠΤΥ Α.Ε.) , πιστοποιημένη επενδυτική σύμβουλος από την ΕΚ καθώς έχει Masters από BU (Boston University) και BC (Boston College) και έντονη κοινωνική προσφορά σε εθελοντικές οργανώσεις  στη Περιφέρεια Αττικής.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις