ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μετά από εκτενή διαβούλευση τα προηγούμενα χρόνια έχει καταρτιστεί το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), που δυστυχώς η σημερινή Δημοτική Διοίκηση Γαλάνη δεν έχει κάνει τίποτα στην ενεργοποίησή και υλοποίησή του.

Αυτό το φιλόδοξο σχεδίο θα λύσει πολλά από τα καθημερινά μας προβλήματα και θα δώσει την ευκαιρία στον Δήμο να αποκτήσει εκσυγχονισμένες υποδομές που θα ανταπεξέρχονται στις βεβαρημένες κυκλοφοριακές απαιτήσεις του σήμερα. Για ένα Δήμο φιλικό προς τις νέες τεχνολογίες κινητικότητας,  το αστικό περιβάλλον και δίνοντας ευκαιρία στα παιδιά μας να διατηρήσουν την υψηλή ποιότητα ζώης που είχαν την ευκαιρία να έχουν οι παπούδες τους.

Το ΣΒΑΚ δίνει άμεσες λύσεις σε πολύ επιφορτισμένες περιοχές του Δήμου μας, όπως η εμπορική περιοχή του Φάρου του Ψυχικού,  η εμπορική περιοχή της Νέας Αγοράς, καθώς και οι  παρακείμενοι στην Λ. Κηφισίας δρόμοι της Φιλοθέης. Η πιο σημαντική είναι η αντιμετώπιση διαμπερούς κυκλοφορίας σε επιβαρυμένους άξονες του Δήμου, με την παράλληλη  βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε επικίνδυνα σημεία.

Οι άμεσες δράσεις περιλαμβάνουν την εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στον Φάρο Ψυχικού,  στη Νέα Αγορά Ψυχικού και στην περιοχή πλησίον της Εθνικής Άμυνας στο Νέο Ψυχικό (8% των διαθέσιμων θέσεων), με την ταυτόχρονη εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε αυτές τις περιοχές. Επίσης στη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας με προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των μαθητών από και προς τα σχολεία, καθώς και στην καλύτερη σύνδεση των δημοτικών ενοτήτων με τους σταθμούς μετρό.

Μια σημαντική πρόταση αφορά την δημιουργία θυλάκων ήπιας κυκλοφορίας στο 60% του οδικού δικτύου του Δήμου και στις τρεις δημοτικές ενότητες με έμφαση στις περιοχές γύρω από τα σχολεία, τις παιδικές χαρές και τα πάρκα. Επιπλέον, την αναβάθμιση και επέκταση του υφιστάμενου ποδηλατοδρόμου (με επιπλέον 6 χλμ στο υφιστάμενο δίκτυο των 1,8 χλμ) με τους βασικούς πόλους έλξης της περιοχής καθώς και την εισαγωγή κοινόχρηστου συστήματος για ποδήλατα και πατίνια.

Μια ακόμα στρατηγική παρέμβαση αφορά στην διαπλάτυνση κατά 9% των υφιστάμενων πεζοδρομίων με έμφαση στα εμποδιζόμενα άτομα (βελτίωση ειδικών υποδομών-ραμπών ΑμεΑ στο 7.5% του υφιστάμενου δικτύου) και την πρόσβασή τους στις στάσεις της υφιστάμενης δημόσιας συγκοινωνίας και στο σύνολο των δημοτικών κτηρίων και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Τέλος σε περιβαλλοντολογικό επίπεδο την ανάδειξη του ρέματος της Φιλοθέης μέσω της δημιουργίας πράσινης διαδρομής που θα αποτελέσει μέρος του μελλοντικού δικτύου 12,9 χλμ στο Δήμο.

Όπως καταλαβαίνετε για να υλοποιηθεί αυτό το πολύ φιλόδοξο σχέδιο που θα μεταμόρφωσει το Δήμο μας σε ένα σύγχρονο προάστιο, θα πρέπει να υπάρχει η βούληση και η όρεξη για δουλειά από την νέα δημοτική αρχή. Δυστυχώς τα τελευταία 4 χρόνια η δημοτική διοίκηση Γαλάνη δεν εκμεταλλεύτηκε κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο (Δήμος – ΠΕΠ Αττικής). Συνεπώς η νέα δημοτική διοίκηση που θα εκλεγεί από τις δημοτικές εκλογές,  θα πρέπει να είναι ικανή  να εκμεταλλευτεί όλους αυτούς τους διαθέσιμους πόρους. Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να εντάξουμε πολλά από αυτά τα κοστολογημένα έργα στο πράσινο ταμείο ανάκαμψης μέσω ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων εργαλείων.

Για αυτό το λόγο το βάρος της ψήφου μας στις επερχόμενες εκλογές έχει ιδιαίτερη σημασία. Θέλουμε μια δημοτική διοίκηση η οποία είναι ανίκανη να συντηρήσει τις υφιστάμενες υποδομές ή θέλουμε  μια διοίκηση η οποία θα κάνει πράξεις τις μελέτες του ΣΒΑΚ που υπάρχουν στα συρτάρια του δήμου, απαλλαγμένη απο συμφέροντα και σκοπιμότητες,  φέρνοντας νέα πνοή και ήθος στα πολιτικά δρώμενα του δήμου;  H Φαίνη Χατζηαθανασιάδου με την ΠΡΑΞΗ,  έχει αποδείξει σε όλη της την πολιτική σταδιοδρομία ότι υλοποιεί αυτό που υπόσχεται και μάχεται μέχρι να το φέρει εις πέρας.

Συντάσσομαι με την προσπάθειά της Φαίνης να αλλάξουμε τα πράγματα στο δήμο και να φέρουμε νέα ήθη και πρωτίστως έργα που θα βελτιώσουν τη ζωή μας. Ζω στο Ψυχικό με την οικογένειά μου και θέλω να αγωνιστώ για την ποιότητα της ζωής μας, για να αφήσουμε ένα καλύτερο μέρος για να ζήσουν τα παιδιά μας στο μέλλον.  Για αυτό λοιπόν ζητώ την ψήφο σας στις 8 Οκτωβρίου.  Για να αλλάξουμε δραστικά τον Δήμο. Όλοι μαζί με την Φαίνη!

Αναστάσιος Γαλανάκης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις