Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Δικηγόρος- Αντιδήμαρχος Δημοτικής Διακυβέρνησης-Προγραμματισμού και Οικονομικών

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Συνεχίζουμε δυναμικά με την ομάδα του Δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη για μια δεύτερη  δημιουργική θητεία στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.

Η διετία 2019-2021 κατά την οποία διετέλεσα Αντιδήμαρχος  Φυσικού Περιβάλλοντος και Πρασίνου μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω σε κάθε γωνιά του Δήμου μας  και να γνωρίσω και πολλούς από εσάς, μια που ήμουν συνεχώς στον δρόμο με τα συνεργεία του πρασίνου δουλεύοντας μαζί τους  με κάθε καιρό!

Κατά γενική ομολογία βελτιώσαμε σημαντικά την εικόνα του πρασίνου και αυτό ήταν ένα στοίχημα.

Στοχοποιήθηκα όσο κανένας αιρετός τα 4 τελευταία χρόνια ιδίως γιατί επέμεινα στην κοπή κάποιων πεύκων που είχαν πολύ μεγάλη κλίση και ήταν επικίνδυνα για την ζωή και την ασφάλεια των πολιτών.

Με την φροντίδα μου  αναβαθμίστηκαν αισθητικά το Σπυροπούλειο, το Blue Bell,  το Πολιτιστικό Μπενετάτου και γενικότερα οι  χώροι  του Δήμου.

Τον τελευταίο χρόνο, μετά την υποχώρηση της πανδημίας οργάνωνα κάθε Δευτέρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου τις κινηματογραφικές βραδιές που αγάπησαν οι δημότες  μας και ξαναρχίζουν τον Οκτώβριο.

Μπήκα μπροστά σε όλες τις μάχες που έδωσε ο Δήμος μας μαζεύοντας 4000 υπογραφές προκειμένου να ψηφιστεί  η τροπολογία με την οποία ο Δήμος μας και μόνον αυτός κατόρθωσε να εξαιρεθεί από την εφαρμογή των διατάξεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (Ν.Ο.Κ.), που επέτρεπε αύξηση του συντελεστή δόμησης και του ύψους των ενεργειακών οικοδομών.

Είχε προηγηθεί η τροποποίηση του ρυμοτομικού του Ψυχικού με την θέση εκτός πολεοδομικού σχεδιασμού τριών Οικοδομικών Τετραγώνων (Ο.Τ.) των 89,137 και 145, στα οποία έμελλε να χτιστούν κάποιες χιλιάδες τετραγωνικά με τον Ν.Ο.Κ., αν η Δημοτική Αρχή Γαλάνη δεν είχε επιδείξει αποφασιστικότητα και τόλμη.

Με τον Δημήτρη Φωτιάδη, βάλαμε με την καταγγελία μας  ανάχωμα στην δημιουργία υπεραγοράς στο Νέο Ψυχικό (ακίνητο πρώην MIELE).

Η επόμενη μάχη δίνεται για την Πλατεία Αγίας Λαύρας του Νέου Ψυχικού, που αποτελεί μια ανοιχτή πληγή που κληροδότησαν στο Νέο Ψυχικό οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές.

Αυτή τη φορά όμως πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην υπόθεση αυτή, δεδομένου ότι 31-12-2023 εκπνέει η προθεσμία για την τακτοποίηση των ακινήτων του Νέου Ψυχικού στο Κτηματολόγιο και ο Δήμος οφείλει να πράξει το καθήκον του απέναντι στους Δημότες και να διασφαλίσει και να προστατεύσει την περιουσία του και τους κοινοχρήστους χώρους!

Υπήρξα πάντα διαθέσιμη για τους δημότες και συνεργάστηκα   με την ομάδα του Δημάρχου στηρίζοντας όλες τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειές του να αντιμετωπίσουμε και να δώσουμε λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα του Δήμου, όπως ήταν η δίκη για την κυριότητα του Λατομείου Ψυχικού που χάρη στην παρέμβαση του Δήμου μας κερδήθηκε από το Δημόσιο μετά από 34 χρόνια.
Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε την επόμενη τετραετία είναι η διεκδίκηση της παραχώρησής της στον Δήμο, η αποκατάσταση του αναγλύφου και η αναδάσωσή της.

Παρούσα ανελλιπώς  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απάντησα σε κάθε δημότη για το κάθε τι που τέθηκε στον δημόσιο διάλογο, χωρίς να διστάζω να παραδεχτώ και εκείνα που μπορούσαν να είναι και καλύτερα.

Διεκδικώ  την ψήφο σας  ανανεώνοντας την  υπόσχεση να δουλέψω  με την ομάδα του Δημήτρη Γαλάνη για ένα Πρότυπο Προάστιο.

Εγγύηση γι’ αυτό αποτελεί  η γνώση των θεμάτων του ενιαίου Δήμου,  η εμπειρία και το ενδιαφέρον μου για τα κοινά του Δήμου μας, τον οποίο υπηρετώ από το 2002 που για πρώτη φορά εκλέχτηκα  Δημοτική Σύμβουλος Ψυχικού.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις