Τι κοινό έχει η Καλαβρία με την Φιλοθέη;

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Τίποτα, θα σκεφτείτε αρχικά. Τον τελευταίο καιρό υπάρχει όμως ένα στοιχείο που μάλλον μας την θυμίζει. Και αυτό δεν είναι άλλο από την αναίσχυντη μεθοδευμένη τακτική, που υιοθετείται από επιχειρηματίες της Καλαβρίας και που επίμονα, μεθοδικά και ύπουλα υιοθετείται από επιχειρηματία της Φιλοθέης. Μια τακτική που, όπου έχει επικρατήσει, βαραίνει τους πολίτες.

Επιχειρηματίας της Φιλοθέης εξακολουθεί να κλείνει τα περάσματα που είχαν προβλεφθεί στον αρχικό σχεδιασμό της πλατείας, αλλά που με την ανοχή και καλοπροαίρετη κατανόηση όλων μας, είχαν κλειστεί προσωρινά λόγω Covid!

Έκτοτε ο εν λόγω επιχειρηματίας αρνείται το άνοιγμά τους και την απομάκρυνση των τεράστιων γλαστρών που έχει χρησιμοποιήσει για να εμποδίζει την πρόσβαση σε αυτά.

Η Δημοτική Αρχή φαίνεται να σφυρίζει αδιάφορα για το γεγονός αυτό, που απασχολεί μεγάλο μέρος Φιλοθεατών, αλλά και σηματοδοτεί στην Φιλοθέη μας την νομιμοποίηση παρατυπιών από επιχειρηματίες. Και αυτό είναι πρωτάκουστο για την Ιστορία της πόλης μας.

Είναι διασκεδαστικό ότι παρουσιάζει ο Δήμαρχος αντίγραφο της κάτοψης, όπου με μία μαύρη διακεκομμένη γραμμή, καταργούνται αυτά τα περάσματα. Σε ποιο συμβόλαιο είχε προσαρτηθεί αυτή η κάτοψη και με ποια εγκυρότητα πιστοποιεί ο Δήμαρχος ως δικηγόρος την γνησιότητα αυτού του σχεδίου;

Ζητώ από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα Μέλη και τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των συνδημοτών τους, που τους εμπιστεύτηκαν.

 Ο Καφετζής και το τακίμι του

Αναρωτιέμαι επίσης με ποιο σκεπτικό γίνεται προσπάθεια να απαξιωθεί η επαγγελματική δραστηριότητα συγκεκριμένου υποψηφίου, τον οποίο κάποιοι αποκαλούν υποτιμητικά «καφετζή». Πόσο μάλλον όταν ο εν λόγω  «καφετζής» έχει αξιοσέβαστη οικογενειακή παράδοση, σπουδές και σοβαρότητα ως αξιόπιστος εργοδότης και επιτυχημένος επιχειρηματίας!

Εξ όσων γνωρίζω, το μεμπτό δεν είναι να είσαι καφετζής, αλλά το να τακιμιάζεις για ανεξήγητους λόγους με καφετζή και να θυσιάζεις για τα συμφέροντά του τα συμφέροντα του τόπου σου, αντίθετα με τον όρκο σου περί του αντιθέτου.

Αγαπητοί μου συνδημότες, μήπως νομίζουνε ότι ζούμε στην ηλιόλουστη Καλαβρία; Αν ναι, ας μετακομίσουν εκεί, ίσως τύχουν καλύτερης τύχης και ευνοϊκότερης ανοχής. Εμείς πια δεν ζούμε στον Μεσαίωνα του Φόβου.

Λίνα Παπάζογλου

Κάτοικος Φιλοθέης

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις