Η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου εγκαινιάζει το κεντρικό εκλογικό κέντρο της παράταξης «ΠΡΑΞΗ»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της, που βρίσκεται επί της οδού Περικλέους 10 στο Νέο Ψυχικό, πραγματοποίησε η δημοτική παράταξη «ΠΡΑΞΗ» την Δευτέρα 10 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα. Πλήθη δημοτών της περιοχής κατέκλυσαν το σημείο και συνεχάρησαν από κοντά την υποψήφια Δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού  Φαίνη Χατζηαθανασιάδου.

Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό, την Φαίνη προλόγισαν οι γυναίκες του συνδυασμού, κάνοντας ειδική αναφορά στην έμφυτη δύναμη των γυναικών και τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί μια γυναίκα Δήμαρχος να διαδραματίσει στα κοινά, ενώ ανέδειξαν τα χαρακτηριστικά της που μπορούν να αποτελέσουν τη συνταγή της επιτυχίας για τον Δήμο: διεκδικητικότητα, εργατικότητα, τόλμη, πνεύμα συνεργασίας.

Στον λόγο της, η  Φαίνη Χατζηαθανασιάδου απευθυνόμενη σε όλους τους συνδημότες της που τίμησαν τόσο την ίδια, όσο και τους συνυποψηφίους της, τόνισε πως στις 8 Οκτωβρίου η ΠΡΑΞΗ θα είναι πρώτη δύναμη στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού και επανέλαβε την δέσμευσή της να κάνει ΠΡΑΞΗ το όραμά της για το Δήμο, με δυναμισμό, με πίστη, με ανθρωπιά και για τις 3 κοινότητες.

Η υποψήφια Δήμαρχος μίλησε επισταμένως για ένα Δήμο ανοιχτό, προσβάσιμο και συμπεριληπτικό ενώ εστίασε στην επιτακτική ανάγκη για αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα σχετικά με τις προβληματικές υποδομές του Δήμου. Αναφέρθηκε επίσης στην αδιαφορία της παρούσας δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, στην ατολμία της για την προστασία του οικιστικού χαρακτήρα του Δήμου, αλλά και στην αδυναμία της να προχωρήσει σε αναγκαίες παρεμβάσεις σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Η Φαίνη μίλησε και για ένα θέμα που πραγματικά μας πονά: την κατασκευή κτηρίων μαμούθ, ελέω Δημάρχου, που αλλοιώνουν την ελκυστική οικιστική φυσιογνωμία που κάνει διαφορετικό τον Δήμο μας και για την οποία όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές έδωσαν αγώνες και είχαν πετύχει να εμποδίσουν τις αυξήσεις των συντελεστών δόμησης. Καταλόγισε στην σημερινή Δημοτική Αρχή πολύ αργά αντανακλαστικά στην επέλαση της οικοδομικής λαίλαπας που συντελείται με την κατασκευή οικοδομικών τερατουργημάτων, ανέφερε ότι η αιτία της καθυστέρησης αυτής, που είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση αρκετών αδειών πολυόροφων κτηρίων, ακόμα και μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις και τα ερωτήματα που τέθηκαν, παραμένει ακατανόητη και κατέληξε λέγοντας: «Η Δημοτική Αρχή άφησε τρία ολόκληρα χρόνια να περάσουν άπρακτα, δίνοντας το χρόνο στις κατασκευαστικές εταιρείες να εκδώσουν πάνω από 100 οικοδομικές άδειες, καθ’ όλα επιβαρυντικές για το Δήμο, ενώ οι περισσότερες έχουν ήδη ολοκληρώσει τις ογκώδεις κατασκευές τους. Με την ολιγωρία της δημοτικής αρχής χτίστηκαν μεγαθήρια, τα οποία πάντα θα μας θυμίζουν αυτή την αποτυχημένη θητεία».

Μιλώντας για την ψήφιση της τροπολογίας που έστω και τώρα, εκ των υστέρων, εξαιρεί το Ψυχικό και την Φιλοθέη από τις διατάξεις του ΝΟΚ, τόνισε ότι αυτή είναι επίτευγμα όλων ημών και όχι ενεργειών του Δημάρχου, όπως εκείνος διατυμπανίζει. Επετεύχθη δε, με συλλογική και συνολική πίεση προς αρμόδιους φορείς, υπηρεσίες και υπουργεία και με την καθοριστική βοήθεια των βουλευτών του τόπου μας και αποτελεί μία νίκη όλων των πολιτών που αγαπούν τον Δήμο και προτάσσουν το συλλογικό συμφέρον.

Η υποψήφια Δήμαρχος μίλησε συγκεκριμένα για τις ανάγκες του Δήμου στα θέματα οδικής ασφάλειας, προσβασιμότητας, καθαριότητας και ασφάλειας των δημοτών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Δήμος χρήζει γενικής ανασυγκρότησης.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις πρώτες παρεμβάσεις της Πράξης, πριν καν αναλάβει καθήκοντα και συγκεκριμένα, στην ανακατασκευή των διόδων προς τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, τη συμβολική δεντροφύτευση στην Κρύπτη της Φιλοθέης, τον καθαρισμό του Ποδονίφτη, αλλά και δράσεις που αφορούσαν το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Στέρηση ΕΣΤΙΑ.

Η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου ολοκλήρωσε την ομιλία της ζητώντας την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών: «Ζητώ την στήριξή σας για να δουλέψουμε και να φτιάξουμε το σπίτι μας. Γιατί αυτό είναι ο Δήμος, είναι το μεγάλο σπίτι μας που χρειάζεται συνεχή και σταθερή φροντίδα. Δεν θέλουμε να βλέπουμε άλλο αυτή την εγκατάλειψη».

Η βραδιά των εγκαινίων έκλεισε με πολλές συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων των δημοτών και των ενεργών πολιτών με την υποψήφια Δήμαρχο και τους υποψήφιους της παράταξης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις