«Καινούργια Τώρα Ζωή»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Βιβλιοπαρουσίαση

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 και ώρα 20:00, θα παρουσιαστεί στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (Στρατηγού Καλλάρη 50, Ψυχικό), το καινούργιο βιβλίο του Γιάννη Παντζόπουλου με τίτλο «Καινούργια Τώρα Ζωή», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΟΤΑΝ».

Να θυμίσουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2022 είχε προηγηθεί η παρουσίαση του προηγούμενου βιβλίου του συγγραφέα «Ερμού & Ευαγγελιστρίας γωνία», στον ίδιο χώρο.

Στο πάνελ των ομιλητών θα συμμετάσχουν οι  Μάρω Καρδαμίτση Αδάμη –Αρχιτέκτων – Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ, Πέτρος Ζουμπουλάκης – Ζωγράφος και Ρωξάνη Τσιμπιροπούλου – Πολιτική Επιστήμων, ενώ  θα χαιρετίσει η κ. Φαίνη Χατζηαθανασιάδου – Δικηγόρος και υποψήφια Δήμαρχος του Δήμου μας.

Το βιβλίο μας ταξιδεύει στην πόλη των Αθηνών και στην επίμονη προσπάθεια των ανθρώπων να συνέλθουν από την τραγωδία της Κατοχής και του Εμφυλίου, και να προσβλέψουν σιγά-σιγά σε ένα νέο ξεκίνημα ζωής που είναι αφετηρία για όλη τη χώρα. Ένα  αφήγημα μνήμης και παιδικών εντυπώσεων του Γιάννη Παντζόπουλου, από την Πλάκα και το Ζάππειο, την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλιαγμένη, τα νέα τραμ και τα κουρασμένα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, την οικογένεια και το δημοτικό σχολείο, τις ανάσες διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους…

Ο Γιάννης Παντζόπουλος είναι κάτοικος του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, με ρίζες από την Άνδρο. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες, Ζωγραφική και Χαρακτική και ευτύχησε να έχει για δασκάλους τους Α. Τάσσο, Α. Πολυκανδριώτη, Θ. Απάρτη, και Γ. Τσαρούχη. Έχει συμμετάσχει, µε έργα ζωγραφικής και χαρακτικής, σε πολλές Πανελλήνιες, Πανελλαδικές και ομαδικές καλλιτεχνικές εκθέσεις, έχει παρουσιάσει έργα του σε ατομικές εκθέσεις και έχει αποσπάσει πάνω από δέκα βραβεία και διακρίσεις σε διαγωνισμούς εφαρμοσμένων τεχνών. Πολλά από τα έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις