Η Αθήνα έχει ανάγκη από βουλευτές της γειτονιάς!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Όμηρος Τσάπαλος, Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Αθηνών

τ. Εκπρόσωπος Τύπου ΕΦΚΑ

Έχω την τιμή να είμαι υποψήφιος βουλευτής στην Α΄Αθηνών με την Νέα Δημοκρατία. Η δική μου άποψη είναι πως η Αθήνα έχει ανάγκη από βουλευτές της γειτονιάς. Που θα βρίσκονται πάνω από τα προβλήματα και δίπλα στους πολίτες. Θέλουμε βουλευτές που θα λειτουργούν ως διαμεσολαβητές μεταξύ των πολλών επιπέδων εξουσίας, του Δήμου, της Περιφέρειας, των συναρμόδιων υπουργείων. Και που παράλληλα θα λειτουργούν και ως επιταχυντές προκειμένου διαχρονικά προβλήματα της πόλης επιτέλους να επιλύονται.

Φέρνω δυο παραδείγματα. Το ένα είναι το ζήτημα της ασφάλειας. Ολόκληρες μεσοαστικές περιοχές της πόλης σήμερα υποβαθμίζονται από την παρανομία και την εγκληματικότητα. Μιλώ για τον Άγιο Παντελεήμονα, τον Άγιο Κωνσταντίνο, τον Άγιο Παύλο, τα Σεπόλια, τον Κολωνό, τα Πατήσια, τον Βοτανικό, το Μεταξουργείο. Παρά την σημαντική δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στις γειτονιές αυτές επικρατεί ακόμη ο φόβος, ειδικά την νύχτα. Τα αστυνομικά τμήματα των περιοχών αυτών είναι υποστελεχωμένα και με κακές υποδομές. Δεν τα λέω εγώ, τα λένε οι ίδιοι οι αστυνομικοί που εργάζονται σε αυτά και που δίνουν αγώνα κάθε ημέρα.

Και επειδή δεν θέλω να γίνω ένας βουλευτής που απλά διαπιστώνει το πρόβλημα χωρίς να προτείνει λύσεις, σας παρουσιάζω την πρόταση μου. Χρειαζόμαστε άμεση ενίσχυση των ΑΤ Σεπολίων, Αγίου Παντελεήμονα και Ομονοίας με επιπλέον αστυνομικούς. Για να γίνει αυτό προτείνω ο συντάξιμος χρόνος για όσες ημέρες υπηρετούν σε αυτές τις μονάδες να μετράει διπλός, με ανώτατο όριο υπηρεσίας τα 3 χρόνια. Έτσι θα έχουν κίνητρο παραμονής στις μονάδες αυτές. Και εκεί που σήμερα ζητούν μαζικά να μετατίθενται σε άλλες μονάδες να γίνει το αντίστροφο. Τα τμήματα ασφαλείας θα πρέπει επίσης να λειτουργούν σε 24ωρη βάση και να μην κλείνουν στις 10 το βράδυ, όπως συμβαίνει σήμερα. Και φυσικά, χρειάζεται ριζική ανακαίνιση των υποδομών με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την αποδέσμευση 5.000 υπαλλήλων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος, μπορούν να ανατάξουν το επίπεδο ασφάλειας στην πόλη.

Εκτός από την ασφάλεια, ένα σημαντικό ζήτημα που αξίζει να εστιάσουμε είναι η ενίσχυση της στεγαστικής πολιτικής για τους νέους έως 39 ετών. Με αυτήν την Κυβέρνηση, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, αποκτήσαμε στεγαστική πολιτική. Μέσα από το πρόγραμμα «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ», νέα ζευγάρια μπορούν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. 25.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής. Στο πλαίσιο του προγράμματος προτείνω: Μηδενικά επιτόκια δανεισμού σε όσους νέους ανθρώπους θέλουν να ανοίξουν το δικό τους σπίτι ειδικά στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας. Και παράλληλα προτείνω την μείωση του ορίου παλαιότητας των κτηρίων από τα 15 έτη, που ισχύει σήμερα, στα 10 έτη. Για να μπορούν να ενταχθούν και περισσότερα ακίνητα αλλά και με λιγότερες απαιτήσεις ανακαίνισης.

Πρέπει να κινητροδοτήσουμε τους νέους ανθρώπους να επιστρέψουν στα Κάτω Πατήσια, στον Άγιο Παύλο, στα Σεπόλια και αλλού. Πρέπει να τους βοηθήσουμε πρώτα εμείς για να βοηθήσουν έπειτα και αυτοί την πόλη μας να γίνει πιο ασφαλής και ζωντανή. Άλλωστε, ασφάλεια και ανάπτυξη στη γειτονιά πάνε χέρι-χέρι. Και όσο ενθαρρύνουμε με πολιτικές νέους ανθρώπους να επιστρέφουν στις γειτονιές, άλλο τόσο και το αίσθημα της ασφάλειας θα επιστρέφει σε αυτές. Το σκοτάδι θα δώσει την θέση του στο φως και η σιωπή στις χαρούμενες φωνές των νέων ανθρώπων και των παιδιών τους. Αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις