Το «Απαγορευτικό» του Μιχάλη Κατσιμπάρδη στο Νέο Ψυχικό

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Βιβλιοπαρουσίαση

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου και ώρα 7:00μ.μ ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Όμιλος Νέου Ψυχικού, σας προσκαλεί στην αίθουσα του Ομίλου (25ης Μαρτίου 19, Νέο Ψυχικό), όπου θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του συμπολίτη μας και εκπαιδευτικού Μιχάλη Κατσιμπάρδη, που έχει τον τίτλο «Απαγορευτικό».

Οι συντελεστές της διοργάνωσης διοργανώνουν με πολύ μεγάλη χαρά την βιβλιοπαρουσίαση του απρόσμενου και ανατρεπτικού αυτού μυθιστορήματος που αναμειγνύει ψυχογραφικές αναφορές, φιλοσοφικές αναζητήσεις, κοινωνικά και πολιτικά πάθη και όπως χαρακτηριστικά λένε: «είναι τιμή μας που θα φιλοξενήσουμε έναν αγαπημένο μας καθηγητή – συγγραφέα στην αίθουσα μας».

Είναι το τρίτο λογοτεχνικό βιβλίο του κυρίου Κατσιμπάρδη αφού προηγήθηκαν τα: “Ένας χειμώνας κι ούτε ένα καλοκαίρι” το 2018 και “Στα μούτρα σου” το 2019.

Η υπόθεση του βιβλίου μας πάει στην δεκαετία του ’80, σ’ ένα παρακμιακό καφενείο στη χειμωνιάτικη Ουρανούπολη, κάτω από τη βαριά σκιά του Άθω, όπου ο Στέφανος προσδοκά, σε πείσμα της λογικής, ότι θα αποπλεύσει για το Όρος. Στον μικρόκοσμο του καφενείου μοναχοί, εργάτες, συνταξιούχοι, φοιτητές κι ένας αλλοπαρμένος γέροντας συνθέτουν ένα εκρηκτικό ανθρώπινο μίγμα, που ζωντανεύει φιλοσοφικές αναζητήσεις και πυροδοτεί αχαλίνωτα πάθη. Το τέλος επιφυλάσσει ένα τραγικό συμβάν που γίνεται αφορμή για μια ολική ανατροπή των πραγμάτων. Ενδιάμεσα, φωτίζονται τα παιδικά κι εφηβικά χρόνια του πρωταγωνιστή, που σμίλεψαν την αινιγματική και αντιφατική στάση του για τη ζωή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις