Ημερήσια απόδραση

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Αρχαιολογικός Χώρο Βραυρώνας/Ιερό Βραυρωνίας Αρτέμιδος

Την Κυριακή των Βαΐων, στις 9 Απριλίου 2023, ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Όμιλος Νέου Ψυχικού, διοργανώνει μια mini εκδρομή με πρώτη στάση στον Αρχαιολογικό Χώρο της Βραυρώνας.

Το Μουσείο που χτίστηκε το 1962, στεγάζει όχι μόνο το εντυπωσιακό υλικό από τις συστηματικές ανασκαφές του ιερού της Βραυρώνας, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογαίας και βρίσκεται σε απόσταση μόλις 200μ. από τον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού της Βραυρωνίας Αρτέμιδος, ενός από τα αρχαιότερα και πιο σεβάσμια ιερά της Αττικής.

Ακριβώς δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο βρίσκεται ο σπουδαίος υγρότοπος της Βραυρώνας, ένα από τα πιο σημαντικά καταφύγια άγριας ζωής της Αττικής και περιοχή Natura 2000. Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία έχει δημιουργήσει μια πολύ όμορφη κυκλική περιηγητική διαδρομή, με πινακίδες τοποθετημένες σε διάφορα σημεία της που ενημερώνουν για την πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής. Ο υγρότοπος γεμίζει από αποδημητικά πουλιά και η ορνιθοπαρατήρηση είναι ο ιδανικός τρόπος να δείτε, αν είστε τυχεροί, όλα τα είδη των ερωδιών, καθώς και άλλα είδη των υγρότοπων, όπως ο καλαμοκανάς και η χαλκόκοτα. Η επαφή με την υπόλοιπη φύση σίγουρα θα σας ανταμείψει.

Δεύτερη στάση η ταβέρνα «Αμμούδι» στην Λούτσα. Εκεί θα γευτούμε τους θεσπέσιους μεζέδες που θα μας περιμένουν, το καλό κρασί, την ζωντανή μουσική και θα ευχηθούμε ο ένας στον άλλον Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Η αναχώρηση θα γίνει από το ΜΕΟ (25ης Μαρτίου 19) στις 10π.μ και το κόστος ανά άτομο διαμορφώνεται στα 15€ (στην τιμή περιλαμβάνεται μεταφορά και ξενάγηση). Η επιλογή του μενού στην ταβέρνα είναι ελεύθερη.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο του Ομίλου 2106714603 (Δευτέρα με Παρασκευή 5 με 9 το απόγευμα) ή στην κυρία Σοφία Μαστρογιωργάκη τηλ: 6972266417 ή στείλτε mail στο: meoneopsychiko@gmail.com

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις