«Μάγισσες»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μέρος 3ο: Επιδόρπιο

Μετά από τις πρώτες δύο παραστάσεις, μία στην υπαίθρια γλυπτοθήκη Ζογγολόπουλου τον Δεκέμβριο του 2021 και μία στα Δημοτικά Σφαγεία Ταύρου τον Μάιο του 2022, οι «Μάγισσες» ξανασυναντούν το κοινό τους, στο Βιομηχανικό Πάρκο Πλύφα, Κορυτσάς 39, Αθήνα.

Οι «Μάγισσες» είναι μία παράσταση εν εξελίξει, βασισμένη στο ομώνυμο έργο της Νατάσας Σίδερη,  που γράφτηκε με αφορμή τα γεγονότα βίας κατά των γυναικών. Με υλικό από ιστορικές καταγραφές έμφυλης βίας στην Ευρώπη, αλλά και από την ελληνική προφορική παράδοση καθώς και την σύγχρονη παράδοξη «ελληνικότητα», το έργο αναδεικνύει τη διαχρονικότητα των γυναικείων ζητημάτων, που υπάρχουν ήδη σε αφηγήσεις του παρελθόντος, αλλά παραμένουν ολοζώντανα ως αιτήματα μέχρι σήμερα. Η ομάδα συνεχίζει την έρευνά της πάνω στη θέση και τη φύση της γυναίκας, αυτή τη φορά με βάση τη Μαιευτική του Ιπποκράτη.

 

Το έργο ερμηνεύει η περφόρμερ και υπεύθυνη των πολιτιστικών στον Δήμο μας, Νικόλ Δημητρακοπούλου, με τη συμμετοχή του Στέλιου Χατζηγεωργίου και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της UNESCO για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, «Orange the World».

Οι οκτώ παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν, ξεκίνησαν στις 14 Νοεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 και η διάρκεια είναι 50 λεπτά.

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 12€, φοιτητικό, νέοι έως 18 ετών, ΑμεΑ, άνεργοι 10€, ατέλεια 5€ (στο ταμείο του θεάτρου).

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/magisses-meros-3o-epidorpio/

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις