Θυμάστε;

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Αν όχι, ας μάθουμε!

Ελάχιστοι, σήμερα μπορούν να αναγνωρίσουν αυτό το σπίτι και να καταλάβουν ποιο χώρο σημερινό αντιπροσωπεύει.

Πρόκειται για την οικία της οικογένειας Μενάνδρου Παπαδόπουλου που βρισκόταν στο σημείο που είναι σήμερα το Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού. Η κυρία Ντενίζ Παπαδοπούλου-Βέρδη εγγονή του αείμνηστου Μενάνδρου μας εξηγεί ότι «το σπίτι μας ήταν στο χώρο που είναι σήμερα το καφέ και η αίθουσα γυμναστικής. Κοιτάζει στην Μεσογείων. Πρόκειται για χτίσμα του 1933. Στην αυλή του σπιτιού είναι ο παππούς Μένανδρος με τον μοναχογιό και πατέρα μου Αλέξανδρο».

Πρόκειται για μια φωτογραφία που έχει τραβηχτεί πριν την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το παιδάκι της φωτογραφίας, ο κύριος Αλέξανδρος είναι σήμερα 92 χρόνων και ζει στο Νέο Ψυχικό με την οικογένειά του.

Η δεύτερη φωτογραφία αφορά την εταιρεία Εμυκ, με αντικείμενο εργσιών στην μεταφορά και την πώληση υγρών καυσίμων. Άνηκε στην ίδια οικογένεια. Τα γραφεία της εταιρείας που βλέπετε, είναι σήμερα τα γραφεία και τα αποδυτήρια του Κολυμβητηρίου. Η Εμυκ ξεκίνησε τις εργασίες της το 1945 αμέσως μετά την λήξη του πολέμου και έκλεισε το 1958.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις