Νεαροί καλλιτέχνες σε δράση

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μαθητές αλλάζουν την εικόνα του Νέου Ψυχικού

γράφει η Όλγα Μενεμενόγλου 

 Οι νέοι καλλιτέχνες του Δήμου μας αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Ομίλου (ΜΕΟ) Νέου Ψυχικού, που τους έδωσε την ευκαιρία να εκφραστούν και να ζωγραφίσουν, και μεταμόρφωσαν τριανταδύο (32) ΚΑΦΑΟ σε έργα τέχνης, αλλάζοντας την εικόνα του Νέου Ψυχικού.

Πρόκειται για μια παρέμβαση του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Ομίλου (ΜΕΟ) Νέου Ψυχικού, με πρωτεργάτες τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Νέου Ψυχικού και της Φιλοθέης. Η δράση εκτυλίχθηκε στις 6, 7 και 12 Νοεμβρίου και στα Τοπικά Νέα δεχτήκαμε δεκάδες τηλεφωνήματα από ενθουσιασμένους κατοίκους και διερχόμενους, που μόνον επαίνους και καλά λόγια είχαν να πουν! Πήγαμε και συναντήσαμε τα παιδιά, αλλά και μέλη του Ομίλου. Ήταν πια μεσημέρι κι ο Πρόεδρος Μπάμπης Μπονάτσος, βρισκόταν επί ποδός και φρόντιζε ακόμα και για το φαγητό και το νερό των παιδιών, που συμμετείχαν στην δράση από το πρωί. Του ζητήσαμε να μας πει δυο λόγια: «Η ψυχή της εξαιρετικής αυτής δράσης είναι η γραμματέας μας, η Σοφία Μαστρογιωργάκη, η οποία όχι μόνον είχε την ιδέα, αλλά εργάστηκε κιόλας πολύ και για την υλοποίηση. Το έργο θα συνεχιστεί ώσπου να γεμίσουμε χρώμα όλο το Νέο Ψυχικό». Η κυρία Μαστρογιωργάκη, έδωσε μια άλλη διάσταση στην πρωτοβουλία αυτή, λέγοντας ότι ο απώτερος στόχος, πέρα από τον προφανή εξωραϊσμό, ήταν να ενεργοποιηθούν οι νέοι, να τους δοθεί η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά ζωγραφίζοντας και αξιοποιώντας τα ταλέντα τους, αλλά και εκτονώσουν μέσα από την τέχνη το στρες των συνθηκών εγκλεισμού που βίωσαν λόγω του κορωνοϊού.

Παρόμοιες δράσεις είχαν προηγηθεί και σε άλλους Δήμους και έτσι, το 2021 γεννήθηκε η ιδέα να υλοποιηθεί και στον δικό μας. Η δράση εντάχθηκε στο Πρόγραμμά του ΜΕΟ για το 2022 και ξεκίνησε δειλά τον Μάιο, με τα ΚΑΦΑΟ στην Πλατεία Αγίας Σοφίας.

Η θερμή ανταπόκριση των μαθητών αλλά και η ενθουσιώδης υποδοχή από τους κατοίκους, έδωσε στον Όμιλο φτερά και έτσι, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, κάλεσαν σχολεία και μαθητές να συμμετάσχουν. Και να το αποτέλεσμα! Τα γκρι ΚΑΦΑΟ έγιναν καμβάς στα χέρια των μαθητών και μεταμορφώθηκαν σε πίνακες στους οποίους ζωγραφίστηκαν είτε πρωτότυπα δικά τους σχέδια, είτε αντιγραφές έργων γνωστών ζωγράφων, όπως του Βασίλι Καντίνσκι (κύβοι επί της πλατείας Αγίας Σοφίας) και του Γιάννη Μόραλη (πλατεία Ελευθερίας).

Οι καλλιτέχνες μας

1ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού: Άννα Μπίφσα, Μούρα Σοφία, Στέλλα Κυριακοπούλου, Ιωάννα Κερετζή, Μπραχιμλλάρι Πάολα, Άρτεμις Γράφε, Χριστιάνη Ντερβίση, Μαρία Σταυρούλια, Χρυσάνθη Σταυροπούλου, Παϊζης Περικλής, Βασιλική Μανώλη, Χουρδάκη  Δέσποινα, Μαριάντα Νιώρα, Μελίνα Ηλιοπούλου, Θοδοσία Χατζίδου, Στάγια Σοφία, Σπύρτζης, Γανερίδου Ζωή, Τέμπος  Φλόγερ, Σκαλτσά Φωτεινή, Λευτέρης Πετράκης, Αγις Μπαζάντε, Κωστής Πανδής, Παναγιώτης Ουρανίτσας, Αντιγόνη Νικολαϊδη, Περιστερόπουλος Μάρκος, Αλέξανδρος Μουρατίδης, Σταμάτης Μωραΐτης.

2ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού

Αναστασία Ταμαζλικάρι, Ίριδα Δάλγα, Σείχ Σίμα, Καρακαξίδη  Αριάδνη, Ζωή Μελισσαροπούλου, Κακαρούντας Παναγιώτης, Κατσικάρου Βάγια, Μανταμαδιώτη Παναγιώτα, Κωνσταντινίδη Ευδοκία, Τσίρη Ζωή, Χρηστάκου Χαρά, Φραγκόλη Αγγελική, Παπαντωνίου Αντώνης, Γερακάρη Ιόλη.

Γυμνάσιο Φιλοθέης

Βάρβαρος Νικόλαος, Βεργόπουλος Χάρης, Βλάμης Δημήτρης, Βαφοπούλου Αμερίσσα, Σκορδίλη Ηλιάνα, Κασμερίδου Στέλλα, Βαρβαρίγου Φαίη, Γαβουέλη Τζουλιάνα, Μπαλτούνα Αλεξία, Μαυρίκα Θάλεια.

Λύκειο Φιλοθέης

Καλογρίδη Κατερίνα, Ιατρούδη Δήμητρα, Γιαλαμά Ζωή.

Λύκειο Νέου Ψυχικού

Σπανού Μάρθα, Αλεξοπούλου Εβίτα, Φραγκιεδάκη Αλεξία, Κάμαρη Μαρίτα, Γκόβαρη Παρασκευή, Καντηλώρου Κατερίνα, Τσίγγα Νίκη, Κρεββατά Χριστίνα, Τζανετοπούλου Μιχαέλλα, Βασιλική Θεοδοσίου, Λανγκόζι Μαριτέν, Βαρθαλίτη Κάτια, Γιώτη Γεωγία και Αχιλλοπούλου Αναίς, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών που επιμελήθηκε και ανέλαβε μόνη της 3 Καφάο στην περιοχή του Φάρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις