Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης για το wellbeing

Η συμβολή της ψυχικής υγείας και του wellbeing στην πρόοδο του ανθρώπου, την παγκόσμια υγεία και την οικονομία, ήταν στο επίκεντρο των εργασιών του 1ου Διεθνούς Wellbeingr Forum, που διοργάνωσε η Wellbeingr ΑΜΚΕ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας,με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε με κεντρική ομιλία η κ. Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Υγείας, ενώ οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, Πρωθυπουργού της Ελλάδας στο Περιστύλιο του Ζαππείου.

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Από την πρόσφατη πανδημία που τόσο δραματικές -τώρα το διαπιστώνουμε- επιπτώσεις είχε στην ψυχική υγεία όλων των κοινωνιών, αλλά κυρίως των παιδιών και των εφήβων, μέχρι την οικονομική κρίση, τις συνέπειες της κλιματικής ανατροπής, τις αντιφάσεις που μπορεί να υπάρχουν στις διαπροσωπικές σχέσεις. Και οι έρευνες είναι δυστυχώς αμείλικτες: ένας στους έξι πολίτες, ένα στα τέσσερα παιδιά ή έφηβοι στην Ευρώπη, καταγράφουν κάποιο ψυχικό πρόβλημα. Είναι τα υψηλότερα ποσοστά από ποτέ. Αυτή είναι η μία όψη της πραγματικότητας, η άλλη είναι ότι έχουμε προχωρήσει πολύ περισσότερο στη διάγνωση και στην ευαισθητοποίηση, στον εντοπισμό ψυχικών παθήσεων».

Η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εντάξαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης τη χρηματοδότηση νέων δομών και υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε όλη τη χώρα, με προτάσεις συνολικού ύψους 55 εκατ. ευρώ. Έτσι, σήμερα, δημιουργούμε 104 νέες σύγχρονες κοινοτικές δομές ψυχικής υγείας σε ολόκληρη την Επικράτεια, όπως Κέντρα Ημέρας για παιδιά και εφήβους, τον ενήλικο πληθυσμό, τις οικογένειες, αλλά και Κέντρα Ημέρας για εργαζόμενους και μετανάστες. Επίσης, οικοτροφεία, ξενώνες και Κινητές μονάδες για παιδιά και εφήβους, ηλικιωμένους και φυσικά τον γενικό πληθυσμό. Στο σχεδιασμό μας έχουμε μεριμνήσει ειδικά για τον αυτισμό, την άνοια και το Αλτσχάιμερ, τις διαταραχές πρόσληψης τροφής, το εργασιακό Burnout, την ενδοοικογενειακή βία και την κακοποίηση».

Στην εκδήλωση του Ζαππείου ήταν προσκεκλημένος ο δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης ο οποίος αγκάλιασε την Wellbeingr και  υποδέχθηκε  στον Δήμο μας την εναρκτήρια εκδήλωση τους με τίτλο “Η Ψυχική Υγεία και Ευεξία ως Πηγή Ζωής στη Σύγχρονη Εποχή” στο Αμφιθέατρο του Λυκείου Φιλοθέης .

Πριν από ένα χρόνο ακριβώς λοιπόν με συνδιοργάνωση του Δήμου μας άνοιξε ο διάλογος για το ρόλο της ψυχικής υγείας και ευημερίας στην πρόοδο των πολιτών και την ανάπτυξη των κρατών, με στόχο να αναδειχθεί η ψυχική υγεία ως βασική παράμετρος προσωπικής, κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Στην εκδήλωση του Ζαππείου  φέτος  μίλησαν οι Συν-Ιδρύτριες της wellbeingr, Αγγελική Δικαιούλια και Ιζαμπέλ Ραζή, για το όραμα και τους στόχους της εταιρείας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις