Δύο εκδηλώσεις της Δημιουργικής Ωριμότητας με άρωμα Μικράς Ασίας

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου

Επίσκεψη στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη και το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών παρουσιάζουν το χρονικό του μικρασιατικού ελληνισμού μέσα από μία έκθεση, όπου περισσότερα από 1.000 εκθέματα και πάνω από 500 φωτογραφίες θα ζωντανέψουν την ακμή του ελληνισμού πριν τους διωγμούς, τη δραματική περίοδο 1919-1923 καθώς και την εγκατάσταση και ενσωμάτωση στην Ελλάδα.

Μετά την επίσκεψη  οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να πιουν καφεδάκι ή να πάρουν ένα ελαφρύ γεύμα στο ανανεωμένο εστιατόριο του Μουσείου, με ατομικά τους έξοδα.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 11:30 από την Α’ πλατεία Ψυχικού (blue bell) και το κόστος ανά άτομο είναι 20€ (περιλαμβάνονται τα μεταφορικά και η είσοδος στο Μουσείο).

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην ΔΗΚΕΦΙΨ, στο  τηλέφωνο 2106822217,  στον κύριο Τσαφαρίδη Παύλο μέχρι την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου.

 

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου

Στην Δραπετσώνα

Ξεκινούν από το Ψυχικό, από την  Α’ πλατεία Ψυχικού (blue bell) στις 9:45 με πρώτο προορισμό τον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου της Δραπετσώνας.

Ο Ιερός Ναός πρωτολειτούργησε το 1922 σε μια προχειροστημμένη σκηνή ενώ ο υπάρχων κατάφερε να αναγερθεί το 1952.

Θα επισκεφτούν την “ΚΑΤΑΚΟΜΒΗ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ» που βρίσκεται  παραπλεύρως του Ιερού Ναού και έχει δημιουργηθεί εκεί Εκκλησιαστικό Κειμηλιοφυλάκιο όπου φυλάσσονται Ιερά Κειμήλια και πολλά εκκλησιαστικά αντικείμενα που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν βόλτα στις γραφικές γειτονιές του Πειραιά αλλά και να γευτούν τους νόστιμους μεζέδες για τους οποίους είναι γνωστή αυτή η συνοικία.

Το κόστος του περιπάτου είναι 10€ (για τα μεταφορικά).

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο ταχυδρομείο της Α’ πλατείας Ψυχικού και να καταβάλουν το αντίστοιχο ποσό μέσα σε φάκελο με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό τους,  μέχρι την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου.

Για πρόσθετες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ΔΗΚΕΦΙΨ, στο  τηλέφωνο 2106822217, στον κύριο Τσαφαρίδη Παύλο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις