«Ερμού & Ευαγγελιστρίας γωνία»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Παρουσίαση βιβλίου

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, στο Ψυχικό, παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Γιάννη Παντζόπουλου “Ερμού & Ευαγγελιστρίας γωνία”.

Ένα πάνελ εκπληκτικό με τρεις ομιλήτριες τις κυρίες Μάρω Αδάμη, Ρωξάνη Τσιριμποπούλου και Μαρία Μενεγάκη να κρατούν το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο με την αμεσότητα του λόγου τους αλλά και τις πληροφορίες που έδωσαν για την προπολεμική και μεταπολεμική Αθήνα.

Στην παρουσίαση του βιβλίου το παρών έδωσαν η Πρόεδρος της Κοινότητας Ψυχικού και μέλος του Ιδρύματος Φαίνη Χατζηαθανασιάδου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Βύρων Σαμαρόπουλος και ο ταμίας του Ιδρύματος Ηλίας Πολυμενίδης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τόσο ο συγγραφέας αλλά και ο εκδότης Γρηγόρης Πλαστάρας είναι κάτοικοι του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

 Ερμού και Ευαγγελιστρίας ήταν το σπίτι της οικογένειας Παντζοπούλου και για τον μικρό Γιάννη της δεκαετίας του 40 και του 50 εκεί ξεκινούσαν και εκεί τελείωναν όλα.

Ένα βιβλίο που μας ταξιδεύει σε μια άλλη Αθήνα, στο Κέντρο της οποίας υπήρχαν  όλα τα στοιχεία μιας γειτονιάς.

Αλήθεια πόσοι από εμάς μπορούν να φανταστούν σπίτια στην Ακαδημίας και την Ερμού; Δεκάχρονα παιδιά που έμεναν στην Ακαδημίας να κάνουν τα ψώνια της γιαγιάς μόνα τους στο Σύνταγμα και την Καπνικαρέα;

Ο συγγραφέας Γιάννης Παντζόπουλος μας χαρίζει όλες αυτές τις έντονες παιδικές αναμνήσεις του σε ένα σπονδυλωτό αφήγημα και μας ταξιδεύει σε μια άλλη Αθήνα που θα φέρει στην μνήμη των παλαιότερων ξεθωριασμένες εικόνες και στους νεότερους άγνωστες εικόνες μιας άλλης εποχής.

Η έκδοση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε από τις εκδόσεις «ΟΤΑΝ».

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις