Δωρεάν Σεμινάρια για την σωστή χρήση του διαδικτύου

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ενήλικες στα θρανία

Η τεχνολογία στις μέρες μας κατέχει σημαντική θέση στη ζωή των ανθρώπων και η  ασφαλής χρήσης της θεωρείται  απαραίτητη, δεδομένων των κινδύνων που «κρύβει» το διαδίκτυο.

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού με σκοπό να καλύψει τα πιθανά κενά σε όσους υστερούν στις ψηφιακές δεξιότητες, αποφάσισε να συμμετάσχει και να συνεργαστεί στη δράση της Περιφέρειας Αττικής και ήδη ξεκίνησε τη διοργάνωση των δια ζώσης σεμιναρίων, στο πλαίσιο του έργου: «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Ε.Π. «Αττική 2014-2020»), σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες από τον Ε.Ο.Δ.Υ. κατά του COVID-19.

Τα εξαιρετικά χρήσιμα αυτά σεμινάρια, παρέχονται δωρεάν και απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες δημότες. Να σημειώσουμε ότι για την παρακολούθησή τους, δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση των ωφελούμενων στα θέματα του διαδικτύου.

Οι υπηρεσίες, τα εργαλεία και οι μέθοδοι για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου, θα διδαχθούν σε οκτώ (8) θεματικές ενότητες, οι οποίες  αποτελούν έναν ολοκληρωμένο κύκλο της δράσης και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη με έναρξη την 4η Οκτωβρίου 2022, στο Σπυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στο Νέο Ψυχικό, στις 11.00 το πρωί.

Οι 8 ενότητες θα είναι οι εξής:

  • 4 Οκτωβρίου: Βασικές Δεξιότητες για τη χρήση του Διαδικτύου
  • 11 Οκτωβρίου: Ικανότητα αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης πληροφοριών στο Διαδίκτυο
  • 18 Οκτωβρίου: Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
  • 25 Οκτωβρίου: Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών
  • 1η Νοεμβρίου: Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών (e-banking)
  • 8 Νοεμβρίου: Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και συναλλαγών (e-commerce)
  • 15 Νοεμβρίου: Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο
  • 22 Νοεμβρίου: Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι

Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων όσες και όσοι το επιθυμούν, θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Για τη δράση αυτή, ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού κ. Δημήτρης Γαλάνης δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που η ψηφιακή εκπαίδευση έρχεται στο Προάστιό μας, μέσω της κοινής μας δράσης με την Περιφέρεια Αττικής. Είναι απαραίτητο να επέλθουν βαθιές αλλαγές στην ψηφιακή εκπαίδευση και δεσμευόμαστε να αυξήσουμε τον ψηφιακό εγγραμματισμό, έτσι ώστε οι δημότες μας να αναπτύξουν επαρκείς ψηφιακές δεξιότητες. Έτσι, ερχόμαστε πιο κοντά, πολίτες και Δήμος.»

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές καλέστε στο τηλέφωνο: 2106753855 και ώρες 9:30 με 14:00.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις