Τα παιδιά ομορφαίνουν τον Δήμο μας!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μια κίνηση κατά της βίας και του βανδαλισμού

Με πρωτοβουλία του ΜΕΟ (Μορφωτικός Εξωραϊστικός Όμιλος Νέου Ψυχικού) και στα πλαίσια της περιβαλλοντικής μέριμνας του Ομίλου, μαθητές από τέσσερα σχολεία του δήμου μας (Λύκειο Νέου Ψυχικού, Λύκειο Φιλοθέης, Γυμνάσιο Φιλοθέης και 2ο Δημοτικό σχολείο Νέου Ψυχικού) ξεχύθηκαν και με αφετηρία την πλατεία Αγίας Σοφίας πήραν μπογιές και πινέλα και ζωγράφισαν τα ΚΑΦΑΟ που είναι τοποθετημένα γύρω από την πλατεία.

Σκοπός τους, όπως οι ίδιοι οι μαθητές είπαν στα «Τοπικά νέα» είναι «να κάνουμε μια κίνηση κατά της βίας και του βανδαλισμού. Να προάγουμε την τέχνη εκεί που οι άλλοι προάγουν την βία».

Αρωγοί τους οι καθηγήτριες εικαστικών κύριες Θεοδωράκη και Πολυάννα Βλάτη που κρατώντας στο χέρι τους ένα πινέλο καθοδηγούν τους νεαρούς ώστε να ζωγραφίσουν τα μουντά γκρι και βανδαλισμένα ΚΑΦΑΟ με σχέδια τα οποία είναι εμπνευσμένα απο μεγάλους ζωγράφους, δίνοτας έτσι μια χαρούμενη και πολύχρωμη νότα στην πλατεία μας. Το έργο αυτό των παιδιών και του ΜΕΟ δεν θα σταματήσει στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, μέσα στον χρόνο αναμένεται από τους μαθητές των σχολείων του δήμου μας η «ανακαίνιση» των ΚΑΦΑΟ της Πλατείας Ελευθερίας, της 25ης Μαρτίου και αυτών που βρίσκονται γύρω από τα δύο σχολεία της Φιλοθέης, που μετέχουν σε αυτήν την ενέργεια.

Ο ΜΕΟ ευχαριστεί θερμά τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους διευθυντές των παραπάνω σχολείων που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα και διευκόλυναν με τις ενέργειές τους την διεξαγωγή της περιβαλλοντικής δράσης.

Εμείς με την σειρά μας θα θέλαμε να τους ευχηθούμε έμπνευση και δημιουργική διάθεση και ευελπιστούμε να ομορφύνουν τον δήμο μας το συντομότερο δυνατό.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις