Δωρεάν Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Από τον καταξιωμένο καθηγητή Βασίλη Μανουσάκη

Η Κοινότητα Ψυχικού στο πλαίσιο συνεργασίας με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού συμμετέχει στη διοργάνωση και προώθηση του Σεμιναρίου Δημιουργικής Γραφής που θα διεξαχθεί στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Greek Play Project.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και ξεκίνησε την Παρασκευή, 11 Μαρτίου. Θα διαρκέσει 8 εβδομάδες έως και την Παρασκευή 6 Μαΐου και θα διεξάγεται κάθε Παρασκευή 20:00-22:00 και διαδικτυακά.

Να ενημερώσουμε ότι το σεμινάριο είναι υβριδικό δηλαδή θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία (παραδοσιακά) αλλά και διαδικτυακά. Όσοι από εσάς ενδιαφέρονται δηλώνοντας συμμετοχή θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε και το πρώτο σεμινάριο που χάσατε.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με σύγχρονο εκπαιδευτικό τρόπο το οποίο θα περιλαμβάνει πολυμέσα, θεωρία και πρακτική άσκηση ενώ διδάσκεται από τον κύριο Βασίλη Μανουσάκη, καταξιωμένο καθηγητή με πλούσια διδακτική εμπειρία σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

Τα κυρίως θέματα που θα εξεταστούν είναι τα εξής:

-Δημιουργία χαρακτήρων

-Δημιουργία πλοκής

-Μέρη ενός διηγήματος

-Συγγραφή διηγήματος

-Τι σημαίνει ποίηση;

-Πώς γράφεται ένα ποίημα;

-Σενάριο για σινεμά ή θεατρικό έργο

-Δημιουργία σεναρίου διαφήμισης

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Κοινότητας Ψυχικού και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, δικηγόρος, κυρία Φαίνη Χατζηαθανασιάδου:

Με χαρά αποδεχτήκαμε την πρόταση να συμμετέχουμε στην προώθηση της  δημιουργικής γραφής στους δημότες μας, μέσω του σεμιναρίου που διεξάγεται στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το οποίο εδρεύει στην Δημοτική Κοινότητα Ψυχικού.

Πιστεύουμε ότι το σεμινάριο θα βοηθήσει εκείνους που επιθυμούν να μυηθούν στα μυστικά του γραπτού λόγου, να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους ή να διευρύνουν τον τρόπο έκφρασης τους, γιατί η δημιουργική γραφή αποτελεί  εργαλείο για την παραγωγή άρτιων κειμένων σε κάθε επιστημονικό πεδίο.

Το σεμινάριο έχει μεγάλη ανταπόκριση και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο για να δηλώσουν συμμετοχή:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc5ugK38q6ohKiq5Cc9EcdemigIbJXxIxQDNNtzmx50wpx65g/viewform

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις