Καινούριες αυλές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Για τους μικρούς μας φίλους

Παιδικός σταθμός στην Τζαβέλλα

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου μας απέκτησαν νέες αυλές. Όπως μας ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Παπαχρόνης, το έργο ολοκληρώθηκε εντός της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων διακοπών. Τα όργανα που τοποθετήθηκαν είχαν ήδη επιλεγεί και παραγγελθεί βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας, με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των παιδιών. Έτσι οι μικροί μας φίλοι, στα διαλείμματά τους θα απολαμβάνουν το παιχνίδι τους σε ολοκαίνουργιες τσουλήθρες, κούνιες, εγκαταστάσεις αναρρίχησης, περιστροφής και ισορροπίας, σε ένα αισθητικά αναβαθμισμένο και ασφαλές περιβάλλον.

Παιδικός σταθμός Φιλοθέης

Επιπλέον στον Ωνάσειο Παιδικό Σταθμό, στο Νέο Ψυχικό τοποθετήθηκε ξύλινο καραβάκι και σπιτάκια με ενσωματωμένη τσουλήθρα, στα οποία τα παιδιά μπορούν να παίζουν παιγνίδια ρόλων.

Στον Παιδικό Σταθμό της Φιλοθέης τοποθετήθηκαν ξύλινα τραπέζια με σκαμνάκια για να καλύψουν την ανάγκη για υπαίθριες δραστηριότητες, ενώ στον Παιδικό Σταθμό της οδού Τζαβέλα, για πρώτη φορά αξιοποιήθηκε η ταράτσα, στην οποία δημιουργήθηκε ένας χώρος παιχνιδιού για βρέφη όπου τοποθετήθηκαν διαδραστικά πάνελ, σπιτάκι και ένα τούνελ όπου παίζουν μπουσουλώντας, ενώ για την ασφάλειά τους τοποθετήθηκαν νέα κάγκελα.

Παιδικός σταθμός Ωνάσειο

 

 

Σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς έχουν τοποθετηθεί όργανα που μπορούν να τα χρησιμοποιηθούν και παιδιά ΜΕΑ, ενώ τα δάπεδα σε όλες τις αυλές είναι επενδεδυμένα με χυτά ελαστικά, για την αποφυγή τραυματισμών -υλικό που οι έρευνες απέδειξαν ότι είναι ασφαλές για την υγεία των παιδιών.

Όσα από τα παλιά όργανα ήταν σε καλή κατάσταση, μοιράστηκαν στις παιδικές χαρές που δεν έχουν ακόμα ανακαινισθεί, όπως π.χ.  αυτή που βρίσκεται δίπλα στο Αρσάκειο, ενώ όσα κρίθηκαν ακατάλληλα, θα ανακυκλωθούν και θα χρησιμεύσουν ως ανταλλακτικά.

 

 

 

 

παιδική χαρά στο Αρσάκειο σήμερα

παιδική χαρά στο Αρσάκειο πριν

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις