Μικρά και ενημερωτικά

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Της Όλγας Μενεμενόγλου

Απολογισμός πεπραγμένων για το 2020 από την Δημοτική Αρχή

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο με θέμα «Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής έτους 2020».

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, σε συμμόρφωση με τα μέτρα προς αποφυγή και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19. Όποιος κάτοικος ή φορέας επιθυμεί να το παρακολουθήσει ζωντανά, μπορεί να τηλεφωνήσει στο 213-2014744 για να λάβει τον σύνδεσμο (LINK) της συνεδρίασης.

Εμβολιασμός κατ’ οίκον

Να θυμίσουμε ότι οι εμβολιασμοί κατ΄ οίκον συνεχίζονται από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Όσοι πολίτες κατοικούν στα όρια του Δήμου και αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα, είτε λόγω κινητικών προβλημάτων είτε λόγω ψυχικών ασθενειών, μπορούν να επικοινωνήσουν με την κυρία Ειρήνη Πανιέρα, Υπεύθυνη για τον συντονισμό του κατ’ οίκον εμβολιασμού, τηλεφωνώντας στα 210-6753797 και 210-6822217. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τα στοιχεία του ατόμου που πρόκειται να εμβολιασθεί ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Ποιος αποφασίζει για τις κοπές των δέντρων

Αισιόδοξο μήνυμα από την Υπηρεσία Πρασίνου μας δίνει ο νυν Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Φωτιάδης για τις διαδικασίες που θα ακολουθούνται στο εξής για τις κοπές δέντρων. Μέχρι σήμερα για την κοπή ενός δέντρου, απαιτείται αίτηση από κάποιον πολίτη, αυτοψία από αρμόδιο υπάλληλο –συνήθως γεωπόνο ή δασοκόμο- ο οποίος καλείται να διαπιστώσει το πρόβλημα που παρουσιάζει το δέντρο και να αποφανθεί για την αναγκαιότητα ή μη της κοπής του.

Στις περισσότερες όμως των περιπτώσεων, οι σχετικές εκθέσεις συντάσσονται μεν, χωρίς να καταλήγουν σε κάποιο συμπέρασμα δε. Ελλείψει συμπεράσματος, το θέμα αρχικά παραπέμπεται στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αλλά καθώς τα μέλη της δεν είναι σε θέση να αξιολογήσουν την κατάσταση και να αποφανθούν σχετικά, το στέλνουν για συζήτηση και έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και εκεί αρχίζει το γλέντι: οικονομολόγοι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί και όσοι το απαρτίζουν, καλούνται να αξιολογήσουν την κατάσταση του δέντρου, να ερμηνεύσουν τα περιεχόμενα των εκθέσεων των ειδικών και να καταλάβουν «τι θέλει να πει ο ποιητής» και σε ποιο συμπέρασμα θα ήθελε να καταλήξει, αλλά δεν κατέληξε. Και φυσικά επειδή το θέμα προσφέρεται για αντιπολιτευτικές κορώνες, ανεβαίνουν οι τόνοι και τελικά η απόφαση παραπέμπεται στις καλένδες, μέχρι το δέντρο να τους βαρεθεί όλους και να πέσει από μόνο του.

Σήμερα λοιπόν, έρχεται ο νέος Αντιδήμαρχος Πρασίνου Δημήτρης Φωτιάδης και μας ενημερώνει ότι στο εξής καμία αίτηση πολίτη για κοπή δέντρου δεν θα προωθείται περαιτέρω, εάν η αυτοψία των ειδημόνων δεν συμπεριλαμβάνει αιτιολογημένη οριστική εισήγηση περί της κοπής η μη. Στο τέλος δηλαδή κάθε αυτοψίας θα υπάρχει η μαγική πρόταση «για αυτούς τους λόγους προτείνουμε να…».

Σε αναμονή λοιπόν, για να δούμε αν θα καταφέρει να λύσει αυτό την κακοφορμισμένη κατάσταση. Προς το παρόν και μέχρι νεωτέρας, η Υπηρεσία Πρασίνου θα μας φτιάξει την διάθεση με τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό: θα φυτεύσουν κυκλάμινα, ενώ έχουν ήδη παραγγείλει κόκκινες γλάστρες με κυπαρισσοειδή για να τις τοποθετήσουν σε δημόσια κτήρια και πλατείες.

Αιμοδοσία

Την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, η Διεύθυνση Υγείας  του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αίματος του Λαϊκού Νοσοκομείου, θα διοργανώσει εθελοντική αιμοδοσία στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού, από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Η Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους και στις τρεις κοινότητες. Οι ανάγκες σε αίμα είναι πολύ μεγάλες και καλούνται όλοι οι κάτοικοι να διαθέσουν τα μόλις 10 λεπτά που απαιτούνται για να δώσουν αίμα – ένα πραγματικά ανεκτίμητο δώρο ζωής προς τον συνάνθρωπο!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις