Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στην Ενορία Αγίου Γεωργίου

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Επτά σεμινάρια με χορήγηση βεβαίωσης πιστοποιημένης επιμόρφωσης

Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα υλοποιήσει στην Ενορία του Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα “Οι άγιοι των Αθηνών. Πρόσωπα και πολιτιστικά μνημεία της εκκλησιαστικής ιστορίας της Αθήνας και τα μηνύματά τους στη σύγχρονη κοινωνία”.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί σε 7 εβδομάδες μη συμπεριλαμβανομένων των εορτών των Χριστουγέννων, δηλαδή την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου του 2022. Οι συμμετέχοντες μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης λαμβάνουν βεβαίωση πιστοποιημένης επιμόρφωσης.

Το σεμινάριο έχει επτά ενότητες, στις οποίες οι καθηγητές του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως, π. Μιχαήλ Σταθάκης, Ελένη Λιάπη και Ιωάννα Κορδοπάτη θα μας εισαγάγουν στην έννοια της τοπικής αγιολογίας, θα μας γνωρίσουν τους αγίους που πέρασαν από την πόλη των Αθηνών τους είκοσι προηγούμενους αιώνες ενώ θα αναπτύξουν αναλυτικά τους βίους των έξι σπουδαιότερων λόγω της δράσης τους τοπικών αγίων (απ. Παύλου, αγ. Μιχαήλ, αγ. Φιλοθέης, αγ. Πορφυρίου κ.α.) και πως αυτοί έχουν αντίκτυπο στη σημερινή κοινωνία, τι μηνύματα κομίζουν και  στο τέλος θα παρουσιάσουν μνημεία των Αθηνών που σχετίζονται με αγίους της πόλεως.

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6932 535 612.

Να σημειώσουμε ότι ο Άγιος Γεώργιος φιλοξενεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά σεμινάρια του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που λαμβάνουν πιστοποίηση. Τα προηγούμενα ήταν είχαν θέμα την αντιμετώπιση του πένθους, τον γάμο και την Ενορία ως κύτταρο τοπικής κοινωνικοπρονοιακής ανάπτυξης.

Παράλληλα με την ευκαιρία της ενάρξεως του εν λόγω σεμιναρίου το Ι.Π.Ε. έλαβε την  ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερώνυμου και με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών αγίων αλλά και την καθιέρωση της μνήμης τους, κατήρτισε το ακόλουθο πρόγραμμα αγρυπνιών-βραδινών Λειτουργιών, οι οποίες θα τελούνται στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Απ. Ανδρέου (οδός Αγίας Φιλοθέης 19, Πλάκα).

Στις μηνιαίες αυτές αγρυπνίες , την τέλεση των οποίων ανέλαβε η Ενορία του Αγ. Γεωργίου, θα τιμάται εκ περιτροπής κάποιος άγιος των Αθηνών που εορτάζει τον αντίστοιχο μήνα.

Παράκληση και ευχή του εκπαιδευτών του Ι.Π.Ε. είναι να ενισχύσουμε αυτή την πρωτοβουλία για να τιμήσουμε τους αγίους της ευάνδρου πόλεώς μας και να λάβουμε και εμείς πλούσια την ευλογία τους!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις