Περί ΚΔΑΠ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Γράφει η Όλγα Μενεμενόγλου

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, που σχεδιάστηκαν ώστε να λειτουργήσουν προς όφελος της εργαζόμενης μητέρας και να απασχολούν τα παιδιά κατά τις απογευματινές ώρες και μέχρι τις 9 το βράδυ, δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει την λειτουργία τους στον Δήμο μας. Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στην νέα νομοθετική ρύθμιση για την άδεια λειτουργίας των ΚΔΑΠ σε σχολικούς χώρους.

Επικοινωνήσαμε με την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας αλλά και με το σωματείο “ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ”, που έχει αναλάβει όλα τα διαδικαστικά αλλά και την λειτουργία των ΚΔΑΠ και μας ενημέρωσαν ότι ενεργούν προς πάσα κατεύθυνση ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες, οι τελευταίες δε πληροφορίες που έχουν είναι ότι το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την αδειοδότηση των σχολικών κτιρίων θα λυθεί εντός του Νοεμβρίου.

Η καθυστέρηση δεν αφορά μόνο τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, αλλά όλους τους δήμους πανελλαδικά, που ζητούν αδειοδότηση ώστε να λειτουργήσει αυτός ο θεσμός για πρώτη φορά.

Όπως φαίνεται η λειτουργία των ΚΔΑΠ θα ξεκινήσει από την καινούρια χρονιά. Κρίμα γιατί είναι ένα πρόγραμμα για το οποίο εργάστηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου από τον Μάιο και από τον αριθμό των αιτήσεων φάνηκε ότι το προάστιό μας το καλοδέχτηκε και το είχε πραγματικά ανάγκη.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις