Οι Κρήτες τιμούν τον Μίκη τους

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μια γιορτή για τον Μίκη

Ένα μεγάλο αφιέρωμα-συναυλία, «Μια γιορτή για τον Μίκη» διοργανώνει ο Σύλλογος Κρητών «Ο Μίνως», την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου και ώρα 19:30, στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού.

Πρόκειται για μια γιορτή προς τιμή στη μνήμη του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, μια βραδιά εμπνευσμένη από τους αγώνες του, την κρητική του καταγωγή, τη μελοποιημένη του ποίηση, που σημάδεψε, ενέπνευσε και μεγάλωσε ολόκληρες γενιές.

Οι Δώρα Σωπασουδάκη και η Σόνια Ζορμπά θα ερμηνεύσουν κάποια από τα πιο γνωστά έργα του σπουδαίου καλλιτέχνη.

Μαζί τους επί σκηνής οι εξαιρετικοί μουσικοί: Νεκτάριος Χατζηδάκης στο λαούτο, Νίκος Περδικάκης στην κρητική λύρα και Γιώργος Κουταντάκης στο μπουζούκι. Την αφήγηση αναλαμβάνει η Δώρα Σωπασουδάκη.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του αφιερώματος στον Μίκη, επιμελήθηκε η δασκάλα μουσικής του συλλόγου κυρία Βασιλική Τσιμπούκη, η οποία θα συμμετέχει στη σκηνή με το πιάνο της.

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Κρητών υπό την καθοδήγηση του δασκάλου Στάθη Καλογερόπουλου, η χορωδία του συλλόγου, καθώς και παιδιά από τα σχολεία του Νέου Ψυχικού.

«Φέτος λόγω των μέτρων για την πανδημία, η καθιερωμένη γιορτή των Κρητών για την τσικουδιά δεν θα πραγματοποιηθεί. Μια τσικουδιά όμως στη μνήμη του Μίκη θα την πιούμε»! δηλώνει η Πρόεδρος κυρία Νατάσα Αγγελάκη και προσκαλεί όλους μας σε αυτήν την όμορφη μουσική βραδιά. Σε περίπτωση επίσης κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα θεάτρου του Αθλητικού Κέντρου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ είναι υποχρεωτική η τήρηση των μέτρων για την πρόληψη της Covid-19.

Για πληροφορίες ή κρατήσεις θέσεων σε περίπτωση μόνο πραγματοποίησης σε κλειστό χώρο καλέστε στο τηλέφωνο 6937475107.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις