Άμεσες προσλήψεις στου Δήμους

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

Η πρόσληψη υπαλλήλων ήταν η δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη κατά την ομιλία του την 1η ημέρα του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι οι μόνιμοι διορισμοί 1.191 υπαλλήλων στους Δήμους μέχρι τον Μάριο του 2022.  Πιο συγκεκριμένα, οι προσλήψεις θα αφορούν ειδικότητες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ και ΤΕ), με σκοπό οι Δήμοι να «γίνουν» αναπτυξιακό εργαλείο. Και για την επίτευξη του παραπάνω στόχου είναι απαραίτητη η στελέχωσή τους με επιστημονικό προσωπικό που θα αποτελείται από μηχανικούς, οικονομικούς και πληροφορικάριους.

Ο εν λόγω αριθμός υπαλλήλων προέρχεται από εκκρεμότητες προσλήψεων των δυο τελευταίων ετών δηλαδή, 636 άτομα από το 2020 και 555 από το 2021 και ο κύριος Βορίδης δεσμεύτηκε ότι μέχρι τον Μάρτιο θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες από τον ΑΣΕΠ καθώς και οι προσωρινοί πίνακες και οι υπάλληλοι θα βρεθούν στις θέσεις τους να υπηρετήσουν. Επίσης ανέφερε ότι έχουν ήδη δοθεί εγκριτικές για 797 άτομα για το έτος 2022 και θα μεριμνήσουν για να μπορέσουν να επιταχύνουν και αυτές τις προσλήψεις.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις