Δωρεάν εξετάσεις μαστού στο «Νίκος Κούρκουλος»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Νέο πρόγραμμα υγείας από την Περιφέρεια

 Ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόγραμμα υγείας, που δίνει στις γυναίκες  την δυνατότητα να εξετάζονται δωρεάν σε προληπτικό έλεγχο μαστού, υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος.

Στόχος του προγράμματος είναι  να γίνει πράξη η πρόληψη ως κύριο όπλο στη μάχη κατά της ασθένειας, να ενημερωθούν οι γυναίκες 38 με 70 ετών για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης και  να έρθουν σε επαφή με ειδικούς γιατρούς μαστού.

Οι εξετάσεις για τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο μαστού διενεργούνται στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος (Ασωπίου 4 και Παράσχου πλησίον της Λεωφόρου Αλεξάνδρας τηλ. 2106495115). Πρόκειται για ένα Κέντρο διεθνών προδιαγραφών, άρτια οργανωμένο και εξοπλισμένο, με σκοπό να παρέχει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου. Είναι αναπόσπαστο μέρος του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας».

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος έχουν εξεταστεί μέχρι σήμερα πάνω από 300 γυναίκες από τις οποίες ανιχνεύτηκαν 3 περιστατικά καρκίνου τα οποία αντιμετωπίστηκαν εξ ολοκλήρου στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας. Η δράση περιλαμβάνει δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία, υπέρηχο μαστού ή/και αν ο γιατρός κρίνει πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.

Οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή στον δωρεάν Μαστογραφικό έλεγχο είναι:

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Η εξέταση πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη απόγευμα 15.00-18.00, είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

 

Όσες γυναίκες ενδιαφέρονται να κλείσουν ραντεβού, μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο της κυρίας Αμαλίας Γκόρου- Ρόντου, 694 616 7313, συνεργάτιδα του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και υπεύθυνη του προγράμματος. Θα πρέπει να δώσετε το ονοματεπώνυμό σας, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και τον ΑΜΚΑ. Λόγω των προσωπικών δεδομένων μπορεί κάποια κυρία να μην  δώσει τα στοιχεία της τηλεφωνικά και να κλείσει το ραντεβού της στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας (τηλ. 210 6495111). Εάν δεν υπάρχει παραπεμπτικό, θα το γράψει επιτόπου ο γιατρός του Κέντρου, όπως και τις περαιτέρω εξετάσεις, αν χρειαστούν.

Η υλοποίηση της δράσης επετεύχθη  με τη συνεργασία και τη συμβολή του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γιώργου Δημόπουλου, της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας Όλγας Μπαλαούρα, του Υποδιοικητή του Νοσοκομείου Χρήστου Φασιανού, του Διευθυντή Ακτινολογικού Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας Στάθη Βλαχάκου, της Προϊστάμενης Χειρουργικού Τομέα Ελισσάβετ Ντίνα, της συνεργάτιδας του Περιφερειάρχη Αττικής Αμαλίας  Γκόρου- Ρόντου  και την υποστήριξη του προσωπικού του Ακτινολογικού Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις