Μικρά και ενημερωτικά

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μικρά και ενημερωτικά


γράφει η Όλγα Μενεμενόγλου


Θέσεις στάθμευσης

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 30 Ιουνίου η παραχώρηση μίας θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της οδού 25ης Μαρτίου, στο Νέο Ψυχικό, στο ύψος της οδού Παρίτση.

Να ενημερώσουμε ότι οι συγκεκριμένες άδειες δίνονται μετά από ενδελεχή έλεγχο των απαραίτητων δικαιολογητικών από τις υπηρεσίες, και, αφού πρώτα εγκριθούν από το Κοινοτικό Συμβούλιο, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επί τη ευκαιρία του θέματος των παραχωρήσεων θέσεων να αναφέρουμε ότι καλό θα ήταν να δρομολογηθεί από την Δημοτική Αρχή ένας επανέλεγχος, μια επαναξιολόγηση στις ήδη δοθείσες άδειες. Υπάρχουν πινακίδες με την σήμανση θέσης ΑΜΕΑ, στους δρόμους του δήμου μας, φθαρμένες από τα χρόνια που εύλογα γεννούν την απορία αν συνεχίζει μετά από τόσα χρόνια να υπάρχει η ίδια ανάγκη θέσης. Παράλληλα σε διάφορα σημεία έχουν τοποθετηθεί αυτοσχέδιες πινακίδες ή ακόμα και ερασιτεχνικές διαγραμμίσεις στην άσφαλτο παραχώρησης θέσεων, θέμα το οποίο γεννά ερωτηματικά ως προς την νομιμότητά τους.

Τέλος να επισημάνω ότι τέτοιες αποφάσεις είναι χρήσιμο να δημοσιεύονται και στον τοπικό τύπο, όπως άλλωστε και ο νομοθέτης ορθά ορίζει, προκειμένου να γνωστοποιείται η νομιμότητα της θέσης με την ελπίδα κάποια στιγμή να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι.

Η άλλη πλευρά της Ημέρας του Περιβάλλοντος

Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε το Σάββατο 6 Ιουνίου στην οδό Δημητρίου Βασιλείου, στον Φάρο, στο Νέο Ψυχικό. Την ίδια ώρα που οι κάτοικοι σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού φύτευαν και καθάριζαν δρόμους, πάρκα και άλση με την συμμετοχή και αρωγή Συλλόγων και της Δημοτικής Αρχής, στον Φάρο φύσαγε αέρας αδιαφορίας. Από ότι βλέπετε τα μπουκάλια είναι παρατημένα έξω από τον άδειο κάδο ανακύκλωσης γυαλιού και χυμένα στον δρόμο. Λίγο παραπέρα υπήρχαν σαφώς και κούτες έξω από τους άδειους κάδους καθώς και άλλα υλικά ανακύκλωσης, που βλέπουμε καθημερινά, χρόνια τώρα, όλοι όσοι περπατάμε σε αυτούς τους δρόμους.

Στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας είχαμε δημοσιεύσει ένα δισέλιδο αφιέρωμα στον Περιβαλλοντικό Όμιλο (ΜΕΟ) για την δεντροφύτευση που οργάνωσε, πλήρωσε και πραγματοποίησε σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους του Δήμου. Να θυμίσουμε ότι δεκάδες πρόσκοποι, μαθητές και κάτοικοι έσκαψαν και φύτεψαν την 25η Μαρτίου με κοινό όραμα να πρασινίσουν και να αλλάξουν την όψη του δρόμου.

Είκοσι μέρες μετά, έχουν ξεριζωθεί και κλαπεί τουλάχιστον 60 φυτά! Γιατί; Το όραμα και την ιδέα πες ότι κάποιοι δεν τα «πιάνουν», τον κόπο και την χαρά των παιδιών με ποιο δικαίωμα όμως κάποιοι τα μηδενίζουν;

Ανακαίνιση στο 5Χ5 του 1ου Γυμνασίου

Το Σάββατο 3 Ιουλίου ξεκίνησε το έργο της αποκατάστασης του συνθετικού τάπητα στο 5Χ5 που βρίσκεται στον αύλειο χώρο στο 1ο Γυμνάσιο του Νέου Ψυχικού. Το έργο εκτελείται με την επίβλεψη και καθοδήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας και θα πληρωθεί από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή Παιδείας. Περιλαμβάνει επίσης εργασίες στις τουαλέτες και τα αποδυτήρια που βρίσκονται στο εν λόγω γήπεδο. Με αυτό το έργο ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης στο Γυμνάσιο. Το ανακαινισμένο γήπεδο θα είναι έτοιμο προς χρήση το αργότερο στα τέλη Ιουλίου.

Ασφαλτοστρώσεις και ΔΕΚΟ

Μετά την ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων σε δρόμους του Νέου και του Παλιού Ψυχικού, οι περίοικοι έχουν αρχίσει να ανησυχούν για το πόσο θα κρατήσει η εικόνα των καινούριων και χωρίς λακκούβες δρόμων.

Αρκεί να δουν ένα αυτοκίνητο της ΔΕΔΔΗΕ ή της ΕΥΔΑΠ για να σκεφτούν το μάταιο της ασφαλτόστρωσης. Και έχουν δίκιο. Δεν είναι λίγες οι φορές που μόλις ασφαλτοστρώνεται ένας δρόμος περνούν για εργασίες τα συνεργεία των ΔΕΚΟ και δημιουργούν φθορές και καταστροφές. Πολλές φορές ο φορολογούμενος έλληνας έχει κλάψει τα χρήματά του που με αυτόν τον τρόπο τα έπαιρνε ο άνεμος.

Σήμερα οι τοπικές αρχές –τουλάχιστον οι περισσότερες- αποστέλλουν σε όλες τις ΔΕΚΟ και τις λοιπές εταιρείες τηλεπικοινωνιών πίνακες με τους δρόμους, που πρόκειται να ασφαλτοστρώσουν, προκειμένου αυτές να πραγματοποιήσουν τις εργασίες τους πριν την έναρξη των έργων.

Έτσι λοιπόν έπραξε και η δική μας Δημοτική Αρχή διά της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Φωτιάδη. Περίμεναν , περίμεναν, αλλά καμία αντίδραση και καμία ανταπόκριση δεν έλαβαν. Και μόλις τα έργα ολοκληρώθηκαν εμφανίζεται αίτημα γνωστής εταιρείας τηλεπικοινωνίας και ζητάει να σκάψει σε κάποιους από τους δρόμους για να περάσει οπτικές ίνες! Και φυσικά δεν επέτρεψαν παρά τις συνεχείς πιέσεις της. Και τους ανάγκασαν να βρουν εναλλακτική διέλευση όπως και βρήκαν! «Σε κανένα φορέα δεν θα επιτρέψουμε να σκάψει τους φρεσκοασφαλτοστρωμένους δρόμους. Ήδη αποτρέψαμε κάποια τέτοια ενέργεια από φορέα. Δεν τους αδειοδοτήσαμε και ζητήσαμε εναλλακτική διέλευση» δηλώνει ο Δημήτρης Φωτιάδης.

…για να παίζουν τα παιδιά ελεύθερα

Πινακίδες απαγόρευσης ανόδου και καθόδου οχημάτων τοποθετήθηκαν στην οδό Παλαμά, στο ύψος της Πλατείας Ελευθερίας . Οι πινακίδες τοποθετούνται το απόγευμα στις 6:30 και αποσύρονται το βράδυ στις 11:30. Το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες, από την λήξη του σχολικού έτους έως την έναρξη του επόμενου και με σκοπό να παίζουν τα παιδιά με ασφάλεια, χωρίς να φοβούνται τη διέλευση των οχημάτων.  Να θυμίσουμε ότι η απόφαση για το «κλείσιμο» της πλατείας λήφθηκε για πρώτη φορά από τον Θάνο Βεζυργιάννη πριν από περίπου τριάντα χρόνια, όμως η κατάσταση κατά την πρώτη δεκαετία ήταν εντελώς συγκεχυμένη, αφού άλλες φορές την άνοιγαν και άλλες φορές την έκλειναν καθυστερημένα και κατά βούληση. Ελπίζουμε να ξαναβρούμε τους ρυθμούς μας.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις