Ξεκινούν στις 10 Μαΐου οι αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ξεκινούν στις 10 Μαΐου οι αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς

 

Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων εγγραφών και επανεγγραφών βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, για το σχολικό έτος 2021-2022, στις 10 Μαΐου και ώρα 00:01 με λήξη της υποβολής στις 31 Μαΐου και ώρα 23:59.

Οι αιτήσεις και η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο www.polfilothei.intellisoft.gr. Η πλατφόρμα για να κάνετε την εγγραφή σας ως χρήστες θα είναι διαθέσιμη από τις 8 Μαΐου.  Στο περιβάλλον εισόδου υπάρχουν αναρτημένες οδηγίες για τη δημιουργία λογαριασμού. Αφού δημιουργήσετε το λογαριασμό σας και κάνετε είσοδο στην πλατφόρμα, ως χρήστες, υπάρχουν επιπλέον οδηγίες για τον τρόπο καταχώρισης και υποβολής της αίτησης. Να σημειώσουμε ότι εκτός από τις περιπτώσεις μονογονεϊκής οικογένειας, είναι απαραίτητο να συμπληρώνονται τα στοιχεία και των δυο γονέων.

Δικαίωμα εγγραφής στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς έχουν όλα τα παιδιά, τα οποία κατά την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του σταθμού έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη ηλικία φιλοξενίας στο αντίστοιχο τμήμα του σταθμού. Συγκεκριμένα, τα βρέφη να έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 18 μηνών τον Σεπτέμβριο ενώ τα νήπια να είναι 2,5 ετών.

Να θυμίσουμε, ότι από την προηγούμενη χρονιά, η υποχρεωτική φοίτηση στα νηπιαγωγεία είναι διετής οπότε όσα παιδιά γεννήθηκαν το 2017 εντάσσονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο ΟΚΑΠΑ φιλοξενεί πέντε παιδικούς σταθμούς: έναν νηπιακό στην Φιλοθέη, έναν νηπιακό στο Ψυχικό και τρεις βρεφονηπιακούς στο Νέο Ψυχικό.

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Έχουν δημιουργηθεί, από πέρυσι δανειστικές βιβλιοθήκες και στους πέντε σταθμούς, εμπλουτισμένες με πολλούς τίτλους βιβλίων για όλα τα θέματα και τις ηλικίες των μικρών φιλοξενούμενων.

Νέα προγράμματα εντάσσονται από την καινούρια χρονιά όπως συνεργασία με Μουσειοπαιδαγωγό με σκοπό την ενεργοποίηση των αισθήσεων, των συναισθημάτων, της φαντασίας, της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας καθώς και την εκμάθηση κανόνων συμπεριφοράς μέσα στους χώρους της τέχνης. Το πρόγραμμα θα συμπληρωθεί με δανεισμό με την χρήση μουσειοσκευών από το Παιδικό Μουσείο και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Εργαστήρια Κηπουρικής. Τα παιδιά θα δημιουργήσουν τους δικούς τους κήπους ή θα εμπλουτίσουν τους ήδη υπάρχοντες με φυτά και βότανα.

Παιδίατροι και ψυχολόγοι που ήδη πραγματοποιούν διαδικτυακές συναντήσεις με γονείς και εκπαιδευτικούς θα συνεχίσουν και την νέα σχολική χρονιά με τον ίδιο τρόπο ή με φυσική παρουσία ανάλογα με τις συνθήκες.

Ανακαινίζονται οι παιδικοί σταθμοί

Ξεκίνησε ήδη η ανακαίνιση δύο παιδικών σταθμών, της οδού Ευρώτα και της Τζαβέλα, με πρώτο να ολοκληρώνεται αυτόν της Ευρώτα, στο Νέο Ψυχικό. Βάφονται εξ ολοκλήρου μέσα και έξω με χρώματα χαρούμενα, που αγαπούν τα παιδιά. Ανακαινίζονται εκ βάθρων τα μπάνια και οι κουζίνες με νέα ντουλάπια και σύγχρονα, μοντέρνα είδη υγιεινής. Στρώνονται καινούρια πατώματα. Αλλάζουν σε όλους τους παιδικούς σταθμούς τα όργανα των αύλειων χώρων, δημιουργούνται παιδικές χαρές και παιχνίδια αντίστοιχα με αυτά της παιδικής χαράς Μακεδονίας από την ίδια εταιρεία που είναι θυγατρική της Lego.

Επισκεφτήκαμε τον παιδικό σταθμό, στην Ευρώτα όπου συναντήσαμε την πρόεδρο του ΟΚΑΠΑ κυρία Σοφία Βυθούλκα. Κυριακή των Βαΐων και δούλευαν τα συνεργεία μέχρι το απόγευμα! Η κυρία Βυθούλκα έλεγξε την ροή των εργασιών γιατί όπως μας δήλωσε «στόχος μας είναι να είναι εσωτερικά έτοιμος μέχρι τις 10 του μήνα. Ημερομηνία που πιθανόν να ανοίξουν και, συνέχισε, λέγοντας ότι οι σταθμοί του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού με τις ανακαινίσεις και τον εμπλουτισμό των παιδαγωγικών προγραμμάτων ανεβάζουν τον πήχη πολύ ψηλά φέρνοντάς τους στην ίδια θέση με τους καλύτερους ιδιωτικούς. Είναι στελεχωμένοι με έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό. Έχουμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα λαμβάνοντας υπόψη τη μοναδικότητα, τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα κάθε παιδιού αλλά και τα χαρακτηριστικά κάθε ηλικίας. Βασίζεται στην παιδοκεντρική προσέγγιση σεβόμενο τις ατομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές διαφορές των παιδιών και των οικογενειών τους».

Να τονίσουμε ότι για τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχει ασχοληθεί προσωπικά η κυρία Βυθούλκα και είναι η πρώτη φορά που λειτουργούν στους δημοτικούς παιδικούς μας σταθμούς. Η ίδια είναι μητέρα τριών παιδιών σε μικρή και νεαρή ηλικία και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις ανάγκες τους αλλά και τα ερεθίσματα που χρειάζονται.

Να υπενθυμίσουμε ότι για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00-15:00 στο τηλέφωνο του ΟΚΑΠΑ – 210 6834550.

της Όλγας Μενεμενόγλου

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις