Έτσι για το κέφι τους!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Έτσι για το κέφι τους!

Καταστροφές με συνείδηση, σχέδιο και απόλυτη αδιαφορία.

Μαθητές σκορπάνε απόγνωση στο πέρασμά τους.

Δημόσια κτίρια στο στόχαστρο.

 

 Κι ενώ ο Δήμος κάνει τεράστιες προσπάθειες για να αναβαθμίσει κτιριακά τη Δημόσια Παιδεία οι ωφελούμενοι –βλέπετε μαθητές-  κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστρέψουν τα πάντα! Καθώς βαριεστημένοι και σαφώς κακομαθημένοι νεαροί σπάνε την ανία τους  βανδαλίζοντας όσα η Δημοτική Αρχή φτιάχνει στα σχολεία και στο Αθλητικό Κέντρο.  Κι ενώ οι ζημιές, μόλις γίνουν αντιληπτές, αποκαθίστανται τάχιστα οι ζόρικοι νεαροί  καιροφυλακτούν και επιστρέφουν για να αποτελειώσουν τις καταστροφές με την ησυχία τους.

Το φαινόμενο είναι άκρως ανησυχητικό και εκτός από το οικονομικό θέμα που δημιουργείται –που σε αυτές τις περιπτώσεις είναι και το τελευταίο, γεννώνται ερωτήματα σχετικά με τους δράστες και τη συμπεριφορά τους.

Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να λάβει μέτρα, αλλά ίσως να μην επαρκούν καθώς το θέμα αφορά νεαρά άτομα με… ιδιαίτερη; -ίσως και απροσάρμοστη συμπεριφορά.

Αθλητικό Κέντρο

Βρήκε τρόπο, φαίνεται, μια παρέα από αγόρια ηλικίας μεταξύ 11-13 ετών να απασχολείται τα σαββατοκύριακα. Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού, Σάββατο απόγευμα, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, πέντε έξι παιδιά μπήκαν στον κλειστό αθλητικό χώρο και προκάλεσαν ζημιές και βανδαλισμούς.

Κατά τις ίδιες μαρτυρίες, οι νεαροί σκαρφάλωσαν στην κεντρική πόρτα και χώθηκαν στα μπετονένια κενά. Ανέβηκαν, εν συνεχεία, στην ταράτσα του κτιρίου, που φιλοξενεί γραφεία σωματείων και πέταξαν στην πισίνα ό,τι βρήκαν! Λίγα τούβλα που είχαν μείνει από προηγούμενες εργασίες και άλλα οικοδομικά υλικά, όπως επίσης  και αθλητικό εξοπλισμό.

Χάριν της μικρής ηλικίας τους οι γείτονες ενημέρωσαν μόνο την Δημοτική Αρχή. Την επόμενη μέρα, το πρωί,  η πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ και υπεύθυνη για το αθλητικό κέντρο Σοφία Βυθούλκα και ο Δημήτρης Φωτιάδης Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων συναντιούνται με τον εργολάβο και μετρούν τις ζημιές. Συνεργεία καθαρίζουν τον χώρο, ενώ αποφασίζουν να τον  ασφαλίσουν με επιπλέον κάγκελα και κατασκευή αλουμινένια για να κλείσουνε τα κενά και να δώσουν ύψος στις πόρτες των δύο εισόδων.

Το επόμενο Σάββατο και ενώ όλη η παραπάνω κατασκευή δεν έχει προλάβει καν να φτιαχτεί και να τοποθετηθεί, η ίδια παρέα σκαρφαλώνει από το γειτονικό κτήριο της Εκκλησίας της Πεντηκοστής, μπαίνει πάλι μέσα και διασκεδάζει , αυτή τη φορά, μεταφέροντας διάφορα αντικείμενα τα οποία και πετάει  στην πισίνα. Οι γείτονες αγανακτισμένοι τους απειλούν με την Αστυνομία, ενώ την ίδια ώρα παρουσιάζεται ο φύλακας, ο οποίος και ανά δίωρο ελέγχει τον χώρο. Οι νεαροί το σκάνε αλλά γυρνάνε σε μία ώρα και αποτελειώνουν όλο αυτό που είχαν αρχίσει. Η αστυνομία καλείται αλλά ώσπου να έρθει τα παιδιά είχαν τελειώσει το «έργο» τους και είχαν φύγει.

Αξιοσημείωτο είναι, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες μαρτυρίες, ότι πατέρας παιδιού περνάει πεζός, βλέπει το παιδί του μέσα στον κλειστό αθλητικό χώρο και χωρίς να αναρωτηθεί πως μπήκε το χαιρετάει και συνεχίζει την βόλτα του!

Σήμερα έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση επιπλέον κιγλιδωμάτων ενώ ενισχύθηκε και ο φωτισμός στην πισίνα με επιπλέον προβολείς.

 

Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού

Σε προηγούμενο φύλλο μας, σε ρεπορτάζ με θέμα τα σχολεία, αναφερθήκαμε στις εργασίες που ξεκινούσαν στο 1ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού. Μάλιστα δημοσιεύσαμε και φωτογραφίες όπου οι σκαλωσιές είχαν ήδη στηθεί. Και πραγματικά μέσα σε ένα δίμηνο βάφτηκε όλο το σχολικό κτίριο μέσα και έξω και έγιναν και όλες οι εργασίες συντήρησης. Την προηγούμενη εβδομάδα οι κ.κ. Δημήτρης Φωτιάδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων και Σωκράτης Χαμαλίδης, πρόεδρος της Β΄βάθμιας Επιτροπής Παιδείας επισκέπτονται τον χώρο προκειμένου να συντονίσουν εργασίες για την αλλαγή χλοοτάπητα στο γήπεδο 5Χ5, στον αύλειο χώρο του γυμνασίου. Και βρήκαν και τι δεν βρήκαν: σπασμένα τα τζάμια από τις τουαλέτες, κατεστραμμένο το κουβούκλιο που χρησιμοποιείται ως αποδυτήρια, μπουκάλια από μπύρες αλλά πεταμένα και άλλα σπασμένα με τα συμπαρομαρτούντα τους.

 

Λύκειο Νέου Ψυχικού

Δεν έχει περάσει ένας μήνας που ο Διευθυντής του Λυκείου Νέου Ψυχικού ενημερώνει τον Δήμο ότι οι φρεσκοβαμμένοι τοίχοι του ισογείου έχουν γεμίσει με συνθήματα και γκράφιτι. Συνθήματα υβριστικά προς το σχολείο και τον διευθυντή ενώ έξω από τα γραφεία των καθηγητών ζωγράφισαν σε γκράφιτι το σήμα του Παναθηναϊκού. Φαίνεται ότι μέσα στην ομάδα υπήρχαν και άτομα που είχαν καλλιτεχνική φλέβα. Την επόμενη μέρα, από τις έξι το πρωί ελαιοχρωματιστές έβαφαν πάλι για να καλύψουν τα σεξιστικά και υβριστικά μηνύματα που ήταν ορατά από την οδό Μακρυγιάννη, δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας παραπλεύρως του Πενταγώνου. Το γκράφιτι το κράτησαν αναγνωρίζοντας την τέχνη αυτού ή αυτών που το σχεδίασαν.

 

Λύκειο Ψυχικού

Από τις αρχές Απριλίου έχουν ξεκινήσει εργασίες στο κτίριο που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο, στο Ψυχικό. Οι εργασίες περιελάμβαναν μεταξύ άλλων ελαιοχρωματισμούς αιθουσών, διαδρόμων και βοηθητικών χώρων: αποθήκες, λεβητοστάσια, υπόγεια κτλ.

Ξεκινώντας από το υπόγειο, οι εργάτες βρίσκονται απέναντι σε μια απίστευτη μπόχα που προερχόταν από μια πεθαμένη γάτα, η οποία βρισκόταν σε αποσύνθεση. Και αφού την πετάνε, καθαρίζουν τον χώρο, μπαίνουν στο διπλανό αποθηκευτικό χώρο όπου βλέπουν ότι το δωμάτιο είχε διαμορφωθεί σε  ιδιωτική γκαρσονιέρα με ένα στρώμα στη μέση και άλλα συναφή είδη.

Οι εκπλήξεις, ωστόσο, δεν σταματού, αφού ν όταν ανεβαίνουν στην ταράτσα του σχολείου βρίσκουν θρανία που χρησίμευαν ως τραπέζια, καρέκλες και απομεινάρια φαγητών και ποτών.

Το Σάββατο 24 Απριλίου οι εργασίες έχουν σχεδόν τελειώσει και οι τεχνίτες μαζεύουν τα εργαλεία τους για να φύγουν όταν βλέπουν δυο νεαρούς με μία κοπέλα να κατευθύνονται προς το κτίριο που βρίσκεται το εν λόγω υπόγειο. Οι τεχνίτες τους λένε ότι το σχολείο είναι κλειστό και τους διώχνουν.

Το πρωί της Κυριακής ο εργολάβος επισκέπτεται το σχολείο για να ελέγξει της εργασίες της προηγούμενης μέρας και βρίσκει τα κάγκελα σπασμένα, το δάπεδο του αύλειου χώρου γεμάτο χρώματα, οι φρεσκοβαμμένοι τοίχοι γραμμένοι με προσβλητικά μηνύματα και σεξιστικά σχέδια. Είχαν πάρει όλα τα χαρτιά υγείας από τις τουαλέτες και τα είχαν σκορπίσει στο προαύλιο και στο πίσω μέρος του κτιρίου βρέθηκαν αρκετά άδεια πακέτα τσιγάρων, αποτσίγαρα, χαρτιά  και καφέδες.

Από την Μεγάλη Δευτέρα το συνεργείο μπήκε πάλι στο Λύκειο για να διορθώσει όλους αυτούς του βανδαλισμούς.

Ο κύριος  Σωκράτης Χαμαλίδης, πρόεδρος της Β΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Παιδείας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, μας ενημέρωσε ότι η μεγαλύτερη οικονομική ζημιά βρίσκεται στο δάπεδο. Ήταν φανερά σοκαρισμένος από το θέαμα που αντίκρυσε: «Χτες πέρασα από το σχολείο και το καμάρωνα. Είναι ασύλληπτο αυτό που έγινε. Δεν καταλαβαίνουν ότι είναι τα χρήματα της οικογένειάς τους; Εμείς έχουμε εντολή από τον Δήμαρχο, τον κύριο Γαλάνη, όλα τα χρήματα που μας δίνονται στις Επιτροπές να τα γυρίζουμε πίσω στον Νεοψυχικιώτη, στον Φιλοθεάτη και στον Ψυχικιώτη σε έργα. Και αυτό παλεύουμε να κάνουμε. Και για αυτό τρέχουμε ακόμα και τα σαββατοκύριακα. Είναι κρίμα! Εμείς βάζουμε τον χρόνο μας και την υποχρέωση που έχουμε προς τους κατοίκους αυτού του Δήμου. Τα χρήματα όμως δεν είναι δικά μας. Είναι του κάθε φορολογούμενου. Κρίμα! Κρίμα!

Να σημειώσω, για να μην αφήσουμε καμία αμφιβολία ότι δεν πρόκειται για παιδιά άλλης γειτονιάς και άλλων περιφερειακών ενοτήτων, όπως πολύ συχνά ακούμε για ό,τι κακό γίνεται στον τόπο μας. Είναι τα δικά μας παιδιά! Οι βρισιές που «κοσμούσαν» τους τοίχους αφορούσαν συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς!

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις